Hvis du ikke kan nulstille din login-adgangskode til din Mac

Hvis de almindelige trin til nulstilling af adgangskoden til din Mac-brugerkonto ikke virker, kan du prøve disse trin.

Start fra macOS-gendannelse

Find ud af, om du har en Mac med Apple Silicon, og følg derefter de relevante trin for at starte fra macOS-gendannelse:

• Apple Silicon: Tænd din Mac, og fortsæt med at holde tænd/sluk-knappen nede, indtil du ser vinduet med startindstillinger. Vælg tandhjulssymbolet Indstillinger, og klik derefter på Fortsæt.
  • Intel-processor: Tænd din Mac, og tryk med det samme på tasterne Kommando (⌘)-R, og hold dem nede, indtil der vises et Apple-logo eller et andet billede.

Hvis du bliver bedt om at vælge en administratorbruger

Hvis du bliver bedt om at vælge en administratorbruger, hvis adgangskode du kender, skal du klikke på "Glemt alle adgangskoder?" og fortsætte som beskrevet nedenfor.

Hvis du bliver bedt om at angive dit Apple-id

Indtast oplysningerne for dit Apple-id. Du kan også blive bedt om at indtaste den bekræftelseskode, der er sendt til dine andre enheder.

Hvis du får vist vinduet Aktiveringslås, skal du klikke på Slut, og start hjælpeprogrammer til gendannelse. Fortsæt derefter som beskrevet i det næste afsnit, "Brug guiden til nulstilling af adgangskoden".

Hvis du bliver bedt om at vælge en bruger, du vil nulstille adgangskoden for:

1. Vælg brugeren, indtast de nye adgangskodeoplysninger, og klik derefter på Næste.
  2. Når godkendelsen er fuldført, skal du klikke på Slut.
  3. Vælg Apple-menuen  > Genstart. Adgangskoden er nu nulstillet, og du skal ikke gøre yderligere.

Hvis du bliver bedt om at angive din gendannelsesnøgle

1. Indtast din FileVault-gendannelsesnøgle. Den modtog du, da du slog FileVault til og valgte at oprette en gendannelsesnøgle i stedet for at tillade, at din disk kan låses op med din iCloud-konto (Apple-id).
  2. Klik på Nulstil adgangskode, når du bliver bedt om at nulstille din adgangskode.
  3. Vælg den bruger, du vil nulstille adgangskoden for.
  4. Klik på Slut, når godkendelsen er fuldført.
  5. Vælg Apple-menuen  > Genstart. Adgangskoden er nu nulstillet, og du skal ikke gøre yderligere.

Brug guiden til nulstilling af adgangskoden

Du får nu vist vinduet med hjælpeprogrammer, hvor du kan se indstillinger for gendannelse fra Time Machine, geninstallation af macOS og brug af Diskværktøj.

1. Vælg Terminal på menulinjen Hjælpeprogrammer.
  2. I vinduet Terminal skal du skrive resetpassword og trykke på Retur for at åbne guiden til nulstilling af adgangskode.
  3. Hvis du bliver bedt om at vælge en administratorbruger, hvis adgangskode du kender, skal du klikke på "Glemt alle adgangskoder?".
  4. I vinduet Nulstil adgangskode skal du klikke på Deaktiver Mac og derefter klikke på Deaktiver for at bekræfte.
  5. Hvis du får vist vinduet Aktiveringslås, skal du indtaste e-mailadressen og adgangskoden til dit Apple-id og klikke på Næste.
  6. I vinduet Nulstil adgangskode skal du indtaste din nye adgangskode og derefter klikke på Næste.
    Hvis der vises flere brugerkonti i dette vindue, skal du klikke på knappen Indstil adgangskode ud for hvert kontonavn og derefter indtaste adgangskodeoplysninger for hver konto.
  7. Klik på Slut, når adgangskoden er nulstillet.
  8. Vælg Apple-menuen  > Start igen, og log derefter ind med den nye adgangskode.

Hvis du stadig ikke kan nulstille adgangskoden, skal du slette din Mac

Hvis ingen af disse løsninger virker, kan du nulstille adgangskoden ved at slette din Mac.

1. Luk din Mac, og start fra macOS-gendannelse som beskrevet tidligere.
  2. Når du bliver bedt om at vælge en administratorbruger, hvis adgangskode du kender, skal du vælge Slet Mac i menuen Gendannelsesassistent på menulinjen.
  3. I vinduet Slet Mac skal du klikke på Slet Mac og derefter klikke på Slet Mac for at bekræfte.
  4. Hvis din Mac genstarter med et blinkende spørgsmålstegn, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede, indtil din Mac slukker.
  5. Start fra macOS-gendannelse igen, og geninstaller derefter macOS. Læs mere i Sådan geninstallerer du macOS

Hvis du ikke kan geninstallere macOS, fordi installeringsprogrammet ikke kan se en harddisk, hvor der skal installeres, skal du muligvis ændre diskformatet:

1. Tryk på Kommando (⌘)-Q for at afslutte installeringsprogrammet.
  2. Når vinduet Hjælpeprogrammer vises, skal du vælge Diskværktøj og derefter klikke på Fortsæt.
  3. Vælg det første emne i indholdsoversigten i vinduet Diskværktøj. Det er den indbyggede harddisk.
  4. Klik på knappen Slet eller fanen i højre side af vinduet, og angiv derefter disse oplysninger:
    • Navn: Macintosh HD
    • Format: Mac OS Extended (Journaled)
    • Skema (hvis vist): GUID-partitionsoversigt
  5. Klik på Slet, og klik derefter på Slet for at bekræfte.
  6. Når sletningen er udført, skal du trykke på Kommando-Q for at afslutte Diskværktøj og vende tilbage til vinduet med hjælpeprogrammer. Du kan nu geninstallere macOS.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.