iPhone 12 ja uudemmat: kameraongelmat

Kamera- tai LiDAR-ongelmien vianmääritys

TrueDepth-kameran tai Face ID:n ongelmien vianmääritys

Kamera- tai LiDAR-ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue tämä artikkeli, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Ongelma valokuvassa tai videokuvassa

• Sumeus tai epätarkkuus

• Liian pimeä tai liian kirkas kuva

• Kuvassa on värillisiä viivoja tai juovia

• Kuvassa on läikkiä

• Virheellinen väritasapaino

• Epänormaali heijastuma, sumu tai läikkä reunan lähellä

• Kuvassa on kirkkaita värillisiä naarmuja

• Kameraongelma

• Kuvien ottaminen ei onnistu

• Videon tallentaminen ei onnistu

• Esikatselu ei näy Kamera-apissa

• Kamera-appi sulkeutuu odottamatta

• LED-salama ei toimi

• Kamera-appi ei vaihda kameran ja TrueDepth-kameran välillä

• Kameralla on ongelmia telekameraan vaihtamisessa, kun optinen zoom on yli 2x ja valaistus on kirkas

• Kameran linssissä on pölyä tai muita vierasesineitä

• LiDAR-ongelma

Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin kamera tai salama ei toimi

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Puhdista kaikki kameran linssit pehmeällä, hieman kostealla, nukkaamattomalla liinalla, kuten silmälasien puhdistamiseen tarkoitetulla liinalla.

• Tärkeää: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta iPhone. Älä käytä valkaisuainetta tai vetyperoksidia sisältäviä tuotteita. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä upota iPhonea puhdistusaineeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

2. Poista mahdollisesti kameran tai salaman edessä olevat kuoret, lisävarusteet tai kalvot tai esineet, jotka vievät magneetin kameran lähelle. Poista kaikki lisävarusteet ennen testausta. Magneettiset lisävarusteet saattavat häiritä iPhonen kameroita.

3. Tarkista, onko iPhonen kameran ympärillä vaurioita. Kamera saattaa vaatia korjausta, jos se vaurioituu esimerkiksi iPhonen pudottamisen yhteydessä.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mobile Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

2. Suorita kameran kuvanlaadun diagnostiikkaohjelmisto.

3. Testaa kameran kuvien laatu ottamalla kuva lukitulta näytöltä Kamera-apilla.

Avaa ja tarkasta iPhone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta iPhone noudattamalla iPhonen korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda kamera. iPhone 14- ja 14 Plus -malleissa kameran salaman ongelmat voidaan mahdollisesti ratkaista vaihtamalla takalasi.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

TrueDepth-kameran tai Face ID:n ongelmien vianmääritys

Tunnista ongelmat

Lue nämä artikkelit, jos huomaat jonkin seuraavista ongelmista:

• Ongelma valokuvassa tai videokuvassa

• Sumeus tai epätarkkuus

• Liian pimeä tai liian kirkas kuva

• Kuvassa on värillisiä viivoja tai juovia

• Kuvassa on läikkiä

• Virheellinen väritasapaino

• Epänormaali heijastuma, sumu tai läikkä reunan lähellä

• Kuvassa on kirkkaita värillisiä naarmuja

• Kameraongelma

• Kuvien ottaminen ei onnistu

• Videon tallentaminen ei onnistu

• Esikatselu ei näy Kamera-apissa

• Kamera-appi sulkeutuu odottamatta

• Kamera-appi ei vaihda kameran ja TrueDepth-kameran välillä

• Kameran linssissä on pölyä tai muita vierasesineitä

• Face ID:n ongelma

• Face ID:n käyttöönotto ei onnistu

• Henkilön kasvoja ei tunnisteta

• iPhonen lukitusta ei voi avata Face ID:llä

• Ostosta ei voi tehdä Face ID:llä

• Face ID poistettiin käytöstä -varoitus tulee näkyviin

Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin kamera tai salama ei toimi

Jos näet varoituksen, jonka mukaan Face ID on poistettu iPhonessa tai iPad Prossa käytöstä

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla, jatka seuraavaan osioon.

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Puhdista kaikki kameran linssit pehmeällä, hieman kostealla, nukkaamattomalla liinalla, kuten silmälasien puhdistamiseen tarkoitetulla liinalla.

• Tärkeää: irrota ensin kaikki kaapelit ja sammuta iPhone. Älä käytä valkaisuainetta tai vetyperoksidia sisältäviä tuotteita. Vältä kosteuden joutumista aukkoihin. Älä upota iPhonea puhdistusaineeseen. Älä käytä paineistettua ilmaa.

2. Poista mahdollisesti kameran tai salaman edessä olevat kuoret, lisävarusteet tai kalvot tai esineet, jotka vievät magneetin kameran lähelle. Poista kaikki lisävarusteet ennen testausta.

3. Varmista, että silmäsi, nenäsi ja suusi näkyvät kaikki kokonaan TrueDepth-kamerassa. Jos käytät aurinkolaseja, jotka estävät tietynlaisen valon, kokeile käyttää Face ID:tä ilman aurinkolaseja.

4. Varmista, että iPhone on 25–50 cm:n päässä kasvoistasi.

Suorita manuaaliset testit ja diagnostiikkatestit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Suorita Mobile Resource Inspector (MRI) -diagnostiikkaohjelmisto.

2. Suorita Face ID -diagnostiikkaohjelmisto.

3. Testaa kameran kuvien laatu ottamalla kuva lukitulta näytöltä Kamera-apilla ja TrueDepth-kameralla.

Avaa ja tarkasta iPhone

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta iPhone noudattamalla iPhonen korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda TrueDepth-kamera.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.