Hvis du ikke kan nulstille din loginadgangskode til din Mac

Hvis de almindelige trin til nulstilling af adgangskoden til din Mac-brugerkonto ikke virker, kan du prøve disse trin.

Før du begynder

Start fra macOS-gendannelse

Følg de korrekte trin, afhængigt af om du bruger en Mac med Apple Silicon. Hvis du ikke er sikker, kan du prøve begge sæt trin.

Hvis du bruger en Mac med Apple Silicon

1. Tryk og hold afbryderknappen på din Mac inde.

2. Mens du fortsat holder afbryderknappen nede, tænder din Mac og indlæser startindstillinger. Når Indstillinger vises, skal du slippe afbryderknappen.

3. Klik på Indstillinger, og klik derefter på knappen Fortsæt, der vises under den.

Opstartsmuligheder på Mac med Apple Silicon

Hvis du bruger en anden Mac

1. Tryk og slip afbryderknappen for at tænde din Mac.

2. Tryk på Kommando (⌘)-R, og hold den nede, umiddelbart efter du har sluppet afbryderknappen.

3. Bliv ved med at holde tasterne nede, indtil du ser et Apple-logo eller en roterende globus.

4. Du bliver muligvis bedt om at vælge et netværk fra Wi-Fi-menuenWi-Fi-menuen eller tilslutte et netværkskabel. Hvis du ikke kan se en Wi-Fi-menu, skal du kigge efter den i øverste højre hjørne af skærmen.

Hvis du bliver bedt om at vælge en administratorbruger

• Når du starter fra macOS-gendannelse, bliver du muligvis bedt om at vælge en administratorbruger, som du kender adgangskoden for. Hvis det er tilfældet, skal du klikke på "Glemt alle adgangskoder?" og fortsætte som beskrevet nedenfor baseret på det, din Mac beder om som det næste – dit Apple-id eller din gendannelsesnøgle.

• Hvis du ikke bliver bedt om at vælge en administratorbruger, skal du gå til Brug guiden til nulstilling af adgangskoden.

Hvis du bliver bedt om at angive dit Apple-id

Efter klik på "Glemt alle adgangskoder?", hvis du bliver bedt om at angive dit Apple-id:

1. Indtast oplysningerne for dit Apple-id.

2. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste den bekræftelseskode, der er sendt til dine andre enheder.

3. Hvis du bliver bedt om det, skal du vælge en bruger, som du vil nulstille adgangskoden for:

1. Vælg brugeren, indtast de nye adgangskodeoplysninger, og klik derefter på Næste.

2. Når godkendelsen er fuldført, skal du klikke på Slut.

3. Vælg Apple-menuen  > Genstart, og log derefter ind med den nye adgangskode. Adgangskoden er nu nulstillet, og du skal ikke gøre yderligere.

4. Hvis du ser et Aktiveringslås-vindue, skal du klikke på Slut, og start hjælpeprogrammer til gendannelse og derefter gå til Brug guiden til nulstilling af adgangskoden.

Hvis du bliver bedt om at angive din gendannelsesnøgle

Efter klik på "Glemt alle adgangskoder?", hvis du bliver bedt om at angive din FileVault-gendannelsesnøgle:

1. Indtast din FileVault-gendannelsesnøgle. Den modtog du, da du slog FileVault til og valgte at oprette en gendannelsesnøgle i stedet for at tillade, at din disk kan låses op med din iCloud-konto (Apple-id).

2. Klik på Nulstil adgangskode, når du bliver bedt om at nulstille din adgangskode.

3. Vælg den bruger, du vil nulstille adgangskoden for.

4. Klik på Slut, når godkendelsen er fuldført.

5. Vælg Apple-menuen  > Genstart, og log derefter ind med den nye adgangskode. Adgangskoden er nu nulstillet, og du skal ikke gøre yderligere.

Brug guiden til nulstilling af adgangskoden

Efter start fra macOS-gendannelse, hvis du ikke nulstillede din adgangskode ved hjælp af dit Apple-id eller en gendannelsesnøgle, skal du se vinduet med hjælpeprogrammer. Den viser muligheder som f.eks. gendannelse fra Time Machine, geninstallering af macOS og brug af Diskværktøj.

macOS-gendannelse: vinduet Hjælpeprogrammer
  1. Vælg Terminal på menulinjen Hjælpeprogrammer.

2. I vinduet Terminal skal du skrive resetpassword og dernæst trykke på retur for at åbne guiden til nulstilling af adgangskode.

3. Hvis du bliver bedt om at vælge en administratorbruger, hvis adgangskode du kender, skal du klikke på "Glemt alle adgangskoder?".

4. I vinduet Nulstil adgangskode skal du klikke på Deaktiver Mac og derefter klikke på Deaktiver for at bekræfte.

5. Hvis du får vist vinduet Aktiveringslås, skal du indtaste e-mailadressen og adgangskoden til dit Apple-id og klikke på Næste.

6. I vinduet Nulstil adgangskode skal du indtaste din nye adgangskode og derefter klikke på Næste. (Hvis der vises flere brugerkonti i dette vindue, skal du klikke på knappen Indstil adgangskode ud for hvert kontonavn og derefter indtaste de nye adgangskodeoplysninger for hver konto).

7. Klik på Slut, når adgangskoden er nulstillet.

8. Vælg Apple-menuen  > Genstart, og log derefter ind med den nye adgangskode.

Hvis du stadig ikke kan nulstille din adgangskode

Hvis ingen af disse løsninger virker, kan du nulstille din adgangskode ved at slette din Mac.

1. Luk din Mac, og start fra macOS-gendannelse som tidligere beskrevet.

2. Når du bliver bedt om at vælge en administratorbruger, hvis adgangskode du kender, skal du vælge Gendannelsesassistent > Slet Mac på menulinjen.

3. I vinduet Slet Mac skal du klikke på Slet Mac og derefter klikke på Slet Mac for at bekræfte.

4. Hvis din Mac genstarter med et blinkende spørgsmålstegn, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede, indtil din Mac slukker.

5. Start fra macOS-gendannelse igen, og geninstaller derefter macOS. Læs mere om, hvordan du geninstallerer macOS.

Hvis du har brug for hjælp

Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.

Hvis du har slettet din Mac og nu ikke kan geninstallere macOS, fordi installeringsprogrammet ikke kan se en harddisk, der skal installeres på, skal du muligvis ændre diskformatet:

1. Tryk på Kommando (⌘)-Q for at afslutte installeringsprogrammet.

2. Når vinduet Hjælpeprogrammer vises, skal du vælge Diskværktøj og derefter klikke på Fortsæt.

3. Vælg det første emne i indholdsoversigten i vinduet Diskværktøj. Det er den indbyggede harddisk.

4. Klik på knappen Slet eller fanen i højre side af vinduet, og angiv derefter disse oplysninger:

Navn: Macintosh HD

Format: Mac OS – udvidet (Journaled)

Skema (hvis vist): GUID-partitionsoversigt

5. Klik på Slet, og klik derefter på Slet for at bekræfte.

6. Når sletningen er udført, skal du trykke på Kommando-Q for at afslutte Diskværktøj og vende tilbage til vinduet med hjælpeprogrammer. Du kan nu geninstallere macOS.