Opret forbindelse til en satellit med din iPhone

Med iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro kan du forbinde din iPhone til en satellit for at sende sms'er til beredskabstjenesten, anmode om vejhjælp og dele din lokalitet med venner og familie – alt imens du er uden mobil- og Wi-Fi-dækning.

Sådan fungerer satellitforbindelse på iPhone

Satellitter bevæger sig hurtigt, har lav båndbredde og er placeret flere hundrede kilometer væk fra Jorden. Så når du bruger en satellitforbindelse, er oplevelsen anderledes end at sende eller modtage en besked via mobilnettet:

• Under ideelle forhold med frit udsyn til himlen og horisonten kan det tage 15 sekunder at sende en besked. Det kan tage over et minut at sende under træer med let eller halvkraftigt løv.

• Hvis du er under et tæt trædække, eller hvis du er omgivet af andre forhindringer, kan du muligvis ikke oprette forbindelse til en satellit.

• Forbindelsestiderne kan også påvirkes af dine omgivelser, længden af din besked og statussen og tilgængeligheden af satellitnetværket.

For at bruge satellitforbindelse skal din iPhone have kompatibel software. Før du tager et sted uden mobil- og Wi-Fi-dækning, bør du opdatere til den nyeste version af iOS.

Satellitfunktioner er inkluderet gratis i to år efter aktivering af en iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro.

Sådan opretter du forbindelse til en satellit med din iPhone

• Vær udenfor med frit udsyn til himlen og horisonten.

• Vær opmærksom på, at træer med let løv kan bremse forbindelsen. Tæt løv, bakker eller bjerge, kløfter og høje strukturer kan blokere forbindelsen.

• Hold din iPhone naturligt i hånden. Du behøver ikke at løfte armen eller holde din telefon op i luften, men undlad at have den i en lomme eller rygsæk.

• Hvis du har brug for at dreje til venstre eller højre eller at flytte dig for at undgå et blokeret signal, får du vist en vejledning på din iPhone-skærm.

• Satellitforbindelsen kan opretholdes, selvom skærmen på din telefon er låst.

• Satellitforbindelse virker muligvis ikke på steder over breddegrad 62°, f.eks. de nordlige dele af Alaska.

Følg vejledningen på skærmen for at oprette forbindelse og forblive forbundet til en satellit.

Prøv demoen af Nødopkald SOS via satellit

Hvis du vil se, hvordan Nødopkald SOS via satellit virker, kan du prøve demoen. Du skal være udenfor og på et relativt åbent terræn med frit udsyn til himlen. Et let trædække kan gøre forbindelsen langsommere, og tæt trædække kan blokere forbindelsen. Bakker eller bjerge, kløfter og høje strukturer kan også blokere forbindelsen.

Hvis du ikke har slået Lokalitetstjenester til for satellitforbindelsen, bliver du bedt om at slå dem til, før du starter demoen.

1. I Indstillinger skal du rulle ned og trykke på Nødopkald SOS.

2. Under Nød-SOS via satellit skal du trykke på Prøv demo.

Prøv demoen Nød-SOS via satellit i iPhone-indstillingerne for at øve dig i at oprette forbindelse til en satellit.
  3. Følg vejledningen på skærmen for at øve dig i at forbinde din iPhone til en satellit.

Du kan kun prøve demoen i et land eller område, hvor Nødopkald SOS via satellit er tilgængelig. Demoen ringer ikke til alarmcentralen.

Satellitfunktioner på iPhone

Med iPhone 14, iPhone 14 Pro, iPhone 15 eller iPhone 15 Pro kan du bruge en satellitforbindelse, når du ikke har mobil- og Wi-Fi-dækning, til at sende sms'er til beredskabstjenesten, anmode om vejhjælp og dele din lokalitet.

Satellitfunktioner og anonymitet

Når du sender en besked via Nødopkald SOS via satellit, sendes dine beskeder i krypteret form, og de dekrypteres af Apple for at blive videregivet til den relevante alarmcentral. Dine beskeder bliver muligvis opbevaret af alarmcentraler og tjenesteudbyderen med henblik på at forbedre den service, de yder dig, og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

For at sikre, at dine beskeder når frem til en alarmcentral, og for at hjælpe redningsfolk med at komme frem til dig, deles din lokalitet med Apple og alarmcentralpartnere, når du bruger Nød-OS via satellit.

Når du bruger Vejhjælp via satellit, vil din aktuelle position blive delt med Apple og vejhjælpsudbyderen midlertidigt, indtil der kommer hjælp, for at dirigere din besked til vejhjælpsudbyderen og hjælpe dem med at nå dig. Når hjælpen ankommer, er dine lokalitetsdata ikke længere tilgængelige for nogen, inklusive Apple og vejhjælpsudbyderen.

Placeringer, der deles via satellit i Find, sendes i et format, der er krypteret fra start til slut, og som ikke kan tilgås af Apple.

Alle oplysninger, der er indsamlet af Apple, behandles i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik.

1. Satellitforbindelse tilbydes ikke på iPhone-modeller købt i Armenien, Hviderusland, Kina (fastlandet), Hongkong, Macao, Kirgisistan, Kasakhstan og Rusland.