iPhone SE (3. sukupolvi) – akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

• Akun saa vaihtaa vain yksittäinen teknikko, jolla on riittävää osaamista ja kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta. Virheellinen akun vaihto, osien väärä käsittely tai annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen voivat aiheuttaa tulipalon, henkilövahinkoja, tietojen menetyksiä tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumista.

• Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• 4,7-tuumainen korjausalusta

• akkupuristin

• ESD-turvallinen puhdistusliuos

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• Lämpösuojatut käsineet

• nailontikku (musta tikku)

• suojalasit sivusuojilla

• hiekkaa

• hiekkasäiliö

Varoitus

Tämä toimintatapa vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

Irrottaminen

1. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että Lightning-liitin on aukkoon päin. Irrota varovasti kaksi liimakiinnitystä akun alaosasta ESD-suojatuilla pinseteillä.

2. Pidä iPhonea paikallaan yhdellä kädellä. Tartu toisella kädellä yhteen liimakiinnitykseen ja vedä sitä hitaasti iPhonen alaosaa kohti. Kun liimanauha venyy, tartu siihen lähempänä akkua ja jatka vetämistä, kunnes olet poistanut koko nauhan.

•  Varoitus: Älä vedä liimanauhaa osia tai ruuveja vasten.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin sormilla ja toista vaihe 2. Jos et enää näe liimaa, jatka vaiheeseen 3.

3. Irrota toinen liimanauha akun pohjasta toistamalla vaihe 2. Jos irrotat koko nauhan, jatka vaiheeseen 4.

• Tärkeää: Jos akun pohjan toinen liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin sormilla ja toista vaihe 2. Jos et enää näe liimaa, jatka vaiheeseen 4.

4. Irrota varovasti kaksi liimakiinnitystä akun yläosasta ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Huomautus: Akun yläosan liimakiinnityksen keskiosassa on katkoviiva. Akun kieleke erottuu kahdeksi kielekkeeksi, kun nostat toista sivua.

•  Varoitus: Älä naarmuta tai puhkaise akkua pinseteillä.

5. Pidä iPhonea paikallaan yhdellä kädellä. Tartu yhteen liimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä ja vedä sitä hitaasti ylöspäin. Kerää liimanauhaa pinsettien ympärille kiertämällä pinsettejä, kunnes olet poistanut koko nauhan.

•  Varoitus: Älä vedä liimanauhaa osia tai ruuveja vasten.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä ja toista vaihe 5. Jos et näe enää liimaa, jatka vaiheeseen 6.

6. Irrota akun yläosan jäljellä oleva liimanauha toistamalla vaihe 5. Jos poistat koko nauhan, jatka vaiheeseen 7.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä ja toista vaihe 5. Jos et enää näe liimaa, jatka vaiheeseen 7.

7. Jos kaikki neljä akun liimanauhaa on irrotettu kokonaan, jatka vaiheeseen 9. Jos ainakin yksi liimakiinnitys on irrotettu kokonaan, jatka vaiheeseen 8.

•  Varoitus: Jos kaikki neljä liimanauhaa katkeavat etkä enää saa niistä otetta, älä yritä irrottaa akkua väkisin. Lopeta tässä tapauksessa korjaus. Voit tarkistaa huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/repair.

•  Varoitus: Älä vaurioita joustavia kaapeleita, kun irrotat akkua kotelosta mustalla tikulla. Älä raaputa, revi, riko tai muuten vahingoita polyesterikalvoa tai muita alueita (1). Jos vaurioita ilmenee, vaihda iPhone.

8. Työnnä mustan tikun litteä pää ainoastaan yhteen nuolella merkittyyn työntökohtaan (2). Varmista, että työnnät mustan tikun kohtaan, josta akun liimanauha on irrotettu kokonaan. Älä työnnä mustaa tikkua kohtaan, jossa akun liimakiinnitys tai liimanauha katkesi.

9. Kallista akkua ylöspäin mustalla tikulla vain sen verran, että voit tarttua siihen alta.

•  Varoitus: Vaurioiden välttämiseksi älä paina mustaa tikkua kotelon reunaa vasten.

10. Nosta akku pois kotelosta. Tarkista sitten kotelo vaurioiden varalta. Jos kotelo on vaurioitunut, vaihda iPhone.

•  Varoitus: Jos et pysty irrottamaan akkua, keskeytä korjaus. Voit tarkistaa huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/repair.

Kokoaminen

1. Pyyhi sitten jäljellä oleva liima kotelosta vihreällä merkityltä alueelta etanoli- tai IPA-liinoilla.

•  Varoitus: Älä käytä etanoli- tai IPA-liinoja punaisella merkityllä alueella. Etanoli tai isopropyylialkoholi voi vahingoittaa polyesterikalvoa ja langatonta latausyksikköä.

•  Varoitus: Tarkista, ettei kotelossa ole irrallisia tai ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa vaaran.

2. Irrota vaaleanpunainen suojakalvo uuden akun alapuolelta.

3. Aseta akun oikea reuna koteloon. Paina akun joustavan kaapelin pää liittimeen.

•  Varoitus: Akun joustavan kaapelin liittäminen tilapäisesti voi estää akun vaurioitumisen ja varmistaa akun sijoittamisen oikein.

4. Kallista akun vasenta sivua alaspäin.

5. Korjausalustassa on aukko keskellä. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että aukko on tapin kohdalla kuvan osoittamalla tavalla.

6. Laske sitten tela akun päälle kääntämällä akkupuristimen yläosan punaista vipua.

7. Liu'uta korjausalusta edestakaisin akkupuristimen läpi kolme kertaa, jotta akku kiinnittyy koteloon.

8. Käännä punainen vipu yläasentoon.

9. Irrota korjausalusta akkupuristimesta.

10. Nosta akun joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla.

•  Varoitus: Jätä akun joustava kaapeli irti liittimestä näytön kokoamiseen asti.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Ravista iPhonea kevyesti. Jos akku on irtonainen, irrota näyttö, toista akun kokoamisvaiheet 5–10 ja asenna näyttö takaisin paikalleen. Jos akku on edelleen irtonainen, suorita akun kokoaminen toisella vaihtoakulla.

Tärkeää

Uutta akkua ei ole ladattu. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lataa laitetta muutama minuutti.

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.