Brug Shazam på iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple Vision Pro for at finde ud af, hvilken sang der spilles

Brug appen Shazam, Musikgenkendelse via Shazam i Kontrolcenter, Siri og meget mere til at hjælpe dig med at finde ny musik.

Brug appen Shazam

Brug appen Shazam til at identificere sange. Du kan derefter finde dine tidligere Shazams under Min musik i appen Shazam. Hvis du udskifter eller mister en enhed, kan du stadig få adgang til dine tidligere Shazams, fordi de er sikkerhedskopieret til iCloud.

Identificer en sang

1. Åbn appen Shazam på enheden.

2. Tryk eller klik på knappen ShazamBilledtekst mangler.

Du kan skifte til andre apps, mens Shazam forsøger at identificere en sang. Når Shazam identificerer sangen, får du en meddelelse. Appen Shazam på iPhone eller iPad kan identificere sange, der afspilles på din enhed, selv når du bruger hovedtelefoner.

Når Shazam har identificeret en sang på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro, kan du trykke på afspilningsknappen for at høre et eksempel. Hvis du har et Apple Music-abonnement, kan du lytte til hele sange i Shazam. Du kan også knytte Shazam til andre musikstreamingtjenester, som Shazam understøtter.

Hvis du ikke har forbindelse til internettet, opretter appen alligevel et unikt digitalt fingeraftryk, der matches med Shazam-databasen, næste gang din enhed har forbindelse til internettet.

Identificer sange automatisk

Shazam kan automatisk identificere, hvad der afspilles omkring dig, med Auto Shazam.

1. Hvis du vil slå Auto Shazam til, skal du trykke og holde nede (eller dobbeltklikke på Mac) på Shazam-knappenBilledtekst mangler.

2. Hvis du vil slå Auto Shazam fra, skal du trykke på Shazam-knappen (eller klikke på Mac).

3. For at få Shazam til automatisk at begynde at lytte, når du åbner appen på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro, skal du skubbe op til Min musik på Shazam-hovedskærmen, trykke på knappen IndstillingerBilledtekst mangler og derefter slå "Shazam ved appstart" til.

På iPhone, iPad eller Apple Vision Pro grupperes sange, der er identificeret med Auto Shazam, efter dato i Min musik.

Find tidligere Shazams

• På iPhone eller iPad: Skub op på hovedskærmen til Shazam for at få adgang til Min musik. Hvis du vil slette en Shazam, skal du trykke på knappen MereBilledtekst mangler ud for den pågældende Shazam og derefter trykke på "Fjern fra Min musik".

• På Mac: Sange, der for nylig er identificeret med Shazam, vises under knappen Shazam.

• På Apple Watch: Sange, der for nylig er identificeret med Shazam, vises under knappen Shazam, og de gemmes også i Min musik på den parrede iPhone.

Brug Musikgenkendelse via Shazam i Kontrolcenter

Du kan identificere sange via Kontrolcenter på iPhone, iPad og Mac ved hjælp af Musikgenkendelse via Shazam. Musikgenkendelse via Shazam kan identificere sange, der afspilles på din enhed, selvom du bruger hovedtelefoner.

1. Føj Musikgenkendelse via Shazam til Kontrolcenter:

• På iPhone eller iPad: Gå til Indstillinger > Kontrolcenter, og tryk derefter på knappen TilføjBilledtekst mangler ud for Musikgenkendelse.

• På Mac: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Kontrolcenter i indholdsoversigten, og slå derefter Vis i Kontrolcenter til under Musikgenkendelse. Hvis du vil føje Musikgenkendelse via Shazam til menulinjen, skal du slå Vis på menulinjen til.

2. For at identificere sange skal du åbne Kontrolcenter og derefter trykke eller klikke på Musikgenkendelse via ShazamBilledtekst mangler.

3. Sådan finder du tidligere Shazams i historikoversigten:

• I Kontrolcenter på iPhone eller iPad skal du trykke og holde nede på Musikgenkendelse via ShazamBilledtekst mangler.

• På Mac skal du klikke på Musikgenkendelse via ShazamBilledtekst mangler i Kontrolcenter (eller på menulinjen, hvis du har tilføjet den) for at se en liste over tidligere Shazams.

4. Du kan finde flere oplysninger om sange og kunstnere, du har identificeret, herunder kommende koncertdatoer, videoer og meget mere, ved at klikke eller trykke på en tidligere sang i historikoversigten.

