Brug af FaceTime-gruppeopkald på din Mac

FaceTime-gruppeopkald gør det nemt at have et video- eller lydopkald med op til 32 personer.

symbol for appen FaceTime

For at have et FaceTime-opkald med flere personer på én gang skal du have en Mac med en opdateret version af macOS Mojave eller en nyere version, en bredbåndsinternetforbindelse samt en indbygget eller tilsluttet mikrofon eller et kamera. Du kan også bruge din iPhone, iPad eller iPod touch.

Følg vejledningen i artiklen Brug af FaceTime på din Mac, hvis du kun vil ringe til én person.

Start et FaceTime-gruppeopkald

De personer, du ringer til, behøver ikke at have FaceTime-appen åben, men de skal være logget ind på FaceTime på den pågældende enhed for at kunne modtage opkaldet på deres Mac, iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan derefter ringe til dem ved hjælp af et telefonnummer eller en e-mailadresse, som de har indstillet i FaceTime

Start et opkald fra FaceTime-appen

1. Åbn FaceTime-appen, og indtast e-mailadressen eller telefonnummeret for hver person, du vil ringe til. Hvis personen findes i appen Kontakter, kan du blot indtaste navnet på personen. Angiv op til 32 personer.
  2. Klik på knappen Lyd eller knappen Video for at konfigurere samtalen, inden du foretager opkaldet.
  3. Du kan se en oversigt over alle dem, du ringer til, i indholdsoversigten. Herfra kan du klikke på meddelelsesknappen  for at sende en sms til gruppen – før eller under opkaldet.
  4. Når du er klar til at starte opkaldet, skal du klikke på knappen FaceTime  for at ringe til alle og sende dem en meddelelse om at deltage i opkaldet.
    Ringeknapperne er nyttige, når opkaldet er i gang. Brug dem til at ringe til en person, du har føjet til opkaldet
  5. Sådan fungerer videofliserne under et opkald:

• FaceTime viser op til 4 eller 9 fliser med livevideo på samme tid, afhængigt af din Mac-model. Dette er de mest aktive personer. Andre deltagere vises på en række nederst.
    • Når en person taler, bliver flisen med denne person automatisk større. Fra og med macOS Catalina 10.15.5 kan du forhindre fliser i at ændre størrelse: Vælg FaceTime > Indstillinger, og fjern derefter markeringen i afkrydsningsfeltet Taler.
    • En flise viser "Venter", indtil den pågældende person tilslutter sig eller afviser opkaldet, og der vises et udråbstegn , når internetforbindelsen ikke er hurtig nok til at vise den pågældende persons videobillede.
    • Klik på en flise for at få vist den pågældende persons navn og knappen til at gøre flisen større .
    • Dobbeltklik på en flise for at gøre den større og få vist knappen til at tage et Live Photo  af den pågældende person.
  6. Klik på knappen Slut opkald for at forlade opkaldet . Alle andre kan fortsætte med at tale med hinanden, indtil de vælger at forlade opkaldet.

Start et opkald fra appen Beskeder

1. Start en sms-gruppesamtale i appen Beskeder, eller vælg en samtale, der allerede er i gang.
  2. Klik på Detaljer øverst til højre.
  3. Hvis du vil føje en anden person til samtalen, skal du klikke på Tilføj person og derefter indtaste vedkommendes navn, e-mailadresse eller telefonnummer.
  4. Klik på videoknappen FaceTime-videoopkaldsknappen eller lydknappen FaceTime-lydopkaldsknappen for at åbne FaceTime-appen og starte opkaldet.

Deltag i et FaceTime-gruppeopkald

Klik på Deltag i den meddelelse, der vises på din Mac, for at åbne FaceTime-appen. Klik derefter på FaceTime-knappen  i appen for at deltage.

Hvis du allerede er i FaceTime-appen, skal du klikke på FaceTime-knappen  ud for det indgående opkald i indholdsoversigten og derefter klikke på opkaldet igen på det næste skærmbillede for at deltage.

Du kan også bruge Touch Bar til at acceptere eller afvise et FaceTime-opkald.

Sådan føjer du en person til et FaceTime-gruppeopkald

Alle i opkaldet kan føje flere personer til opkaldet.

1. Mens opkaldet er i gang, skal du klikke på knappen for indholdsoversigten knappen for indholdsoversigten for at få vist indholdsoversigten.
  2. Klik på knappen Tilføj knappen til tilføjelse af person.
  3. Indtast personens navn, e-mailadresse eller telefonnummer, og klik derefter på Tilføj.
  4. Klik på knappen Ring ud for personens navn for at invitere vedkommende til at deltage i opkaldet.

Brug kontrolelementerne på skærmen

Hold markøren over FaceTime-vinduet under et opkald for at få vist disse kontrolelementer.

knappen for indholdsoversigten
Indholdsoversigt
Skjul eller få vist indholdsoversigten.

knappen til at slå mikrofonlyd fra
Slå lyden fra
Slå din mikrofon til eller fra.

knappen til at afslutte opkald
Slut opkald
Forlad opkaldet.

knappen til at slå kameraet fra
Slå video fra
Slå dit kamera til eller fra.

knappen for fuld skærm
Fuld skærm
Slå fuld skærm eller større fliser til eller fra for et FaceTime-vindue.

Kameraets lukkerknap
Tag et Live Photo af den anden person.

Læs mere

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.