iPhone SE (3. sukupolvi) – näyttö

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Työkalut

• 4,7-tuumainen korjausalusta

• Liimaleikkuri

• näyttöpuristin

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• JCIS-vaihtopää

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (musta, 0,35 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (sininen, 0,65 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (vihreä, 0,45 kgf/cm)

• Torx-vaihtopää

• yleinen näytön irrotussovitin

• yleinen näytön irrotustyökalu

Varoitus

Tämä toimintatapa vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

Irrottaminen

1. Irrota kaksi turvaruuvia (yksi Lightning-liittimen kummaltakin puolelta) momenttiruuvimeisselillä ja Torx-vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

2. Työnnä yleisen näytön irrotustyökalun vivut kokonaan yleiseen näytön irrotussovittimeen. Kiristä sitten sovittimen sormiruuvit.

3. Pane iPhone työkaluun näyttöpuoli ylöspäin ja Lightning-liitin sovitinta kohti.

4. Liu'uta yläkahvaa ja siirrä ylempi imukuppi niin lähelle Koti-painiketta kuin voit koskettamatta sitä. Kohdista alempi imukuppi ylemmän imukupin kanssa liu'uttamalla alakahvaa. Paina iPhonea alaspäin, jotta imukupit kiinnittyvät koteloon.

5. Paina sovittimen vapautuspainiketta (1) ja vedä vipu (2) alas. Kiinnitä imukupit iPhoneen kääntämällä molempia kahvoja (3).

6. Paina sovittimen vapautuspainiketta ja vie vipuja hitaasti erilleen, kunnes tunnet vastustusta.

7. Käännä sovittimen nuppia hitaasti, kunnes näyttö alkaa irrota kotelosta.

8. Aseta liimaleikkurin pyörä näytön ja kotelon väliin. Liikuta leikkuria iPhonen alaosassa ja molemmilla sivuilla, kunnes näyttö irtoaa osittain kotelosta.

9. Paina sovittimen vapautuspainiketta ja vedä vipu (1) ylös. Irrota kaksi mustaa imukuppia kääntämällä kahvat (2). Irrota iPhone vetämällä läpinäkyvien imukuppien kielekkeistä (3).

10. Poista iPhone työkalusta ja aseta se puhtaalle, tasaiselle pinnalle.

11. Liu'uta näyttöä varovasti iPhonen alaosaa kohti, jotta sisäiset näytön pidikkeet vapautuvat. Kallista sitten näytön alaosaa ylöspäin.

•  Varoitus: Älä väännä näyttöä.

12. Aseta liimaleikkurin pyörä iPhonen yläosaan näytön ja kotelon väliin. Liikuta leikkuria iPhonen yläosassa ja sivuilla, kunnes näyttö irtoaa.

•  Varoitus: Älä kallista näyttöä ylöspäin yli viittä astetta, jotta joustavat kaapelit eivät vaurioidu.

13. Kallista näyttöä ylöspäin kuvan osoittamalla tavalla.

•  Vaara

• Kotelon tai näytön vahingoittumisen estämiseksi on syytä varmistaa, että sisäiset näytön pidikkeet vapautetaan ennen näytön kallistamista ylöspäin.

• Älä vahingoita joustavia kaapeleita, kun kallistat näyttöä ylöspäin.

•  Varoitus: Jos akku on lommoutunut, puhjennut tai muuten vaurioitunut, keskeytä korjaus. Löydät huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/fi-fi/repair.

14. Aseta imukuppi korjausalustalle. Aseta iPhone korjausalustalle siten, että Lightning-liitin on aukkoa kohti. Kiinnitä näyttö imukuppiin painamalla varovasti näytön reunoja.

15. Irrota neljä ristipääruuvia akun/näytön liittimen suojakotelosta momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

16. Irrota akun/näytön liittimen suojakotelo ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

17. Nosta akun joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla.

•  Varoitus: Akun joustava kaapeli on irrotettava ensin, jotta iPhone pysyy virrattomana.

18. Nosta varovasti näytön joustavan kaapelin (1) ja Koti-painikkeen joustavan kaapelin (2) päät pois liittimistä mustalla tikulla.

• Huomautus: Koti-painikkeen joustava kaapeli on näytön joustavan kaapelin alla.

19. Irrota kolme ristipääruuvia kameran liittimen suojakotelosta momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

20. Irrota kameran liittimen suojakotelo ja laita se talteen odottamaan kokoamista.

21. Nosta FaceTime HD ‑kameran joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla.

22. Pidä näytöstä kiinni sen reunoista. Irrota imukuppi näytöstä vetämällä imukupissa olevasta kielekkeestä. Aseta sitten näyttö etupuoli alaspäin puhtaalle ja tasaiselle alustalle.

23. Poista kaikki liima näytöstä ja kotelosta mustalla tikulla.

24. Puhdista kaikki liimajäämät kotelosta ja näytöstä etanoli- tai IPA-liinoilla.

•  Varoitus: Purista kaikki ylimääräinen neste pois etanoli- tai IPA-liinoista ennen näytön puhdistamista. Varmista, että liinan neste ei jätä märkiä läikkiä näytön kulmiin tai työnny taustalevyn alle.

Kokoaminen

1. Tarkasta sisäiset näytön pidikkeet. Varmista, että ne ovat 90 asteen kulmassa ja että ne eivät ole vääntyneet tai vaurioituneet.

• Tärkeää

• Jos sisäiset näytön pidikkeet ovat vääntyneet tai vaurioituneet, näyttö on ehkä vaihdettava.

• Jos asennat uuden näytön, irrota suojakalvo sen ylä- ja alapuolelta.