Hvis du har appen Shazam på din iPhone, iPad eller Apple Vision Pro, vises sange, du har identificeret med Musikgenkendelse via Shazam og Siri, også under Min musik i appen Shazam. Sange vises også i historikoversigten i Musikgenkendelse via Shazam på alle dine enheder og sikkerhedskopieres også til iCloud.

Synkroniser Musikgenkendelse via Shazam med iCloud

Hvis de sange, du har identificeret ved hjælp af Musikgenkendelse via Shazam, ikke vises under Min musik i appen Shazam, skal du sørge for, at Musikgenkendelse via Shazam er synkroniseret med din iCloud-konto.

1. På iPhone eller iPad skal du sørge for, at du har opdateret Shazam til den nyeste version.

2. Sørg for, at tofaktorgodkendelse er konfigureret til dit Apple-id.

3. Åbn enhedens indstillinger:

• På iPhone, iPad eller Apple Vision Pro: Gå til Indstillinger > dit navn, tryk på iCloud, og tryk derefter på Vis alle under Apps, der bruger iCloud.

• På Mac: Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Apple-id, klik på iCloud, og klik derefter på Vis flere apps under Apps, der bruger iCloud.

4. Slå Musikgenkendelse via Shazam til.

5. Slå Shazam til på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro.

Når du synkroniserer Musikgenkendelse via Shazam i Kontrolcenter med iCloud, sikkerhedskopieres disse Shazams også til iCloud. Dine Shazams vil dog ikke længere være tilgængelige på din konto på shazam.com. Og fordi Shazam ikke længere vil gemme dine data, vil du ikke være i stand til at få en kopi af dine Shazam-data fra Shazam.com.

Brug Siri og andre måder at identificere musik på

• På iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, Mac eller Apple Vision Pro skal du sige "Hej Siri" og derefter spørge, hvilken sang det er. Sange, der er identificeret med Siri, vises i Min musik i appen Shazam og sikkerhedskopieres i iCloud.

• På iPhone eller iPad: Tilføj Shazam-widgetten for at identificere musik fra oversigten I dag.

• Brug Shazam på dit Apple Watch.

• Brug handlingen Shazam til at føje musikgenkendelse til dine Genveje.

Sikkerhedskopier dine Shazams i iCloud

Dine Shazams sikkerhedskopieres automatisk til iCloud, så længe du er logget ind med dit Apple-id, har slået iCloud til Shazam til og har synkroniseret Musikgenkendelse via Shazam med iCloud. Når du sikkerhedskopierer dine Shazams, mister du dem ikke, hvis der sker noget med din enhed. Du kan også få adgang til dine Shazams på dine andre enheder, når du logger ind med det samme Apple-id.

Hvis du vælger ikke at sikkerhedskopiere dine Shazams i iCloud, gemmes de stadig på din enhed. Du kan når som helst sikkerhedskopiere dine Shazams til iCloud, medmindre du har gendannet din enhed til fabriksindstillingerne eller har fået en ny enhed.

Sange, der identificeres ved hjælp af appen Shazam til Mac, vises ikke på tværs af dine enheder og sikkerhedskopieres ikke til iCloud, men gemmes lokalt på din Mac.

Køb sange, som du har identificeret ved hjælp af Shazam

1. I Shazam skal du trykke på knappen MereBilledtekst mangler ud for den sang, du vil købe, og derefter trykke på Køb i iTunes.

2. Tryk på prisen ud for sangen i iTunes Store for at købe den.

3. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode for at gennemføre købet. Har du brug for hjælp?

4. Du kan finde den musik, du har købt, ved at åbne appen Apple Music og trykke på fanen Bibliotek.

5. Hvis du vil downloade musik, som du kan lytte til offline, skal du trykke på knappen DownloadBilledtekst mangler.

Hvis du ikke kan se Køb i iTunes, kan du muligvis stadig købe sangen. Gå til iTunes Store for at prøve.

Skift mikrofonindstillinger for Shazam på iPhone eller iPad

Shazam skal have adgang til mikrofonen på din enhed for at kunne høre, hvad du lytter til. På iPhone eller iPad: Åbn Indstillinger, rul ned til de installerede apps, tryk på Shazam, og slå derefter Mikrofon til. Hvis du ikke kan se indstillingen Mikrofon, har du muligvis slået begrænsninger til under Anonymitet.

Få hjælp

Har du stadig brug for hjælp? Kontakt Apple-support