Mac Studio (2022) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (0,3–1,2 Nm)

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (1,2–3 Nm)

• säädettävä momenttiruuvimeisseli (10–34 Ncm)

• antennityökalu

• ESD-suojatut pinsetit

• Kapton-teippi

• nailontikku (musta tikku)

• Torx Plus 8IP ‑vaihtopää

• Torx Plus 10IP 50 mm ‑vaihtopää

• Torx T5 -vaihtopää

Varoitus

Irrottaminen

1. Aseta tietokone siten, että etuportit ovat sinua kohti.

2. Kiinnitä Torx T5 -vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 11,5 Ncm.

3. Irrota kaksi T5-ruuvia (923-07101) antennista 1 säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

4. Nosta antenni 1 kotelosta (1). Kiinnitä sitten antenni 1 emolevyyn Kapton-teipillä (2).

•  Varoitus: Älä vahingoita emolevyn osia.

5. Käännä tietokonetta, jotta pääset käsiksi siihen toiselta puolelta kuvan osoittamalla tavalla. Nosta kahden (kaapeleita on yhteensä kolme) antennin koaksiaalikaapelin päät irti emolevyn liittimistä antennityökalulla.

6. Pidä Torx T5 -vaihtopää kiinni säädettävässä (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselissä. Aseta vääntömomentiksi 11,5 Ncm.

7. Irrota kaksi T5-ruuvia (923-07101) antennista 2 säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

8. Nosta antenni 2 ulos kotelosta. Laita antenni 2 talteen odottamaan kokoamista.

9. Käännä tietokonetta kuvan osoittamalla tavalla, jotta pääset käsiksi antenniin 3.

10. Nosta antennin koaksiaalikaapeli ulos kotelossa olevista antennin koaksiaalikaapelin maadoituskiinnittimistä.

11. Kiinnitä antennin koaksiaalikaapeli koteloon Kapton-teipillä.

12. Kiinnitä Kapton-teippiä kotelon sisään emolevyn neljän ruuvin lähelle, jotta kotelo ei vaurioidu.

13. Kiinnitä 10IP-vaihtopää säädettävään (1,2–3 Nm) momenttiruuvimeisseliin.

14. Irrota neljä 10IP-ruuvia (923-07094) emolevystä säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 10IP-vaihtopäällä.

15. Kallista emolevyä kuvan osoittamalla tavalla.

• Huomautus: tuuletin on kiinnitetty emolevyyn, joten emolevyä voi kallistaa ylöspäin sen avulla.

16. Jatka emolevyn kallistamista ylöspäin. Liu'uta sitä hieman kotelon etuosaa kohti, kunnes näet raon kotelon takaosan ja emolevyn välissä (1). Varmista, että antennin koaksiaalikaapeli (2) ja tuulettimen joustokaapelit (3) tulevat ulos kotelosta.

17. Pidä emolevystä kiinni sen reunoista, kunnes tuuletin on kotelon reunan yläpuolella. Tue sitten emolevyä tuulettimen alta ja nosta emolevy sekä tuuletin ulos kotelosta.

18. Jos irrotat emolevyn osana toista toimintatapaa, siirry kokoamisvaiheeseen 8. Jos vaihdat emolevyn uuteen, jatka vaiheeseen 19.

19. Nosta virtalähteen signaalikaapelin pää irti emolevyn liittimestä. Irrota sitten virtalähteen signaalikaapeli emolevystä ja säilytä se kokoamista varten.

20. Kiinnitä 10IP-vaihtopää säädettävään (0,3–1,2 Nm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 0,7 Nm.

21. Irrota kaksi 10IP-ruuvia (923-07098) vaihekiskosta 0,3–1,2 Nm:n säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 10IP-vaihtopäällä.

22. Irrota vaihekisko ja säilytä se kokoamista varten.

23. Irrota kaiuttimen 8IP-etäisyysruuvi (923-07108) emolevystä 10–34 Ncm:n säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 8IP-vaihtopäällä.

24. Irrota SSD-moduulit, tuuletin ja antenni 1 emolevystä ja laita ne talteen odottamaan kokoamista.

Kokoaminen

Tärkeää: Jos asennat uuden emolevyn, suorita kaikki kokoamisvaiheet. Jos asennat vanhan emolevyn takaisin, siirry kokoamisvaiheeseen 8.

