Tilføj og fjern personer i et delt album i Fotos på Mac
Hvis du har oprettet et delt album, kan du invitere andre til at deltage i albummet. Du kan også fjerne personer fra albummet, administrere albumnotifikationer og slå publicering til og fra for deltagere. Hvis du har venner og familie, som ikke bruger iCloud, kan du dele albummet med dem ved at sende en URL-adresse til iCloud.
ADVARSEL: Hvis du har til hensigt at fjerne nogen fra et delt album, er det en god idé at informere abonnenten om det, hvis vedkommende vil gemme fotos eller videoer fra det delte album. Når du fjerner nogen, har denne person ikke længere adgang til det delte album og indholdet i det.
Inviter eller fjern personer
Hvis du har oprettet et delt album, kan du invitere andre til at deltage i det.
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Delte album i indholdsoversigten.
Hvis Delte album ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Dobbeltklik på et delt album, og klik derefter på
på værktøjslinjen, og gør et af følgende:
Inviter en person: Klik på
ud for Inviter deltagere. Vælg, hvordan du vil invitere en deltager (f.eks. med en tekstbesked), eller vælg Tilføj adgang for at tilføje en ny deltager uden at sende en invitation.
Fjern en person: Klik på
ud for personens navn, og vælg Fjern deltager.
Klik på OK.
Når du inviterer en person til at se et delt album, modtager vedkommende en e-mail eller notifikation med en invitation om at deltage.
Skift, hvad deltagere kan gøre i et delt album
Personen, der har oprettet et delt album, kan indstille tilladelser for deltagere i albummet.
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Delte album i indholdsoversigten.
Hvis Delte album ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Dobbeltklik på et delt album, og klik derefter på
på værktøjslinjen.
Klik på
ud for navnet på den person, hvis tilladelser du vil ændre, og vælg et af følgende:
Kan administrere album og fotos: Tillad deltageren at administrere album og fotos, herunder indstillinger.
Kan tilføje fotos: Tillad deltageren at føje fotos til det delte album.
Kan se og kommentere: Tillad deltageren at se og kommentere i det delte album.
Del et album med andre, der ikke bruger iCloud
Den person, der har oprettet et delt album, kan oprette en unik URL-adresse til iCloud for at dele albummet med andre, der ikke bruger iCloud.
Bemærk: Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle lande eller områder.
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Delte album i indholdsoversigten.
Hvis Delte album ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Dobbeltklik på et delt album, og klik derefter på
på værktøjslinjen.
Vælg Offentligt websted.
Kopier linket, sæt det ind i en e-mail eller tekstbesked, og send det til de personer, du vil invitere.
Bemærk: Deltagere, som ser dit delte album på internettet, kan ikke kommentere emnerne i det eller se nye kommentarer fra dig eller andre. Hvis kommentarer skal være synlige for en person uden en Mac, iPhone eller iPad, skal du publicere kommentarerne, før du inviterer personen til at se det delte album.
Vigtigt: Når Offentligt websted er slået til, har alle med URL-adressen adgang til albummet.
Administrer notifikationer
Hvis du er personen, der har oprettet et delt album, eller en deltager med tilladelse til at administrere albummet, kan du slå notifikationer om aktivitet i albummet til og fra.
Gå til appen Fotos
på din Mac.
Klik på Delte album i indholdsoversigten.
Hvis Delte album ikke vises i indholdsoversigten, skal du holde markøren over Deling i indholdsoversigten og klikke på
.
Dobbeltklik på et delt album, og klik derefter på
på værktøjslinjen.
Slå Tillad notifikationer til for at se notifikationer, når deltagere synes godt om, kommenterer eller føjer fotos og videoer til albummet.
Hvis du vil ændre, hvilke personer der kan tilføje fotos og kommentere i et album, skal du se Rediger deltagernes muligheder i et delt album.