Tilpas hovedtelefonens lydniveauer på din iPhone eller iPad

Forstærk dæmpede lyde, og tilpas bestemte frekvenser, så de passer bedst til dig, ved hjælp af Tilpasning af hovedtelefoner i iOS og iPadOS 14.

Et par EarPods og en iPhone, der viser Tilpasset lydopsætning, hvor du bliver spurgt om, hvilke af eksempellydene du synes lyder bedst.

Tilpasning af hovedtelefoner kan bruges med følgende hovedtelefoner:

• Apple EarPods (med 3,5 mm hovedtelefonstik eller Lightning-stik)
  • AirPods (2. generation)
  • AirPods Pro
  • Powerbeats
  • Powerbeats Pro
  • Beats Solo Pro

Når du bruger automatisk skift mellem enheder med dine AirPods, bliver dine tilpassede lydindstillinger overført mellem din iPhone, din iPad og dit parrede Apple Watch (med watchOS 7), men de overføres ikke til din Mac.

Opsæt Tilpasning af hovedtelefoner

1. Kontroller, at du har den nyeste version af iOS eller iPadOS.
  2. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel > Tilpasning af hovedtelefoner. Slå Tilpasning af hovedtelefoner til.
  3. Vælg, hvordan du vil anvende dine tilpassede lydindstillinger:
    • Slå Telefon til for at anvende disse indstillinger til telefonopkald, FaceTime-opkald og videoopkald i apps fra tredjeparter.
    • Slå Medier til for at anvende disse indstillinger med musik, film, podcasts, lydbøger, Siri, telefonsvarer og Lyt direkte.
  4. Tilpas dine lydindstillinger for hovedtelefoner:

Brug tilpasset lydopsætning

1. Nulstil alle aktuelle lydkonfigurationer til deres standardindstillinger:
    • Gå til Indstillinger > Musik > EQ, og tryk på Fra for at slå Musik EQ fra.
    • Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel, og juster derefter skyderen Balance. Indstil lydstyrkebalancen til midten.
  2. Tilslut dine hovedtelefoner. Sørg for, at du er i et stille miljø.
  3. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel > Tilpasning af hovedtelefoner. Tryk på Tilpasset lydopsætning.
  4. Følg vejledningen på skærmen. Når du er færdig, skal du trykke på Brug tilpassede indstillinger for at anvende de tilpassede indstillinger, som foreslås ud fra dine valg. Du kan skifte tilbage til standardindstillingerne, når du vil.

Brug dine audiogramdata fra appen Sundhed

Tryk på Tilpasset lydopsætning, og tryk derefter på Brug audiogram for at bruge audiogramdata fra appen Sundhed for at tilpasse lydindstillingerne.

Hvis du har et næsten symmetrisk audiogram, tager Tilpasning af hovedtelefoner gennemsnittet af de to ører og tilpasser venstre og højre lydkanaler med den profil. Hvis du har et asymmetrisk audiogram, tilpasses venstre og højre lydkanaler til det øre, du hører bedst med.

Juster lydindstillingerne manuelt

Fra skærmen Hovedtelefonlyd kan du også justere indstillingerne for tone og forstærkning manuelt. Tryk på Afspil eksempel for at høre et lydeksempel med dine aktuelle indstillinger. Du kan ændre indstillingerne, mens du lytter til eksemplet for at sammenligne indstillingerne.

Sådan justerer du lydstyrkebalancen mellem venstre og højre kanaler:

1. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel.
  2. Juster skyderen Balance.

Hvis du bruger Transparent lyd på dine AirPods Pro, kan du læse om, hvordan du justerer lydstyrkebalancen mellem venstre og højre kanaler.

Tilpas Transparent lyd på dine AirPods Pro

Tilpasning af hovedtelefoner understøtter Transparent lyd på AirPods Pro, så lave stemmer bliver nemmere at høre, og så lydene i det omgivende miljø tilpasses til din hørelse. Læs mere om Transparent lyd, og hvordan du slår det til.

Når Transparent lyd er slået til, kan indstillingerne for Tilpasning af hovedtelefoner ændre, hvordan du hører din egen stemme eller skrue op for niveauet for omgivende støj. Du skal muligvis justere disse indstillinger for at finde den opsætning, der er mest behagelig for dig. Du kan starte med en mildere indstilling ved at justere skyderen Tone eller Forstærkning. Derefter kan du gradvist øge til den indstilling, der er bedst med hensyn til at kunne høre andres stemmer eller naturlige lyde omkring dig.

Sådan tilpasser du indstillingerne for Transparent lyd:

1. Kontroller, at du har den nyeste version af iOS eller iPadOS.
  2. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel > Tilpasning af hovedtelefoner.
  3. Tryk på Tilpasset transparent lyd, og slå indstillingen til.

Hvis du vil justere lydstyrkebalancen mellem venstre og højre kanaler, skal du justere skyderen for Transparent lyd. Du kan også justere indstillingerne for Transparent lyd ved at trykke på symbolet Hørelse i kontrolcentret.