Brug af FaceTime på din Mac

Med FaceTime er det nemt at foretage et video- eller lydopkald. Det eneste, du skal bruge, er en bredbåndsinternetforbindelse samt en indbygget eller tilsluttet mikrofon og et indbygget eller tilsluttet kamera.

macos-sonoma-macbook-pro-facetime-call-desktop-hero

Sådan foretager du et opkald

Sådan føjer du en person til et opkald

Sådan bruges FaceTime-links

Sådan besvares et opkald

Sådan overfører du et opkald til en anden enhed

Brug Reaktioner, Præsentationsoverligger og andre effekter

Sådan bruger du Liveundertekster

Læs mere

Foretag et opkald via FaceTime

1. Åbn appen FaceTime.

2. Klik på knappen Ny FaceTimeknappen Ny FaceTime. Hvis du ikke kan se den i din version af FaceTime, skal du springe dette trin over.

3. Indtast navn, e-mailadresse eller telefonnummer på den person, du vil ringe til. Med macOS Mojave eller en nyere version kan du indtaste mere end én person – op til 32 personer – for at foretage et FaceTime-gruppeopkald.

4. Klik på FaceTime-knappen for at foretage et videoopkald, eller klik på knappens pilknappens pil, og vælg FaceTime-samtale. Hvis du ikke kan se denne knap, skal du i stedet klikke på knappen Video eller Lyd.

Start af et nyt FaceTime-opkald i FaceTime-appen
  5. Hvis du ringer til en gruppe, bør du se en flise for hver person i gruppen. Der står "Venter" på flisen, indtil personen svarer. Hvis du ikke kan se nogen fliser, skal du klikke på FaceTime-knappenFaceTime-knappen i indholdsoversigten for at starte opkaldet.

6. Hvis du vil forlade opkaldet, skal du klikke på knappen Afslutknappen Afslut . Hvis du forlader et gruppeopkald, forbliver alle andre i gruppen i opkaldet, indtil de vælger at forlade det.

Under et FaceTime-gruppeopkald fungerer videofliserne sådan her:

• De mest aktive personer vises i livevideofliser. Andre deltagere vises i en række af fliser nedenfor. I denne visning bevæger fliserne sig, og en persons flise forstørres automatisk, når vedkommende taler. Du kan forhindre denne bevægelse i macOS Catalina eller en nyere version: Fra FaceTime-menulinjen skal du vælge FaceTime > Indstillinger og derefter fravælge Taler.

• Fra og med macOS Monterey kan du vise alle fliser i et ensartet gitter, når opkaldet omfatter mindst 4 deltagere: Klik på knappen Gitter, der vises øverst til højre i vinduet. I denne visning fremhæves personens flise automatisk, når vedkommende taler.

• Klik på en flise for at vise den pågældende persons navn. Dobbeltklik på flisen for at gøre den større.

• Der vises et udråbstegnudråbstegn på en flise, når internetforbindelsen ikke er hurtig nok til at vise personens video.

Føj en person til et FaceTime-opkald

Enhver i opkaldet, der bruger FaceTime-appen, kan føje flere personer til opkaldet.

1. Mens opkaldet er i gang, skal du klikke på knappen for indholdsoversigtenknappen for indholdsoversigten i FaceTime-appen og derefter klikke på knappen Tilføjknappen Tilføj i indholdsoversigten.

2. Indtast den nye persons navn, e-mailadresse eller telefonnummer, og klik derefter på Tilføj.

3. Klik på knappen Ring ud for vedkommendes navn i indholdsoversigten for at ringe til vedkommende.

Hvis et FaceTime-link blev oprettet til opkaldet, kan alle, der har linket, dele det med andre, som de gerne vil have til at deltage i opkaldet.

Brug FaceTime-links

FaceTime-links gør det nemmere at planlægge et FaceTime-opkald på forhånd, fordi du kan sende et link til alle deltagere, før opkaldet begynder. Med FaceTime-links kan du også invitere venner med Android- og Windows-enheder til at deltage i opkaldet. De kan bruge linket til at deltage fra deres browser, når de anvender den nyeste version af Chrome eller Edge.

Opret og del et FaceTime-link

Kræver macOS Monterey eller en nyere version

1. Åbn FaceTime-appen på en Mac, der bruger macOS Monterey eller en nyere version.

2. Klik på Opret linkOpret link for at åbne en delingsmenu. Du kan derefter kopiere linket eller vælge en af de andre delingsmuligheder.