•  Varoitus: Tarkista, ettei kotelossa ole irrallisia tai ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa vaaran.

2. Kohdista liima kotelon päälle siten, että ylhäällä oikealla oleva reikä on kameran kohdalla ja että alempi kieleke on oikealla.

•  Varoitus: Varmista, että olet poistanut kaikki liiman jäämät näytöstä ja kotelosta, ennen kuin kiinnität uuden näytön liiman.

3. Uuden näytön liimassa on irrotettava yläsuojakalvo, irrotettava keskisuojakalvo ja irrotettava alasuojakalvo. Tartu irrotettavan alasuojakalvon kielekkeeseen. Vedä sitten irrotettava alasuojakalvo (1) hitaasti ulos liiman alta (2) samalla, kun painat liimapintaa koteloon.

• Tärkeää: Älä irrota irrotettavaa yläsuojakalvoa vielä.

• Irrotettava alasuojakalvo (1)

• Liima (2)

• Huomautus: Puhelimen uuden näytön liima voi näyttää erilaiselta kuin kuvassa, mutta suoritettavat vaiheet ovat samat.

4. Paina näytön liimaa kotelon ulkoreunaan mustalla tikulla.

5. Irrota ensin irrotettavan yläsuojakalvon keskiosa (1). Poista sitten kolme muuta osaa ylhäältä (2), oikealta (3) ja alhaalta (4).

• Tärkeää: Älä irrota irrotettavaa keskisuojakalvoa vielä.

• Irrotettava yläsuojakalvo

6. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että Lightning-liitin on aukkoon päin.

7. Kohdista näytön oikea reuna kotelon oikean reunan kanssa. Tartu näyttöön reunoista ja paina sitä varovasti imukuppiin.

8. Paina varovasti FaceTime HD ‑kameran joustavan kaapelin pää liittimeen. Paina tasaisesti liitintä koko pituudelta.

9. Aseta kameran liittimen suojakotelo joustavien kaapeleiden päiden päälle.

10. Kiinnitä kolme uutta ristipääruuvia (923-01986) kameran liittimen suojakoteloon mustalla momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä.

11. Paina varovasti Koti-painikkeen joustavan kaapelin (2) ja näytön joustavan kaapelin (1) päät liittimiin. Paina tasaisesti kaikkia liittimiä koko pituudelta.

• Huomautus: Näytön joustava kaapeli peittää Koti-painikkeen joustavan kaapelin.

12. Paina akun joustavan kaapelin pää liittimeen.

13. Aseta akun/näytön liittimen suojakotelo joustavien kaapeleiden päiden päälle.

14. Kiinnitä neljä uutta ristipääruuvia (923-01989) (1) (923-01990) (2) akun/näytön liittimen suojakoteloon vihreällä momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä.

15. Irrota irrotettavan keskisuojakalvon vasen kaistale vetämällä sitä vastapäivään kameran läheltä kotelon yläosasta.

• Irrotettava keskisuojakalvo

16. Pidä näytöstä kiinni sen reunoista. Irrota imukuppi näytöstä vetämällä imukupissa olevasta kielekkeestä. Irrota imukuppi korjausalustasta.

•  Varoitus: Tarkista, ettei kotelossa ole irrallisia tai ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa vaaran.

17. Kiinnitä sisäiset näytön pidikkeet koteloon siten, että näytön ja kotelon väliin jää pieni rako. Irrota irrotettavan keskisuojakalvon oikea kaistale vetämällä sitä vastapäivään kaiuttimen läheltä kotelon alaosasta.

•  Varoitus: Älä anna näytön koskettaa näkyvissä olevaa liimapintaa.

18. Tarkista, että näytön liima on oikealla paikallaan ja että se ei ole vaurioitunut tai rypyssä. Jos liima on vaurioitunut, irrota se ja asenna uusi liima.

19. Paina näytön neljää kulmaa kuvan mukaisesti. Paina sitten reunoja pitkin, kunnes näyttö napsahtaa paikoilleen ja on samalla tasolla kotelon kanssa.

•  Varoitus: Varmista, että joustavat kaapelit eivät jää puristuksiin näytön ja kotelon väliin.

20. Aseta korjausalusta ja iPhone näyttöpuristimeen. Vedä vipua alas, kunnes näytön liimapuristinlevy lukittuu.

21. Odota, kunnes näytön liimapuristinlevy antaa äänimerkin ja sen ajastimessa näkyy 0. Vedä vipu alas (1) ja vedä vapautusnuppi (2) ulos. Nosta sitten vipua (3).

22. Poista iPhone näyttöpuristimesta ja korjausalustalta.

23. Kiinnitä kaksi uutta turvaruuvia (yksi Lightning-liittimen kummallekin puolelle) sinisellä momenttiruuvimeisselillä ja Torx-vaihtopäällä.

• Huomautus: Käytä puhelinmalliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• Keskiyönsininen (923-02005)

• Punainen, tähtivalkea (923-02007)

•  Varoitus: Jos ruuvit eivät asetu pinnan tasoon, irrota ruuvit ja aseta ne sivuun. Toista sitten vaihe 23 uusilla turvaruuveilla. Jos uudet ruuvit eivät vieläkään ole samalla tasolla, toista kaikki irrotus- ja kokoamisasennusvaiheet.

Varoitus

• System Configuration on suoritettava, jos olet asentanut uuden näytön tai akun. Jätä huomioimatta iPhonen ominaisuuksia koskevat ilmoitukset lukitulla näytöllä, kunnes olet suorittanut System Configurationin.

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.