1. Asenna antenni 1, tuuletin ja SSD-moduulit uuteen emolevyyn.

2. Aseta säädettävän (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 16 Ncm. Kiinnitä sitten kaiuttimen 8IP-etäisyysruuvi (923-07108) uuteen emolevyyn 10–34 Ncm:n säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 8IP-vaihtopäällä (923-07595).

3. Irrota vedettävä kieleke (1) uuden emolevyn pariston alta.

• Varoitus: jos vedettävää kielekettä ei poisteta pariston alta, se vaikuttaa tietokoneen toimintaan.

4. Irrota kaksi T5-ruuvia (923-07617) (2) uuden emolevyn akun kannesta T5-ruuvimeisselillä. Laita akku, akun kansi ja kaksi T5-ruuvia talteen odottamaan akun kokoamista.

5. Aseta vaihekisko uuteen emolevyyn. Kohdista vaihekiskon alimmat ruuvinreiät (1) emolevyn ruuvinreikiin (2).

6. Aseta säädettävän (0,3–1,2 Nm) momenttiruuvimeisselin vääntömomentiksi 0,7 Nm. Kiinnitä sitten kaksi 10IP-ruuvia (923-07098) takaisin kiinni vaihekiskoon (2) ja uuteen emolevyyn säädettävällä (0,3–1,2 Nm) momenttiruuvimeisselillä ja 10IP-vaihtopäällä.

7. Paina virtalähteen signaalikaapelin toinen pää uuden emolevyn liittimeen (3).

8. Muista kiinnittää Kapton-teippiä kotelon sisään emolevyn neljän ruuvin lähelle.

9. Käännä koteloa kuvan osoittamalla tavalla. Kallista sitten emolevyn lämpömoduulin pää koteloon kuvan osoittamalla tavalla.

10. Jatka emolevyn (1) kallistamista alas ja liu'uta sitä kotelon (2) takaosaa kohti. Kun tuuletin on kotelon reunan alapuolella, liu'uta emolevy kokonaan kotelon takaosaa kohti.

11. Kiinnitä 10IP-vaihtopää säädettävään (1,2–3 Nm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 2,7 Nm.

12. Kiinnitä neljä 10IP-ruuvia (923-07094) osittain takaisin emolevyyn säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja 10IP-vaihtopäällä. Kiinnitä sitten neljä 10IP-ruuvia kokonaan.

13. Irrota Kapton-teippi kotelosta ja antennin koaksiaalikaapelista.

14. Käännä tietokonetta siten, että sen etuportit ovat sinua kohti.

15. Irrota Kapton-teippi, joka kiinnittää antennin 1 emolevyyn (1). Aseta sitten antenni 1 koteloon (2).

16. Kiinnitä Torx T5 -vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 11,5 Ncm.

17. Kiinnitä sitten kaksi T5-ruuvia (923-07101) takaisin antenniin 1 säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

18. Paina antennin koaksiaalikaapeli kotelossa oleviin antennin koaksiaalikaapelin maadoituskiinnittimiin mustalla tikulla.

19. Käännä tietokonetta siten, että sen etuportit ovat sinua kohti. Aseta antenni 2 koteloon.

20. Kiinnitä Torx T5 -vaihtopää säädettävään (10–34 Ncm) momenttiruuvimeisseliin. Aseta vääntömomentiksi 11,5 Ncm.

21. Kiinnitä kaksi T5-ruuvia (923-07101) takaisin antenniin 2 säädettävällä momenttiruuvimeisselillä ja Torx T5 -vaihtopäällä.

22. Aseta kahden antennin koaksiaalikaapelin päät liittimien päälle ESD-suojatuilla pinseteillä.

23. Paina sitten antennin koaksiaalikaapeleiden päät liittimiin antennityökalun tylpällä päällä näytetyssä järjestyksessä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos vaihdoit emolevyn, tietokone ei käynnisty ja tilan merkkivalo vilkkuu oranssina. Palauta Mac noudattamalla ohjeita. Käynnistä sitten System Configuration -prosessi.