iPhone 13 mini – akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

• Akun saa vaihtaa vain yksittäinen teknikko, jolla on riittävää osaamista ja kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta. Virheellinen akun vaihto, osien väärä käsittely tai annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen voivat aiheuttaa tulipalon, henkilövahinkoja, tietojen menetyksiä tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumista.

• Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• 5,4 tuuman korjausalusta

• akkupuristin

• ESD-turvallinen puhdistusliuos

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• Lämpösuojatut käsineet

• nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet

• Nailontikku (musta tikku)

• suojalasit sivusuojilla

• hiekkaa

• hiekkasäiliö

Vaara

Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai sen lähellä oleviin osiin linssien vahingoittumisen välttämiseksi.

Varoitus

Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configuration -ohjelmalla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

Irrottaminen

1. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että Lightning-liitin on aukkoon päin.

2. Irrota akun alempi vasen liimanauha tarttumalla siihen ESD-suojatuilla pinseteillä ja vetämällä sitä varovasti poispäin akusta.

• Tärkeää: Irrota liimakiinnitys akusta kokonaan, ennen kuin jatkat vaiheeseen 3.

•  Varoitus: Älä naarmuta tai puhkaise akkua pinseteillä.

3. Pidä iPhonea paikallaan. Tartu akun liimakiinnityksen alempaan puoliskoon ESD-suojatuilla pinseteillä ja vedä sitä hitaasti ulospäin.

4. Pidä pinsettejä lähellä akkua ja samansuuntaisesti sen kanssa. Kierrä, kunnes näet valkoista liimanauhaa pinseteissä.

• Tärkeää: Älä vedä pinsettejä, ennen kuin valkoinen liima on kiertynyt niiden ympärille.

5. Vedä pinsettejä ulospäin 45 asteen kulmassa ja jatka liiman kiertämistä, kunnes olet irrottanut liimanauhan kokonaan.

•  Varoitus: Älä vedä liimanauhaa osia tai ruuveja vasten.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille sekä toista vaiheet 4 ja 5. Jos et näe enää liimaa, jatka vaiheeseen 6.

6. Irrota akun alempi oikea liimanauha tarttumalla siihen ESD-suojatuilla pinseteillä ja vetämällä sitä varovasti poispäin akusta.

• Tärkeää: Irrota liimanauha kokonaan pois akusta, ennen kuin jatkat vaiheeseen 7.

7. Irrota akun oikean alakulman liimanauha toistamalla vaiheet 3–5. Jos poistat kaiken liiman, jatka vaiheeseen 8.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille sekä toista vaiheet 4 ja 5. Jos et näe enää liimaa, jatka vaiheeseen 8.

8. Käännä korjausalustaa.

9. Ylempi liuska on herkkä. Pidä iPhonea paikallaan. Irrota sitten akun yläosan liimaliuska varovasti.

10. Pue nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet käteen.

11. Pidä iPhonea paikallaan. Tartu akun yläosan liimanauhaan ESD-suojatuilla pinseteillä ja vedä sitä hitaasti ulospäin. Kierrä pinsettejä kääriäksesi liiman pinsettien ympärille.

• Tärkeää

• Pidä pinsetit lähellä akkua ja samansuuntaisena sen kanssa kiertäessäsi.

• Älä vedä pinsettejä, ennen kuin valkoinen liima on kiertynyt niiden ympärille.

12. Pidä pinsettejä akun ja kameran suojakotelon välisessä kanavassa. Jatka pinsettien kiertämistä hitaasti, kunnes olet poistanut koko liimanauhan.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liima pinsettien ympärille ja toista vaihe 12. Jos et enää näe liimaa, jatka vaiheeseen 13.

13. Jos kaikki kolme akun liimanauhaa on poistettu kokonaan, jatka vaiheeseen 15. Jos vähintään yksi nauha on irrotettu kokonaan, jatka vaiheeseen 14.

•  Varoitus: Jos kaikki kolme liimanauhaa katkeavat etkä enää saa niistä otetta, älä yritä repiä akkua irti väkisin. Lopeta tässä tapauksessa korjaus. Voit tarkistaa huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/repair.

14. Työnnä mustan tikun litteä pää ainoastaan yhteen työntökohtaan kuvan osoittamalla tavalla. Varmista, että työnnät mustan tikun kohtaan, josta akun liimanauha on irrotettu kokonaan. Älä työnnä mustaa tikkua kohtaan, jossa akun liimakiinnitys tai liimanauha katkesi.

•  Varoitus: Älä vaurioita joustavia kaapeleita, kun irrotat akkua kotelosta mustalla tikulla. Älä raaputa, revi, riko tai muuten vahingoita polyesterikalvoa tai muita alueita. Jos vaurioita ilmenee, vaihda iPhone.

15. Nosta akkua hieman mustalla tikulla siten, että musta tikku ulottuu akun alle.

•  Vaara: Vaurioiden välttämiseksi älä paina mustaa tikkua kotelon reunaa vasten, kun nostat akkua.

16. Nosta akku pois kotelosta. Tarkista sitten kotelo vaurioiden varalta. Jos kotelo on vaurioitunut, vaihda iPhone.

• Varoitus: Jos et pysty irrottamaan akkua, keskeytä korjaus. Voit tarkistaa huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/repair.

Kokoaminen

1. Pyyhi sitten jäljellä oleva liima kotelosta sinisellä merkityltä alueelta etanoli- tai IPA-liinoilla.

•  Varoitus: Älä käytä etanoli- tai IPA-liinoja punaisella merkityillä alueilla. Etanoli tai isopropyylialkoholi voi vahingoittaa polyesterikalvoa ja langatonta latausyksikköä.

•  Varoitus: Tarkista, että kotelossa ei ole irrallisia tai ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa vaaran.

2. Asenna alakaiutin uudelleen. Jatka sitten vaiheeseen 3.

3. Irrota vaaleanpunainen suojakalvo uuden akun alapuolelta.

• Tärkeää: Älä irrota akun suojusta akun yläosasta vielä.

4. Pidä akkua kotelon päällä suojakalvo ylöspäin. Kohdista akun yläosa kameroiden (1) kanssa ja kohdista vasen reuna emolevyn (2) kanssa. Laske sitten akku koteloon.

5. Korjausalustan keskellä on syvennys. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että syvennys on tapin kohdalla.

6. Laske sitten tela akun päälle kääntämällä akkupuristimen yläosan punaista vipua.

7. Liu'uta korjausalusta edestakaisin akkupuristimen läpi kolme kertaa, jotta akku kiinnittyy koteloon.

8. Käännä akkupuristimen yläosassa oleva punainen vipu ylös.

9. Irrota korjausalusta akkupuristimesta.

10. Pidä kiinni suojuksen reunoista. Irrota suojus akusta vetämällä suojakalvon irrotuskielekkeistä.

• Tärkeää: Älä paina sen kielekkeen päältä, jota irrotat.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Varoitus

Ravista iPhonea kevyesti. Jos akku kuulostaa irtonaiselta, irrota näyttö ja akku. Suorita sitten akun kokoaminen loppuun toisella uudella akulla.

Tärkeää

Uutta akkua ei ole ladattu. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lataa laitetta muutama minuutti.

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.