Sådan glemmer du et Wi-Fi-netværk på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac

Hvis du ikke ønsker, at din Apple-enhed automatisk genopretter forbindelse til et bestemt netværk, kan du vælge at glemme netværket.

Din Apple-enhed husker alle Wi-Fi-netværk, som du har oprettet forbindelse til på den pågældende enhed, og genopretter automatisk forbindelse til det netværk, når det er inden for rækkevidde. Hvis du ikke ønsker, at din Apple-enhed genopretter forbindelse til netværket, eller hvis du vil bruge en anden adgangskode, skal du følge disse trin for at få enheden til at glemme netværket og den tilhørende adgangskode.

Glem et netværk på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > Wi-Fi.
  2. Tryk på  ved siden af det Wi-Fi-netværk, du vil have din enhed til at glemme.
  3. Tryk på Glem dette netværk, og tryk derefter på Glem for at bekræfte.

Glem et netværk på din Mac

1. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Netværk.
  2. Vælg Wi-Fi på listen til venstre.
  3. Klik på knappen Avanceret.
  4. Ruden Wi-Fi viser en liste over Foretrukne netværk. Vælg det Wi-Fi-netværk, som din Mac skal glemme.
  5. Klik på minusknappen (–) under listen. Klik på Fjern, hvis du bliver bedt om at bekræfte.
  6. Klik på OK.
  7. Klik på Anvend.

Læs mere

• Hvis du bruger en overvåget enhed, som administrerer forbindelsen til Wi-Fi-netværket, har du muligvis ikke adgang til muligheden for at glemme netværket.
  • Som alternativ til at glemme et netværk på din enhed kan du slå Forbind automatisk fra under det pågældende netværk. Din enhed husker stadig netværket og dets adgangskode, men forsøger ikke automatisk at oprette forbindelse.
  • På din Mac kan du også trække netværket ned på en lavere placering på listen over foretrukne netværk. Hvis et andet netværk på listen samtidig er tilgængeligt, forsøger din Mac automatisk at oprette forbindelse til det, før andre netværk længere nede på listen.