Brug af Nødopkald SOS via satellit på din iPhone

Med iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro kan du bruge Nødopkald SOS via satellit til at sende en besked til alarmcentralen, når du er uden mobil- og Wi-Fi-dækning.

Sådan virker Nødopkald SOS via satellit

Nødopkald SOS via satellit kan hjælpe dig med at oprette forbindelse til alarmcentralen under ekstraordinære omstændigheder, når der ikke er andre muligheder for at komme i kontakt med alarmcentralen. Hvis du ringer eller sender en besked til alarmcentralen og ikke kan få forbindelse, fordi du befinder dig et sted uden mobil- og Wi-Fi-dækning, forsøger din iPhone at oprette forbindelse via satellit.

Hvis du vil oprette forbindelse til en satellit, skal du være udenfor og have frit udsyn til himlen og horisonten. Når du bruger en satellitforbindelse, er oplevelsen anderledes end at sende eller modtage en besked via mobilnettet.

Læs mere om, hvordan du opretter forbindelse til en satellit med din iPhone

Nødopkald SOS via satellit er gratis i to år efter aktivering af en iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro.

Hvis din iPhone eller dit Apple Watch registrerer et alvorligt biluheld eller et slemt fald, og du ikke reagerer, kan der blive sendt en automatisk notifikation om Registrering af ulykke eller Faldregistrering til alarmcentralen fra din iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro ved hjælp af Nødopkald SOS via satellit, hvis du er uden for mobil- og Wi-Fi-dækning.

Inden du går uden mobil- og Wi-Fi-dækning

Hvis du skal et sted hen uden mobil- og Wi-Fi-dækning, kan du gøre følgende for at være forberedt.

Prøv demoen af Nødopkald SOS via satellit

Prøv demoen for at lære, hvordan Nødopkald SOS via satellit fungerer

Indstil de oplysninger, du vil dele

Når du bruger Nødopkald SOS via satellit, kan du dele dine nødinfo og underrette dine nødkontakter. Du skal indstille disse oplysninger, inden du skal et sted hen uden mobil- og Wi-Fi-dækning.

ios-17-iphone-14-pro-settings-emergency-contacts

Indstil dine nødinfo, og tilføj nødkontakter i appen Sundhed

Send en nødbesked via satellit

1. Prøv først at ringe til det lokale alarmnummer Selvom dit normale mobilnetværk ikke er tilgængeligt, kan du muligvis foretage opkaldet.

2. Hvis dit opkald ikke kan oprette forbindelse, kan du sende en besked til alarmcentralen via satellit. Visse lokale alarmnumre kræver iOS 16.4 eller nyere for at oprette forbindelse til alarmcentralen via satellit2.

ios-17-iphone-14-pro-phone-no-connection-emergency-text
    1. Tryk på Nødbesked via satellit.

2. Hvis du har brug for hjælp, men ikke er i en nødsituation, kan du kontakte en vejhjælpsudbyder.

3. Du kan også gå til Beskeder for at sende en sms til alarmcentralen og derefter trykke på Alarmcentral.

3. Tryk på Indberet nødsituation.

4. Du kan bruge nogle få tryk til at besvare spørgsmål fra alarmcentralen for at beskrive din situation bedst muligt.

5. Vælg at give dine nødkontakter besked om, at du kontaktede alarmcentralen, sammen med din placering og typen af nødsituation.

6. Følg vejledningen på skærmen for at oprette forbindelse til en satellit.

7. Når du har oprettet forbindelse, skal du fortsætte med at følge vejledningen på skærmen for at oprette forbindelse, når du sender din besked til alarmcentralen.

ios-17-iphone-14-pro-messages-text-emergency-services-connect-to-satellite

Når forbindelsen er oprettet, starter din iPhone en beskedsamtale med alarmcentralen ved at dele vigtige oplysninger som dine nødinfo og oplysninger om nødkontakter (hvis du har indstillet dem), svarene på spørgeskemaet om din nødsituation, din placering (inklusive højde) og den resterende batterilevetid på din iPhone.

Du bliver muligvis bedt om at svare på yderligere beskeder. Disse beskeder understøtter kun latinske tegn (såsom engelsk eller fransk).  Denne tjeneste understøtter amerikansk spansk, canadisk fransk, engelsk, fransk, italiensk, nederlandsk, portugisisk og tysk.

Del oplysninger med dine nødkontakter

Hvis du indstiller nødkontakter i appen Sundhed, kan du vælge at give besked og dele oplysninger med dem, når du sender en besked til alarmcentralen med Nødopkald SOS via satellit. Når du vælger at dele disse oplysninger, modtager dine nødkontakter automatisk disse beskeder.

Hvis dine nødkontakter bruger iMessage på iOS 16.1 eller nyere, kan du dele en direkte transskription af din samtale med alarmcentralen. Denne udskrift inkluderer:

• Dine svar på spørgeskemaet om din nødsituation.

