Opret eller deltag i delte album i Fotos på Mac
Når du har slået Delte album til, kan du oprette et delt album, så du kan dele dine fotos og videoer. Personer, du inviterer, kan deltage i det delte album og synes godt om emner eller kommentere på dem.
Opret et delt album
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på
ved siden af Delte album, og vælg indstillinger til det delte album:
Navn på delt album: Skriv et navn til det delte album.
Hvem har adgang: Vælg, om alle med linket kan få adgang til albummet, eller kun de personer, som du vælger.
Anmodninger om adgang: Vælg, om andre personer med linket kan anmode om adgang.
Gør albummet midlertidigt: Vælg, om du vil tillade, at albummet udløber. Efter 30 dage slettes alle fotos eller videoer, der ikke er gemt i dit bibliotek.
Klik på Opret.
Personer, du inviterer, modtager en e-mail, der inviterer dem til at deltage i dit delte album.
Se et delt album
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Delte album i indholdsoversigten.
Hvis Delte album ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Dobbeltklik på et delt album for at se det.
Klik på
for at se alle dine delte album igen.
Tilmeld dig et delt album
Når en person inviterer dig til at tilmelde dig til sit delte album, modtager du invitationen via e-mail eller tekstbesked. I invitations-e-mailen skal du klikke på Abonner og derefter klikke på Deltag.
Hvis du ikke vælger at deltage i det delte album på den måde, kan du også gøre følgende:
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Aktivitet under Deling i indholdsoversigten.
Hvis Aktivitet ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Klik på Svar.
Bemærk: Den person, der oprettede albummet, modtager en notifikation, når en anden person accepterer invitationen til et delt album.
Slet eller fjern dig selv fra et delt album
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Delte album i indholdsoversigten.
Hvis Delte album ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Ctrl-klik på et album, og vælg Slet delt album eller Forlad delt album.
ADVARSEL: Inden du forlader eller sletter et delt album, skal du sørge for at hente eventuelle fotos og videoer, som andre har føjet til albummet, og som du vil beholde. Hvis du tror, at deltagerne vil beholde nogle fotos eller videoer fra albummet, bør du bede dem om at gemme emnerne, før du sletter det delte album. De fotos, du har delt, slettes ikke i dit fotobibliotek.
Se aktivitet, kommenter eller “synes godt om” et foto i et delt album
Du kan se den seneste aktivitet i dine delte album, herunder de fotos, der er tilføjet for nylig, og hvem der tilføjede dem.
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Aktivitet under Deling i indholdsoversigten.
Hvis Aktivitet ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Rul for at se ændringer, og gør et af følgende:
Reager på en gruppe fotos og videoer, der er overført for nylig: Klik på
i aktivitetsfeedet, og vælg derefter en reaktion.
Reager på et foto eller en video: Dobbeltklik på et foto, klik på
, og klik derefter på
, og vælg derefter en reaktion.
Kommenter et foto eller en video: Dobbeltklik på et foto, klik på
, og klik på Tilføj en kommentar. Skriv din kommentar, og klik på Send.
Når du “synes godt om” eller kommenterer et emne, sendes en notifikation til den person, der har oprettet det delte album, og til alle deltagere. Du kan slette en kommentar, du har føjet til et emne, ved at holde markøren over kommentaren og klikke på knappen Slet.