Optimer lagringsplads på Mac

macOS kan hjælpe med at skaffe mere plads på Mac ved at optimere lagringspladsen på den. Når der er behov for plads, opbevares arkiver, fotografier og videoer, film og tv-udsendelser fra iTunes og e-mailbilag i netskyen og stilles til rådighed, når der er brug for dem. Arkiver optager ikke plads på Mac, og du kan hente de originale arkiver, når du har brug for dem. De nyeste arkiver og optimerede versioner af dine fotografier findes altid på Mac.

Anbefalinger om optimeret lagring i vinduet Lagringsplads.
  • Du kan se anbefalinger og beslutte, hvordan du vil optimere lagringspladsen på Mac, ved at vælge Apple > Om denne Mac, klikke på Lagringsplads øverst i vinduet og derefter klikke på Administrer.

Anbefaling

Beskrivelse

Opbevar i iCloud

Hjælper dig med at opbevare arkiver fra mapperne Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive, opbevare fotografier og videoer i iCloud-fotobibliotek, opbevare beskeder og bilag i iCloud og optimere lagringspladsen ved kun at opbevare de senest åbnede arkiver, når der er brug for plads.

Du kan få flere oplysninger i Opbevar dit skrivebord og dine dokumenter i iCloud Drive og Hold dine fotografier og videoer ajour overalt med iCloud-fotobibliotek og Synkroniser beskeder i iCloud.

Du kan ændre indstillingerne senere i vinduet Systemindstillinger til iCloud og vinduet Fotos.

Optimer lagringsplads

Hjælper med at optimere lagringspladsen til iTunes og Mail-bilag. Når der er brug for plads på Mac, fjernes film og e-mailbilag, du har set, automatisk fra Mac.

Du kan få flere oplysninger i Optimer lagringspladsen og vinduet Kontooplysninger i Mail.

Du kan ændre indstillingerne senere i iTunes og Mail.

Tøm automatisk Papirkurv

Slet automatisk emner, der har ligget i Papirkurv i mere end 30 dage. Du kan ændre indstillingen senere i Finderindstillingerne. Du finder oplysninger i Slet arkiver og mapper.

Mindre rod

Find hurtigt arkiver, programmer, bøger, film og andre emner, der optager plads, og slet manuelt emner, du ikke længere har brug for. Der er instruktioner i Find og slet arkiver.

Når der er brug for plads på Mac, sletter macOS også buffere og logarkiver, som kan slettes uden problemer, herunder midlertidige databasearkiver, afbrudte overførsler, iværksatte opdateringer af macOS og programmer, websidedata fra Safari m.m.

Bemærk: Hvis disken er partitioneret, gælder anbefalingerne kun til den partition, der indeholder din hjemmemappe.

Du kan se en oversigt over brugt og ledig diskplads ved at vælge Apple > Om denne Mac og derefter klikke på Lagringsplads. Du kan få flere oplysninger i Se brugt og ledig lagringsplads.