Kom godt i gang med en iPhone eller iPad under tilsyn

Hvis din arbejdsgiver eller skole giver dig en iPhone eller iPad, kan den være under tilsyn. Læs mere om, hvad det betyder at bruge en enhed under tilsyn, hvad ejeren kan se, og hvordan du kan finde ud af, om din iPhone eller iPad er under tilsyn.

Denne artikel er beregnet til dem, der bruger en iPhone eller iPad, der er under tilsyn af deres arbejdsgiver eller skole. Hvis du er administrator og vil indstille tilsyn, skal du bruge Apple Business Manager, Apple School Manager eller Apple Configurator til at indstille dine enheder.

Tilsyn giver skoler og virksomheder større kontrol over de enheder, de ejer. Med tilsyn kan din administrator anvende ekstra begrænsninger, som f.eks. at slå AirDrop fra eller forhindre adgang til App Store. Det giver også ekstra enhedskonfigurationer og funktioner, f.eks. opdatering af apps i baggrunden eller filtrering af brugen af internettet.

Som standard er din iPhone eller iPad ikke under tilsyn. Tilsyn kan kun slås til ved indstilling af en ny enhed. Hvis din iPhone eller iPad ikke er under tilsyn nu, skal din administrator udføre en fuldstændig sletning af din enhed for at indstille den til tilsyn.

Kontroller, om din iPhone eller iPad er under tilsyn

Du kan finde ud af, om din iPhone eller iPad er under tilsyn, ved at se på indstillingerne for din enhed. Beskeden om tilsyn vises øverst på hovedsiden Indstillinger.

Din organisation har også mulighed for at vise en tilpasset besked om ejerskab på den låste skærm ved hjælp af konfigurationsprofilens payload i Konfiguration af delt enhed.

Find ud af, hvad din administrator har under tilsyn

Hvis din iPhone eller iPad er under tilsyn, har den organisation, der ejer din enhed, mulighed for at installere en profil, der styrer, hvilke funktioner din enhed har adgang til.

Hvis du vil se, hvilke funktioner din administrator har ændret i forhold til de oprindelige indstillinger, skal du kontrollere dine indstillinger.

Tryk på Indstillinger > Generelt > VPN og Administration af enhed. Hvis der er installeret en profil, skal du trykke på den for at få vist de forskellige typer ændringer.

iPhone, der viser en installeret profil i VPN og Administration af enhed

Hvis du vil vide mere om de funktioner, der er ændret for din specifikke organisation, skal du spørge din administrator, om de pågældende indstillinger bliver håndhævet.

Hvis din administrator overvåger din lokalitet

Der er muligvis en besked i dine indstillinger om, at din virksomhed eller skole kan holde øje med din internettrafik og finde din enhed. Din administrator kan kun få vist lokaliteten af din iPhone eller iPad, hvis de indstiller din enhed til Administreret mistet funktion.

Når denne funktion er slået til, kan administratoren få vist enhedens lokalitet. Hvis din administrator indstiller din enhed til Administreret mistet funktion, låses enheden, og der vises en besked på den låste skærm. Din organisation kan kun spore enhedens lokalitet ved at låse den og vise en notifikation.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.