Apple Studio Display: ääniongelmat

Kaiuttimien tai mikrofonin ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• Näytön kaiutinlähtöä ei voi valita

• Näytön mikrofoni ei toimi

• Näytön mikrofonin tuloa ei voi valita

• Mikrofonin ääni on vääristynyt

• Näytön mikrofonilla tallennetut äänet tikittävät tai humisevat

Kokeile näitä ohjeita ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Varmista, että mikrofonin ja kaiuttimen aukkojen esteenä ei ole teippiä, muistilappuja tai muita esineitä. Poista mahdollisesti esteet varovasti.

• Huomautus: Studio Displayssä on kaksi kaiutinta ja kolme mikrofonia. Katso niiden sijainnit korjausoppaasta tai käyttöoppaasta.

2. Kytke näytön virtajohto pistorasiaan. Liitä näyttö yhteensopivaan Maciin toimivan ja yhteensopivan Thunderbolt-kaapelin avulla. Varmista, että sekä tietokone että näyttö ovat päällä, käynnistämällä tietokone, kuuntelemalla näytön tuuletinta ja varmistamalla, että näytössä näkyy kuva.

3. Siirrä näyttö toiseen paikkaan ja kytke virtajohto toiseen pistorasiaan. Tarkista sitten, poistuuko laitteen aiheuttama melu.

• Huomautus: melu voi johtua näytön lähellä toimivien tai muiden samaan pistorasiaan liitettyjen sähkölaitteiden aiheuttamista häiriöistä.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiset testit

1. Suorita Display Resource Inspector (DRI) -diagnostiikkapaketti.

• Huomautus: tämä diagnostiikkapaketti tarkistaa USB-liitäntöjen ja kameroiden olemassaolon ja testaa kaiuttimien, mikrofonien ja kameran toimintaa.

2. Valitse tietokoneessa Järjestelmäasetukset > Ääni ja tarkista seuraavat:

• Lähtö-välilehti:

• Näytön kaiuttimet ovat käytettävissä ja valittuina

• Lähdön äänenvoimakkuutta ei ole mykistetty tai asetettu nollaan

• Tulo-välilehti:

• Näytön mikrofoni on käytettävissä ja valittuna

• Tulon äänenvoimakkuuden liukusäädintä ei ole asetettu nollaan

3. Valitse Järjestelmäasetukset > Ääni > Tulo-välilehti ja varmista, että tulotason ilmaisin liikkuu, kun puhut Studio Display -mikrofoniin.

4. Toista ääntä ja varmista, että kuulet äänen molempien Studio Display -kaiuttimien kautta.

5. Tallenna äänitiedosto tietokoneen avulla Studio Display -mikrofonilla ja toista sitten tallennettu ääni ja varmista, että ääni ei ole vääristynyt.

6. Kuuntele, esiintyykö tallenteessa tikitystä tai huminaa. Jos kuulet kaiuttimista tikitystä tai huminaa, virtalähdelevyt on ehkä vaihdettava.

Avaa ja tarkista näyttö

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista näyttö näytön korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai virheellisessä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei ole ratkennut, vaihda seuraava osa.

• Jos tikitys tai humina aiheutuvat virtalähdelevystä, vaihda virtalähdelevyt.

• Jos ongelma on eristetty kaiuttimiin, vaihda kotelo, jossa kaiuttimet ja mikrofonit sijaitsevat.

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.