3. Når linket er oprettet, vises det i indholdsoversigten i FaceTime-vinduet, som vist nedenfor.

4. Når du er klar til at starte opkaldet, skal du dobbeltklikke på FaceTime-link i indholdsoversigten eller klikke på FaceTime-knappenFaceTime-knappen ud for linket. Klik derefter på Deltag.

5. Når andre åbner FaceTime-linket og klikker på Deltag, skal de lukkes ind i opkaldet.

• Klik på fluebenetfluebenet ud for personens navn for at lade vedkommende deltage i opkaldet.

• Hvis du vil afvise vedkommendes anmodning om at deltage i opkaldet, skal du klikke på knappen Afvisknappen Afvis ud for personens navn.

• Hvis du vil fjerne personen fra opkaldet, efter at vedkommende har deltaget, skal du klikke på knappen Fjernknappen Fjern inden for 30 sekunder.

Hvis du vil slette et FaceTime-link, skal du klikke på knappen Infoknappen Info ud for linket i indholdsoversigten og derefter klikke på Slet link. Når du sletter et link, får du ikke længere besked, når nogen bruger linket, og alle, der bruger det, ser kun, at de venter på at blive lukket ind.

FaceTime-link i FaceTime-appen

Du kan også oprette et link i appen Kalender. Når du tilføjer en ny begivenhed, skal du klikke på FaceTime-knappen ud for "Tilføj lokalitet eller videoopkald" og derefter vælge FaceTime. Med FaceTime-linket knyttet til kalenderbegivenheden ved alle, du inviterer, præcis hvor og hvornår de skal mødes.

Deltag i et opkald ved hjælp af et FaceTime-link

1. Klik på FaceTime-linket. Hvis du bruger en enhed, der ikke kan åbne linket i FaceTime-appen, åbnes linket i din webbrowser i stedet. På Android- og Windows-enheder understøttes FaceTime-links af de nyeste versioner af Google Chrome og Microsoft Edge.

2. Når du deltager i opkaldet fra en webbrowser, bliver du først bedt om at indtaste dit navn for at deltage i samtalen. Klik derefter på Fortsæt.

FaceTime-linkskærm i webbrowser: "Indtast dit navn for at deltage i samtalen."
  3. Klik på Deltag, og vent på, at du bliver lukket ind.

Læs mere om at deltage i FaceTime-opkald fra en Android- eller Windows-enhed

Besvar et FaceTime-opkald

Klik på Accepter i den notifikation, der vises på din Mac, for at besvare opkaldet i FaceTime-appen. Hvis du klikker på pilenpilen ud for Accepter, kan du vælge at acceptere som et lydopkald i stedet for videoopkald. Hvis du klikker på pilen ud for Afvis, kan du vælge at sende en besked til den person, der ringer, eller indstille en påmindelse om at ringe tilbage senere.

Notifikation om indgående opkald på Mac

Notifikationer om at deltage i et FaceTime-gruppeopkald viser i stedet en Deltag-knap. Klik på den for at åbne FaceTime-appen, og deltag derefter i opkaldet fra appen.

Overfør opkaldet til en af dine andre enheder

Kræver macOS Ventura eller en nyere version, iOS 16 eller en nyere version og iPadOS 16 eller en nyere version

At flytte et igangværende opkald til din iPhone, iPad eller anden Mac fungerer på samme måde som overførsel af andre opgaver. Du kan også bruge Handoff-notifikationen, der vises på din anden enhed, når den er i nærheden. Klik på notifikationen, og klik derefter på Deltag eller Skift for at fuldføre overførslen.

Handoff-notifikation på iPhone

Hvis du bruger et Bluetooth-headset, skifter opkaldslyden til den anden enhed på samme tid. Bare sørg for, at det telefonnummer eller Apple-id, du bruger, er valgt under "Du kan kontaktes via FaceTime på" i indstillingerne for FaceTime på begge enheder.

Brug Reaktioner, Præsentationsoverligger og andre effekter

macOS indeholder en række video- og lydfunktioner, som du kan bruge i FaceTime og mange andre apps til videokonferencer.

Brug Reaktioner, Præsentationsoverligger, kamerafunktioner og mikrofonfunktioner

Brug Liveundertekster

Kræver macOS Ventura eller en nyere version og en Mac med Apple Silicon

Med Liveundertekster kan du se automatisk transskriberet dialog integreret i dine FaceTime-videoopkald. Det angives også, hvem der taler, så det er lettere at følge med i gruppesamtaler.

1. Fra Apple-menuen  i menulinjen skal du vælge Systemindstillinger.

2. Klik på Tilgængelighed i indholdsoversigten.

3. Klik på Liveundertekster til højre.

4. Slå Liveundertekster til i FaceTime.

Læs mere

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.