Sådan får du gamle versioner af macOS

Hvis din Mac ikke er kompatibel med den nyeste version af macOS, kan du muligvis opgradere til en tidligere version af macOS, f.eks. macOS Catalina, Mojave, High Sierra, Sierra eller El Capitan.

Det er vigtigt at holde din software opdateret for at få de nyeste funktioner og opretholde din Mac-computers sikkerhed, stabilitet, kompatibilitet og ydeevne. Apple anbefaler, at du altid bruger den nyeste version af macOS, der er kompatibel med din Mac.

Læs mere om, hvordan du opgraderer til macOS Big Sur, den nyeste version af macOS.

Tjek, om din enhed er kompatibel

Hvis et macOS-installeringsprogram ikke kan bruges på din Mac, giver installeringsprogrammet dig besked. Det kan f.eks. være, at programmet er for gammelt til at kunne åbnes på denne version af macOS, eller at din Mac ikke har tilstrækkelig ledig lagringsplads til installationen.

Hvis du vil kontrollere kompatibiliteten, før du downloader, kan du kontrollere minimumskravene til macOS CatalinaMojaveHigh SierraSierraEl Capitan eller Yosemite. Du kan også se oplysninger om kompatibilitet på siden til produktidentificering for MacBook ProMacBook AirMacBookiMacMac mini eller Mac Pro.

Oprettelse af en sikkerhedskopi

Det er en god idé, at du sikkerhedskopierer din Mac, inden du installerer. Time Machine gør det nemt, og der findes også andre metoder til sikkerhedskopiering. Læs mere om, hvordan du sikkerhedskopierer din Mac.

Download macOS

Det tager tid at downloade og installere macOS, så sørg for, at din computer er tilsluttet en strømforsyning og har en pålidelig internetforbindelse.

Safari bruger disse links til at finde de gamle installeringsprogrammer i App Store. Når du har downloadet fra App Store, åbnes installeringsprogrammet automatisk.

Safari downloader følgende ældre installeringsprogrammer som et diskbillede med navnet InstallOS.dmg eller InstallMacOSX.dmg. Åbn diskbilledet, og åbn derefter .pkg-installeringsprogrammet inde i diskbilledet. Det installerer et program med navnet Installer [Versionsnavn]. Åbn det pågældende program fra mappen Programmer for at begynde at installere operativsystemet.

Installer macOS

Følg vejledningen på skærmen i installeringsprogrammet. Det letteste kan være at starte installationen om aftenen, så den kan stå og køre færdig hen over natten.

Hvis installeringsprogrammet beder om tilladelse til at installere et hjælpeværktøj, skal du indtaste administratorens navn og adgangskode, som du bruger til at logge ind på din Mac, og derefter klikke på Tilføj hjælpeværktøj.

Lad installationen blive færdig uden at sætte din Mac på vågeblus eller lukke låget. Din Mac kan genstarte, vise en statuslinje eller vise tom skærm adskillige gange, mens den installerer både macOS og relaterede opdateringer til firmwaren.

Læs mere

Du kan muligvis også bruge macOS-gendannelse til at geninstallere den version af macOS, som du bruger nu, opgradere til den nyeste kompatible version af macOS eller installere den version af macOS, der fulgte med din Mac.