Se brugt og ledig lagringsplads

Se, hvor meget lagringsplads der er brugt på din Mac, og hvor meget plads der er ledig.

Flyt markøren over en farve for at se, hvor megen plads hver kategori bruger. Hvidt område repræsenterer ledig lagringsplads.

Bemærk: Hvis du kan se mere end e disk, har din Mac flere APFS-enheder i en enkelt beholder.

• Vælg Apple > Om denne Mac, og klik derefter på Lagringsplads.

De viste kategorier indeholder de forskellige arkiver på din Mac. (Hvis din Mac har mere end en brugerkonto, vedrører de viste kategorier den bruger, som er logget ind).

Du vil se følgende kategorier:

• Programmer: Indeholder alle de programmer, der er installeret på Mac (bortset fra systemprogrammer).

Bemærk: Hvis du har partitioneret harddisken, viser denne kategori mængden af lagringsplads til programmer, der er installeret på macOS-partitionen (startdisken).

• Dokumenter: Indeholder arkiver i din hjemmemappe, som ikke er inkluderet i andre kategorier, f.eks. Pages-dokumenter og PDF-dokumenter. Inkluderer også videoer og fotografier, der ikke administreres af dit fotobibliotek (f.eks. et billede, som en ven har delt med dig via AirDrop).

• iCloud Drive: Indeholder alle de arkiver, der er arkiveret i iCloud Drive. Kategorien kan også indeholde arkiver i mapperne Skrivebord og Dokumenter, hvis du opbevarer dem i iCloud Drive.

• iOS-arkiver: Indeholder iOS-sikkerhedskopier og -firmware, der opbevares i iTunes.

• iTunes og iBooks: Indeholder købt indhold fra iTunes Store og iBooks Store, som kan fjernes fra Mac og hentes igen.

• Mail og Fotos: Indeholder e-mails, bilag og dit fotobibliotek (eller fotobiblioteker).

• Beskeder: Indeholder indhold fra samtaler i Beskeder, inkl. bilag.

• Musikfremstilling: Indeholder indhold fra GarageBand, Logic og MainStage.

• Papirkurv: Indeholder emnerne i papirkurven.

Bemærk: Hvis du har partitioneret harddisken, vises størrelsen på Papirkurv på den partition, hvor macOS er installeret (startenheden).

• Andre brugere: Indeholder arkiver, der er oprettet og ændret af andre brugerkonti på din Mac.

• System: Indeholder systemprogrammer og -arkiver til macOS. Det gælder f.eks. Mail, Terminal, Lommeregner og andre programmer, der følger med macOS.

Den resterende tilgængelige plads inkluderer ledig diskplads og diskbuffere, som kan slettes (frigøres automatisk, når der er brug for plads).

Hvis du vil skaffe mere lagringsplads, kan du bruge de individuelle anbefalinger til lagringsplads til at optimere lagringspladsen på Mac. Klik på Administrer for at se mulighederne. Du kan få flere oplysninger i Optimer lagringsplads på Mac.