System Configuration

Korjauksen lopussa saatetaan edellyttää System Configurationin suorittamista. System Configuration on korjauksen jälkeen suoritettava ohjelmistotyökalu, joka viimeistelee aitojen Apple-osien korjauksen. System Configurationilla on useita tarkoituksia, jotka vaihtelevat vaihdetun osan mukaan. Katso kattavat tiedot sen mallin johdanto-osasta, jota olet korjaamassa.

Varmista ennen System Configurationin käynnistämistä, että Macissa on uusin macOS-versio. Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, Macissa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.

Jos et halua päivittää Macia uusimpaan macOS-versioon tai tarvitset apua System Configuration ‑prosessin käynnistämisessä, ota yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.

System Configurationin käynnistäminen

Tärkeää: jos Mac käynnistyy automaattisesti vianmääritystilaan, siirry vaiheeseen 6.

1. Jos muodostat Macin internet-yhteyden Ethernetin avulla, liitä Ethernet-kaapeli Maciin ennen tietokoneen käynnistämistä. Jos käytät Wi-Fi-yhteyttä, muodostat Macin internet-yhteyden vaiheen 5 aikana sen jälkeen, kun tietokone on käynnistynyt vianmääritystilaan.

2. Käynnistä Mac painamalla tietokoneen virtapainiketta pitkään. Jos sinulla on Touch ID:llä varustettu kannettava tietokone, paina Touch ID ‑painiketta pitkään.

3. Pidä virtapainiketta tai Touch ID ‑painiketta painettuna, kun Mac käynnistyy ja lataa käynnistysvalinnat. Vapauta virtapainike, kun näytöllä näkyy ”Loading startup options...” (Ladataan käynnistysvalintoja...).

4. Kun käynnistysvalintanäyttö tulee näkyviin, paina näppäimistöltä pitkään komento (⌘)-D, jotta tietokone siirtyy vianmääritystilaan.

5. Jos muodostat Macin internet-yhteyden Wi-Fillä, valitse verkko Wi-Fi-valikosta, joka sijaitsee vianmääritystilan näytön oikeassa yläkulmassa.

• Huomautus: Wi-Fi-valikon avaaminen saattaa kestää muutaman sekunnin. Tämä on normaalia.

6. Vianmääritystilan näytössä näkyy kieliluettelo. Valitse haluamasi kieli ja klikkaa OK.

7. Kun näkyviin tulee Vianmääritys ja korjaus ‑näyttö, aloita System Configuration klikkaamalla hyväksymispainiketta.

• Tärkeää: jos vaihdoit kannettavan tietokoneen kannen kulmatunnistimen, siirry vaiheeseen 9.

8. Jos System Configuration onnistuu, Macissa näkyy ilmoitus ”Suite completed. Restarting to Diagnostics Mode.” (Ohjelmisto suoritettu. Käynnistetään uudelleen vianmääritystilaan.).

• Tärkeää:

• jos ongelmia ilmenee, ota yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.

• Suorita vaiheet 9–14 vain, jos olet vaihtanut kannettavan tietokoneen kannen kulmatunnistimen.

9. Kun näyttöön tulee Toimintoa vaaditaan ‑hälytysikkuna, klikkaa Jatka. Sulje sitten näyttö välittömästi.

10. Pidä näyttö suljettuna 20 sekunnin ajan.

•  Varoitus: jos näyttö ei ole suljettuna kokonaan prosessin aikana, sinun on asennettava toinen uusi kannen kulmatunnistin.

11. Avaa näyttö, kun kuulet käynnistysäänen tai olet odottanut 20 sekuntia.

12. Jos System Configuration onnistuu, Macissa näkyy ilmoitus ”Suite completed. Restarting to Diagnostics Mode.” (Ohjelmisto suoritettu. Käynnistetään uudelleen vianmääritystilaan.).

13. Mac käynnistyy automaattisesti uudelleen vianmääritystilaan. Valitse sitten Omenavalikosta Käynnistä uudelleen.

14. Kun Mac on käynnistynyt uudelleen, tarkista, että se menee nukkumaan näytön sulkeutuessa. Macin pitäisi mennä nukkumaan, kun näyttö on lähes kokonaan suljettu.

• Tärkeää: jos ongelmia ilmenee tai jos Mac ei nuku silloin, kun sen pitäisi, tai herää odottamatta, ota yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.

Macin palauttaminen ennen System Configurationin käynnistämistä

Sinun on ehkä palautettava Mac ennen System Configuration ‑prosessin käynnistämistä seuraavissa tilanteissa:

• jos olet vaihtanut emolevyn eikä korvaavassa emolevyssä ole uusinta macOS-versiota

• jos olet vaihtanut emolevyn tai SSD-moduuleja Mac Prossa tai Mac Studiossa.

Macin palauttamiseen tarvitaan

• toinen Mac, jossa on macOS Sonoma (14.1 tai sitä uudempi), tai toinen Mac, jossa on Apple Configuratorin uusin versio.

• internetyhteys

• USB-C-latausjohto. USB-C-johdon täytyy tukea sekä virransyöttöä että datayhteyttä. Älä käytä Thunderbolt-johtoja.

Näin palautat Macin:

1. Valitse jokin seuraavista tavoista korjatun Macin palauttamiseksi ja jatka sitten vaiheeseen 2:

2. Noudata yllä olevia ohjeita ja käynnistä System Configuration

3. Mac käynnistyy automaattisesti uudelleen vianmääritystilaan. Valitse sitten Omenavalikosta Käynnistä uudelleen.

4. Kun Mac on käynnistynyt uudelleen, aktivoi se noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.