• Et kort med din placering.

• De beskeder, du udveksler med alarmcentralen.

Hvis dine nødkontakter har en anden enhed end en Apple-enhed eller ikke har iOS 16.1 eller nyere, modtager de en besked med en advarsel om din nødsituation. I USA og Canada kommer denne besked fra nummeret 767911. I Europa kommer denne besked fra 767112.

• Beskeden indeholder følgende tekst: "You're receiving this message because someone you know chose you as an emergency contact and used Emergency SOS via satellite" (Du modtager denne besked, fordi en person, du kender, har valgt dig som nødkontakt og har brugt Nødopkald SOS via satellit.)"

• Hvis dine nødkontakter ønsker at modtage yderligere beskeder, skal de bevare den første besked med "YES" (JA) inden for 48 timer. Hvis de svarer "NO" (NEJ) eller "STOP", vil de ikke modtage flere beskeder om Nødopkald SOS via satellit (enten for den aktuelle nødsituation eller fremtidige nødsituationer).

• Hvis din nødkontakt svarede "NO" (NEJ) eller "STOP", kan vedkommende begynde at modtage beskeder om Nødopkald SOS via satellit igen ved at sende beskeden "RESTART" (GENSTART) til det samme nummer.

• Disse ekstra beskeder inkluderer dit navn, det tidspunkt, hvor du kontaktede alarmcentralen, din placering og de oplysninger, du har givet om din nødsituation.

Dine nødkontakter kan ikke svare på beskederne ud over at svare "YES" (JA) eller "NO" (NEJ), når det er nødvendigt. De behøver ikke at kontakte alarmcentralen, da alarmcentralen allerede er blevet kontaktet vedrørende nødsituationen.

Tilgængelighed af Nødopkald via satellit

• Du skal bruge en iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro med:

• iOS 16.1 eller nyere i Canada eller USA

• iOS 16.2 eller nyere i Frankrig, Tyskland, Irland og Storbritannien.

• iOS 16.4 eller en nyere version i Australien, Belgien, Italien, Luxembourg, Nederlandene, New Zealand, Portugal, Schweiz, Spanien og Østrig

• Du skal være et sted uden mobil- og Wi-Fi-dækning.

• Du skal oprette forbindelse til en satellit med din iPhone

• Nød-SOS via satellit er kun tilgængelig i Australien, Belgien, Canada, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Nederlandene, New Zealand, Portugal, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Tyskland, USA og Østrig.3

• Internationale rejsende, der besøger et land eller område, hvor Nødopkald SOS via satellit er tilgængelig, kan bruge funktionen under deres besøg, undtagen hvis de har købt deres iPhone i visse lande eller områder4.

1. I USA og Canada skal du ringe eller sende en sms til 911. I Australien skal du ringe eller sende en sms til 000. I Østrig skal du ringe eller sende en sms til 112, 133 og 144. I Belgien skal du ringe eller sende en sms til 100 og 101. I Frankrig skal du ringe eller sende en sms til 112, 15, 17, 18, 114, 119, 191 og 196. I Tyskland skal du ringe eller sende en sms til 112 og 110. I Irland og Storbritannien skal du ringe eller sende en sms til 999 eller 112.  I Italien skal du ringe eller sende en sms til 112, 113, 115, 118 og 1530. I Luxembourg skal du ringe eller sende en sms til 112, 113, 12112 og 12113. I New Zealand skal du ringe eller sende en sms til 111. I Spanien skal du ringe 112. I Schweiz skal du ringe 112.

2. Du skal bruge iOS 16.2 eller en nyere version for at oprette forbindelse til alarmcentralen via satellit, når du ringer eller sender en sms til 15, 17, 18, 114, 119, 191 og 196 i Frankrig, 110 i Tyskland og 999 i Irland. Du skal bruge iOS 16.4 eller en nyere version for at oprette forbindelse til alarmcentralen via satellit i Belgien, Italien, Luxembourg, Nederlandene, Portugal, Schweiz, Spanien og Østrig. Tilgængeligheden af disse ekstra alarmnumre kan også afhænge af dit mobilselskab.

3. Inklusive Ashmore- og Cartier-øerne, Azorerne, Coral Sea-øerne, De Amerikanske Jomfruøer, De Baleariske Øer (Ibiza, Formentera, Mallorca og Menorca), De Kanariske Øer (El Hierro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote og Tenerife), Guadeloupe, Hebriderne, Isle of Man, Isle of Wight, Korsika, Madeira, Martinique, Orkneyøerne, Puerto Rico, Saint-Barthélémy, Saint Martin, Saint-Pierre og Miquelon, San Marino og Vatikanstaten, Shetlandsøerne, Sicilien og Sardinien og Torresstrædet.

4. Satellitforbindelse tilbydes ikke på iPhone-modeller, der er købt i Armenien, Hviderusland, Kina (fastlandet), Hongkong, Macao, Kasakhstan, Kirgisistan og Rusland.