Om private Wi-Fi-adresser og virksomhedsnetværk

Denne artikel hjælper netværksadministratorer med at forstå, hvordan Apple-enheder bruger private Wi-Fi-adresser i miljøer, der bruger MAC-adresser til adgangskontrol.

Private Wi-Fi-adresser og MDM

Indstillingen Privat adresse, som blev introduceret i iOS 14, iPadOS 14 og watchOS 7, er som standard slået til. Virksomheder og andre organisationer skal muligvis gøre et af følgende:

• Opdater sikkerheds- eller administrationsindstillingerne for Wi-Fi-netværket, så det kan bruge private adresser.

• Eller brug Wi-Fi-indstillinger for MDM-enheder for at slå indstillingen Privat adresse fra på en enhed for virksomhedens eller organisationens Wi-Fi-netværk. Denne indstilling kan når som helst slås til eller fra af enhedens bruger, medmindre enheden er tilmeldt MDM, og indstillingen er slået fra via en netværksprofil.*

Opret forbindelse til et tidligere kendt netværk

Når en enhed opretter forbindelse til et netværk, som den husker at have oprettet forbindelse til, før den blev opgraderet til iOS 14 eller en nyere version, iPadOS 14 eller en nyere version eller watchOS 7 eller en nyere version:

• Enheden forsøger at oprette forbindelse ved hjælp af den private adresse.

• Hvis den ikke kan oprette forbindelse, fordi organisationens Wi-Fi-netværk ikke tillader en enhed at oprette forbindelse ved hjælp af en privat adresse, forsøger enheden at oprette forbindelse ved hjælp af enhedens MAC-hardwareadresse.

I denne periode, og indtil det lykkes enheden at oprette forbindelse med den private adresse, sker der følgende:

• Indstillingen Privat adresse forbliver slået fra for dette netværk i Indstillinger.

• Enheden forsøger fortsat at oprette forbindelse ved hjælp af den private adresse. Hvis det ikke lykkes, bruges MAC-hardwareadressen fortsat.

Når enheden har oprettet forbindelse med en privat adresse, bruges den MAC-adresse, når der efterfølgende oprettes forbindelse til det pågældende Wi-Fi-netværk. Undtagelser:

• Fra og med iOS 15, iPadOS 15 og watchOS 8 bruger enheden en ny privat adresse til et netværk, hvis den ikke har være tilsluttet netværket i seks uger.

• Hvis du vælger, at din enhed skal glemme netværket, glemmer den også den private adresse, den brugte med det netværk, medmindre det er mindre end to uger siden, du sidst valgte, at enheden skulle glemme det netværk.

Opret forbindelse til et nyt netværk

I de fleste tilfælde bruger enheder med iOS 14 eller en nyere version, iPadOS 14 eller en nyere version og watchOS 7 eller en nyere version kun den private adresse til at oprette forbindelse til nye Wi-Fi-netværk. Hvis en enhed har en MDM-profil, hvor indstillingen Privat adresse er slået fra, bruger den MAC-hardwareadressen til at oprette forbindelse. Hvis en enhed opretter forbindelse til et Wi-Fi-netværk under brug af Indstillingsassistent, bruger den først MAC-hardwareadressen til at oprette forbindelse, og den behandler derefter netværket som et tidligere kendt netværk.

*Før iOS 14.2, iPadOS 14.2 og watchOS 7.1 kan indstillingen Privat adresse slås fra af enhedens bruger. Dette tilsidesætter de MDM-definerede netværksindstillinger.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.