Applen sirulla varustettu iMac: näyttöongelmat

Näyttö- ja kuvaongelmien vianmääritys

Kameran tai ympäristön valoisuuden tunnistimen ongelmien vianmääritys

Näyttö- ja kuvaongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue tämä artikkeli, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Vääristynyt, sumea tai lukukelvoton kuva

• Epäyhtenäinen kuvan selkeys

• Kirkkaudeltaan epätasaiset pystyviivat

• Välkkyvä tai ajoittainen kuva

• Videon kohina

• Virheelliset tai puuttuvat värit

• Epäyhtenäinen väri, kontrasti tai kirkkaus

• Kuva jää näytölle hetkellisesti tai pysyvästi

• Näytön ympärillä on valovuoto

• Lasin alla olevat hiukkaset tai roskat

• Pikselivirheet

• Vaaka- tai pystyviivat

• Tarkkuutta ei voi muuttaa

• Näytössä ei ole valoa

• Näytön taustavalo ei ole yhtenäinen

• Näytön taustavalo ei toimi lämpenemisen jälkeen

• Näytön taustavalo ei toimi joillakin kirkkausasetuksilla

Tietoja vuonna 2010 ja myöhemmin julkaistujen Applen nestekidenäyttöjen pikselivirheistä

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita, ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Irrota kaikki kuoret, kannet tai näyttösuojat.

2. Puhdista näyttö pehmeällä, hieman kostealla, nukkaamattomalla liinalla.

• Varoitus: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta tietokone. Älä käytä aerosolisuihkeita, liuottimia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita, jotka saattavat vahingoittaa laitteen pintaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä suihkuta nestettä suoraan tietokoneeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti.

2. Suorita Näytön virheet -diagnostiikkaohjelmisto.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai selvittää toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda näyttö.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Kameran tai ympäristön valoisuuden tunnistimen ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• Kamera ei toimi

• Kameran merkkivalo ei toimi

• Kuvat ovat ylivalottuneita

• Heikko valkotasapaino

• Heikko tarkennus

• Vääristyneet tai värivirheelliset kuvat

• Näytön tai näppäimistön kirkkaus ei reagoi ympäristön valoisuuden muutoksiin

• Kamera ei reagoi ympäristön valoisuuden muutoksiin

Kokeile näitä ohjeita, ennen kuin jatkat ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Irrota kaikki kuoret, kannet tai näyttösuojat.

2. Varmista, että ympäristön valoisuuden tunnistinta ei ole peitetty. Se sijaitsee tietokoneen näytön yläosassa kameran lähellä.

3. Puhdista näyttö pehmeällä, hieman kostealla, nukkaamattomalla liinalla.

• Varoitus: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta tietokone. Älä käytä aerosolisuihkeita, liuottimia, hankausaineita tai vetyperoksidia sisältäviä puhdistusaineita, jotka saattavat vahingoittaa laitteen pintaa. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä suihkuta nestettä suoraan tietokoneeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

Suorita manuaaliset ja diagnostiset testit

Jos ongelma ei ratkennut noudattamalla tukiartikkelin ohjeita tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä vianmääritys- ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mac Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkapaketti.

Avaa ja tarkista tietokone

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai tunnistaa noudattamalla tukiartikkelien ohjeita tai diagnostiikkatestien avulla, avaa ja tarkista tietokone tietokoneen korjausoppaan mukaisesti. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelmaa ei voitu ratkaista tai selvittää toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda näyttö.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.