Tilpas hovedtelefonens lydniveauer på din iPhone eller iPad

Forstærk dæmpede lyde, og juster visse frekvenser til din hørelse med Tilpasning af hovedtelefoner i iOS og iPadOS 14 og senere.

Tilpasning af hovedtelefoner kan bruges med følgende hovedtelefoner:

• AirPods Pro (1. og 2. generation)

• AirPods (2. og 3. generation)

• AirPods Max

• Apple EarPods (med 3,5 mm hovedtelefonstik eller Lightning-stik)

• Powerbeats

• Powerbeats Pro

• Beats Solo Pro

• Beats Fit Pro

ios15-iphone13-pro-airpods-headphone-audio-levels-animation

Når du bruger automatisk skift mellem enheder med dine AirPods, bliver dine tilpassede lydindstillinger overført mellem din iPhone, din iPad og dit parrede Apple Watch (med watchOS 7), men de overføres ikke til din Mac.

Opsæt Tilpasning af hovedtelefoner

1. Kontroller, at du har den nyeste version af iOS eller iPadOS.

2. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel > Tilpasning af hovedtelefoner. Slå Tilpasning af hovedtelefoner til.

3. Vælg, hvordan du vil anvende dine tilpassede lydindstillinger:

• Slå Telefon til for at anvende disse indstillinger til telefonopkald, FaceTime-opkald og videoopkald i apps fra tredjeparter.

• Slå Medier til for at anvende disse indstillinger med musik, film, podcasts, lydbøger, Siri, telefonsvarer og Lyt direkte.

4. Tilpas dine lydindstillinger for hovedtelefoner:

Brug tilpasset lydopsætning

1. Nulstil alle aktuelle lydkonfigurationer til deres standardindstillinger:

• Gå til Indstillinger > Musik > EQ, og tryk derefter på Fra for at slå Musik-equalizer fra.

• Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel, og juster derefter mærket Balance. Indstil lydstyrkebalancen til midten.

2. Tilslut dine hovedtelefoner. Sørg for, at du er i et stille miljø.

3. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel > Tilpasning af hovedtelefoner. Tryk på Tilpasset lydopsætning.

4. Følg vejledningen på skærmen. Når du er færdig, skal du trykke på Brug tilpassede indstillinger for at anvende de tilpassede indstillinger, som foreslås ud fra dine valg. Du kan skifte tilbage til standardindstillingerne, når du vil.

Brug dine audiogramdata fra appen Sundhed

Tryk på Tilpasset lydopsætning, og tryk derefter på Brug audiogram for at bruge audiogramdata fra appen Sundhed for at tilpasse lydindstillingerne.

Hvis du har et næsten symmetrisk audiogram, tager Tilpasning af hovedtelefoner gennemsnittet af de to ører og tilpasser venstre og højre lydkanaler med den profil. Hvis du har et asymmetrisk audiogram, tilpasses venstre og højre lydkanaler til det øre, du hører bedst med.

Juster lydindstillingerne manuelt

Fra skærmen Hovedtelefonlyd kan du også justere indstillingerne for tone og forstærkning manuelt. Tryk på Afspil eksempel for at høre et lydeksempel med dine aktuelle indstillinger. Du kan ændre indstillingerne, mens du lytter til eksemplet for at sammenligne indstillingerne.

Sådan justerer du lydstyrkebalancen mellem venstre og højre kanaler:

1. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel.

2. Juster skyderen Balance.

Hvis du bruger funktionen Transparent lyd på dine AirPods Pro eller AirPods Max, kan du læse mere om, hvordan du justerer lydstyrkebalancen mellem højre og venstre kanal.

Tilpas Transparent lyd på dine AirPods Pro

Tilpasning af hovedtelefoner understøtter Transparent lyd på AirPods Pro, så lave stemmer bliver nemmere at høre, og så lydene i det omgivende miljø tilpasses til din hørelse. Med AirPods Pro (2. generation) kan du også bruge Tilpasset lyd til automatisk at justere indstillingerne for støjkontrol ud fra dine omgivelser. Læs mere om Transparent lyd, og hvordan du slår det til.

Når Transparent lyd er slået til, kan indstillingerne for Tilpasning af hovedtelefoner ændre, hvordan du hører din egen stemme eller skrue op for niveauet for omgivende støj. Du skal muligvis justere disse indstillinger for at finde den opsætning, der er mest behagelig for dig. Du kan starte med en mildere indstilling ved at justere skyderen Tone eller Forstærkning. Derefter kan du gradvist øge til den indstilling, der er bedst med hensyn til at kunne høre andres stemmer eller naturlige lyde omkring dig.

Sådan tilpasser du indstillingerne for Transparent lyd:

1. Kontroller, at du har den nyeste version af iOS eller iPadOS.

2. Sæt dine AirPods Pro i dine ører, og slut dem til din iPhone eller iPad.

3. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel > Tilpasning af hovedtelefoner > Funktionen Transparent lyd.

4. Tryk på Tilpasset transparent lyd, og slå indstillingen til.

Hvis du vil justere lydstyrkebalancen mellem venstre og højre kanaler, skal du justere skyderen for Transparent lyd. Du kan også justere indstillingerne for Transparent lyd ved at trykke på knappen Hørelseknappen Hørelse i Kontrolcenter.

Brug Forstærkning af tale på dine AirPods Pro

Forstærkning af tale fokuserer dine AirPods Pro på den person, der taler foran dig. Dette gør det nemmere at høre, når du taler ansigt til ansigt med nogen.

Slå Forstærkning af tale til:

1. Kontroller, at du har den nyeste version af iOS eller iPadOS.

2. Sæt dine AirPods Pro i dine ører, og slut dem til din iPhone eller iPad.

3. Gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Lyd/visuel > Tilpasning af hovedtelefoner.

4. Sørg for, at Tilpasning af hovedtelefoner er slået til.

5. Tryk på Funktionen Transparent lyd, og slå Speciel funktion for Transparent lyd til.

6. Slå Forstærkning af tale til.

Du kan også slå Forstærkning af tale til ved at trykke påknappen Hørelseknappen Hørelse i Kontrolcenter.

Læs mere

Læs mere om, hvordan du justerer lydindstillingerne på din iPhone.