Applen sirulla varustettu iMac: tulo- ja lähtöongelmat

USB-C- ja Thunderbolt-ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• USB-C-laitetta ei tunnisteta tai se ei saa virtaa, kun se on liitetty tietokoneen USB-C-portteihin

• Thunderbolt-laitetta tai -näyttöä ei tunnisteta, kun se on liitetty tietokoneen USB-C-portteihin

Kokeile näitä ohjeita, ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Varmista, että et ylitä tälle mallille määritettyä tuettujen ulkoisten USB-C-laitteiden, Thunderbolt-laitteiden tai näyttöjen enimmäismäärää. Katso artikkelit Tunnista iMac-mallisi, Tunnista Macin portit ja Näytön yhdistäminen Maciin.

2. Tarkista kaikki tietokoneen USB-C-portit ja kotelon aukot yhteyden mahdollisesti estävien vääntymien, vaurioiden tai roskien varalta.

3. Jos porteissa on roskia, puhdista liittimet varovasti pienellä ja pehmeäharjaksisella harjalla. Älä käytä harjaa, jossa on metallisia osia. Varmista, että harja on puhdas ja kuiva. Poista nukka tai roskat varovasti. Irrota ja poista roskia kääntämällä harjaksia. Harjaa roskat pois liittimen päältä, jotta roskat eivät vahingossa päädy liittimeen. Pyyhi poistetut roskat pois mikrokuituliinalla.

• Varoitus: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta tietokone. Älä käytä aerosolisuihkeita, liuottimia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita, jotka saattavat vahingoittaa laitteen pintaa. Älä käytä metalliesineitä roskien tai esteiden poistamiseen, sillä metalliesineet voivat aiheuttaa liittimen oikosulun tai vaurioitumisen. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä suihkuta nestettä suoraan tietokoneeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti.

2. Varmista USB-C-portin perustoiminnot liittämällä yhteensopiva hiiri tai näppäimistö kaikkiin iMacin USB-C-portteihin yksi kerrallaan.

3. Varmista, että iMac tunnistaa liittimen molemmissa asennoissa kääntämällä liitin ympäri ja liittämällä se sitten uudelleen.

4. Varmista USB-C-portin Thunderbolt-toiminta liittämällä ulkoinen Thunderbolt-näyttö iMaciin. Varmista äänilähtö, jos ulkoisessa näytössä on sisäiset kaiuttimet. Varmista, että ulkoisessa näytössä näkyy oikea kuva ja että ulkoisen näytön kaiuttimet tuottavat selkeän äänen.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla edellä annettuja ohjeita, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan tässä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, onko ongelma ratkennut. Jos ongelma ei vieläkään ratkea, vaihda seuraava osa.

• Vaihda viallinen USB-C I/O -levy.

• Aseta sovitinkortti takaisin paikalleen (jos käytössä on iMac-malli, jossa on neljä Thunderbolt-porttia).

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.