Apple Studio Display: mekaaniset ongelmat

Vianmääritys näytölle, joka tuntuu epätavallisen lämpimältä, jossa on epätavallisia hajuja tai joka aiheuttaa liiallista melua, huminaa tai tärinää

Jalustan tai saranoiden ongelmien vianmääritys

Vianmääritys näytölle, joka tuntuu epätavallisen lämpimältä, jossa on epätavallisia hajuja tai joka aiheuttaa liiallista melua, huminaa tai tärinää

Tunnista ongelmat

Lue tämä artikkeli, jos huomaat, että näytössä on jokin seuraavista ongelmista:

• Tuntuu epätavallisen lämpimältä

• Haisee palaneelta, savuiselta tai muuten epätavalliselta

• Aiheuttaa melua tai tärinää

• Tuulettimien melu on liian kova

Tietoja Apple-laitteiden tuulettimista ja tuulettimien äänestä

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Vertaa näytön käyttölämpötilaa toiseen vastaavaan näyttöön.

2. Irrota näytöstä kaikki oheislaitteet.

3. Siirrä näyttö toiseen paikkaan ja kytke virtajohto toiseen pistorasiaan. Tarkista, häviääkö melu.

• Huomautus: melu voi johtua näytön lähellä toimivien tai samaan pistorasiaan liitettyjen muiden sähkölaitteiden aiheuttamista häiriöistä.

4. Varmista, että näyttö on tasaisella ja kovalla alustalla ja että tuuletusaukkojen kohdalla ei ole esteitä, ja tarkista, ovatko lämpötilaongelmat ratkenneet.

5. Tarkista, onko näytössä merkkejä nesteroiskeista. Nestevuoto voi aiheuttaa sisäisten piirien oikosulkuja ja pysäyttää tuulettimen toiminnan.

Suorita diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistuksella, suorita Display Resources Inspector (DRI) -diagnostiikkapaketti, joka voi auttaa ongelman syyn selvittämisessä.

Huomautus: tämä diagnostiikkapaketti tarkistaa USB-liitäntöjen ja kameroiden olemassaolon ja testaa kaiuttimien, mikrofonien ja kameran toiminnan.

Avaa ja tarkasta näyttö

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta näyttö noudattamalla näytön korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

1. Avaa näyttö noudattamalla korjausoppaan ohjeita.

2. Tarkasta, onko sisäisissä komponenteissa tai kotelossa fyysisiä tai nesteiden aiheuttamia vaurioita, kontaminaatiota tai palaneita tai tummentuneita alueita.

3. Tarkasta, onko jäähdytyselementin ja tuulettimien ympärille kertynyt pölyä tai roskia. Poista pöly ja roskat jäähdytyselementistä ja tuulettimista varovasti käyttämällä ESD-suojattua imuria tai paineistettua ilmaa. Varmista, että kaikki tuulettimet pyörivät vapaasti eikä mikään peitä niitä.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda viallinen tuuletin.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.

Jalustan tai saranoiden ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• Löystynyt jalusta tai sarana

• Taittunut tai rikkoutunut jalusta tai sarana

Suorita manuaaliset testit

Selvitä ongelman syy suorittamalla seuraavat manuaaliset testit:

1. Katso näytön jalustan säätöohjeet ja muut ohjeet käyttöoppaasta.

2. Tarkasta jalusta. Varmista, että jalusta pitää näytön tukevasti pystyasennossa ja että näyttö ei pääse heilumaan, kun jalusta on asetettu tasaiselle ja kovalle alustalle.

3. Tarkasta saranamekanismi. Säädä näyttöä edestakaisin saranan avulla ja kuuntele, kuuluuko siitä melua. Kokeile, tuntuuko saranan liike tukevalta – ei liian jäykältä tai löysältä – kun se pitää näytön paikallaan. Saranan pitäisi liikkua tasaisesti koko liikeradallaan.

4. Aseta näyttö tasaiselle ja tukevalle pinnalle. Pyydä toista henkilöä painamaan jalustaa alaspäin, kun asetut näytön eteen ja tartut tiukasti näytön kotelon molempiin reunoihin. Yritä sitten kääntää koteloa varovasti oikealle ja vasemmalle. Kotelon ei pitäisi liikkua. Vertaa tilannetta toiseen samanlaiseen näyttömalliin. Jos kotelo kääntyy epätavallisen paljon, mekanismin kiinnikkeet kotelon sisällä eivät ehkä ole enää kunnolla kiinni, mikä saattaa vaatia kotelon vaihtamista.

5. Aseta näyttö tasaiselle ja tukevalle pinnalle ja tarkista, onko toinen näytön puolista korkeammalla tai matalammalla.

6. Varmista, että sekä jalusta että sarana toimivat oikein ja että ne pitävät näytön tukevasti pystyasennossa kaikissa asianmukaisissa asennoissa.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt edellä olevia ohjeita noudattamalla, harkitse osan vaihtamista:

• Vaihda jalusta, jos se esimerkiksi heiluu tai jos jalusta tai sarana on vaurioitunut.

• Vaihda kotelo, jos esimerkiksi näyttö on löysästi jalustassa tai kallistunut toiselle puolelle.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/fi-fi/repair.