macOS-päivitysten hallinta mobiililaitteiden hallinnan (MDM) avulla

Jos olet organisaatiosi järjestelmän ylläpitäjä, voit hallita Macin käyttöönottoon liittyviä päivityksiä.

macOS Big Sur ja sitä uudemmat sisältävät uusia tapoja hallita macOS-päivityksiä MDM:n avulla. Ne korvaavat aiempien macOS-versioiden asetukset ja sisältävät uusia asetuksia, jotka parantavat ylläpitäjien hallintamahdollisuuksia.

macOS Catalinassa ja aiemmissa pystyt määrittämään muokatun ohjelmistopäivityspalvelimen URL-osoitteen, jolla voit hallita, mitä päivityksiä asiakkaille tarjotaan. Voit myös sivuuttaa tietyt päivitykset softwareupdate-komennolla. macOS Big Surissa ja sitä uudemmissa nämä menetelmät korvataan MDM:n rajoituksilla, joilla voit viivästää päivityksiä enintään 90 päivää.

Voit edelleen estää macOS Big Surin tai macOS Montereyn asentamisen käyttämällä softwareupdate --ignore -komentoa macOS Catalina 10.15.7- tai macOS Mojave 10.14.6 -asiakkaissa, mutta --ignore-asetus ei ole enää käytettävissä macOS Big Surissa ja sitä uudemmissa.

Hallinta, kun päivityksiä on saatavilla

Jos haluat määrittää macOS:n viivästetyt ohjelmistopäivitykset MDM:n avulla, käytä Rajoitukset-tietosisältöä. macOS Big Surissa ja sitä uudemmissa voit myös viivästää appien (kuten Safarin) päivityksiä. Oletusarvoisesti päivityksiä viivästetään 30 päivää, kun nämä asetukset ovat käytössä, ja voit viivästää päivitystä enintään 90 päivää. macOS-asiakkaat saavat päivitykset automaattisesti viiveajan päätyttyä. Lisätietoja Apple-päivitysten viiveaikojen päättymisestä on Apple-laitteiden käyttöönoton ohjelmistopäivitysten hallintaa käsittelevässä dokumentaatiossa.

Päivitysten asentaminen tarvittaessa

Jos sinun on otettava päivitykset käyttöön, kun viive on aktiivinen, MDM:n komennoilla voit ladata ja asentaa tietyt päivitykset tarvittaessa viiveasetuksia muuttamatta. macOS Big Sur tuo käyttöön uusia asetuksia, joilla voit hallita asennustoimintoja entistä paremmin.

MDM:n komennoilla voit kehottaa macOS-asiakkaita lataamaan päivitykset taustalla, asentamaan aiemmin ladatut päivitykset tai lähettämään oletusohjeen, joka antaa asiakkaalle luvan ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin sen nykyisen tilan mukaan.

MDM:n komentojen avulla macOS Big Surin ja sitä uudempien versioiden asiakkaita voidaan kehottaa lataamaan päivitys ja ilmoittamaan käyttäjälle App Storen kautta, kun päivitys on valmis asennettavaksi, tai lataamaan päivitys ja asentamaan se myöhemmin. Jos päivitys edellyttää uudelleenkäynnistystä, voit komennolla pakottaa macOS:n käynnistymään uudelleen ilman käyttäjän toimia. macOS Monterey tuo käyttöön valinnan, jolla voidaan määrittää, miten monta kertaa laitteen tulee kehottaa asentamaan päivitys, ennen kuin päivitys pakotetaan.

Jos pakotat laitteen käynnistymään uudelleen, tietoja voidaan menettää.

Asiakkaan asetusten hallinta

Voit hallita myös muita macOS-asiakkaan asetuksia käyttämällä Ohjelmistopäivitys-tietosisältöä. Sen avulla voit esimerkiksi hallita sitä, tarkistavatko ja asentavatko macOS-asiakkaat päivitykset automaattisesti tai voiko asiakas asentaa ohjelmistojen ennakkoversioita. Tämä tietosisältö antaa sinulle myös mahdollisuuden määrittää asiakkaan asetukset ja estää loppukäyttäjiä muuttamasta asetuksiasi.

Lisätietoja kuvattujen tietosisällön asetusten tai komentojen käytöstä saat MDM-toimittajan dokumentaatiosta.