Brug Shazam på iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller Mac

Brug Shazam til at finde ud af, hvilken sang du lytter til i radioen, i en butik, eller hvor du nu lytter. Gå derefter til dit Shazam-bibliotek for at finde sange, som du har identificeret, og opdag ny musik baseret på de sange, du har identificeret med Shazam.

Shazam identificerer en sang ved at oprette et unikt digitalt fingeraftryk, der matcher det, som du hører, med en af de mange millioner af sange i Shazam-databasen.

Brug appen Shazam

Hvis du har appen Shazam installeret på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac, kan du bruge appen til at identificere musik og gemme det i dit bibliotek.

1. Åbn appen Shazam på enheden.
  2. Tryk eller klik på knappen Shazam  for at identificere, hvad der afspilles i nærheden af dig.

iPhone med appen Shazam, der viser hjemmeskærmen

Når Shazam identificerer sangen, gemmes den i Min musik sammen med alle dine andre tidligere Shazam-identificerede sange.

Når du har identificeret en sang, kan du oprette forbindelse til Apple Music og andre musiktjenester for at lytte til dine Shazam-identificerede sange.

Hvis du ikke har forbindelse til internettet, opretter appen alligevel et unikt digitalt fingeraftryk, der matches med Shazam-databasen, næste gang din enhed har forbindelse til internettet. Hvis en sang ikke kan identificeres, fjernes den fra din liste over afventende Shazam-identificerede sange.

Brug Auto Shazam

Hvis du vil have Shazam til automatisk at identificere, hvad der afspilles i nærheden, skal du trykke på knappen Shazam og holde den nede (på Mac skal du dobbeltklikke). Når Auto Shazam er slået til, matcher Shazam det, som du hører, med sange i Shazam-databasen – også selvom du skifter til en anden app. Shazam gemmer eller lagrer aldrig, hvad appen hører.

Du kan derefter finde de Shazam-sange, der er blevet identificeret med Auto Shazam, i Min musik, hvor de er grupperet efter dato.

Tryk eller klik på knappen Shazam for at slå Auto Shazam fra.

Brug Shazam i Kontrolcenter på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan få Shazam til at identificere sange direkte fra Kontrolcenter på din iPhone eller på din iPad.* Hvis du vil føje Shazam til Kontrolcenter, skal du gå til Indstillinger > Kontrolcenter og trykke på knappen Tilføj  ud for Musikgenkendelse.

Hvis du vil identificere sange via Kontrolcenter, skal du trykke på knappen Shazam  for at identificere, hvad der i øjeblikket afspilles på din enhed eller i nærheden. Shazam kan identificere sange, der afspilles på din enhed, selvom du bruger hovedtelefoner.

*Kræver iOS eller iPadOS 14.2 eller en nyere version.

Flere måder at identificere musik på

Se dine tidligere Shazam-identificerede sange

Du kan se dine tidligere Shazam-identificerede sange i appen Shazam på din enhed og online, når du opretter en Shazam-konto.

iPhone med appen Shazam, der viser skærmen Min musik

• På iPhone eller iPad: Skub op på hovedskærmen til Shazam for at få adgang til Min musik.
  • På Mac: Sange, der for nylig er identificeret med Shazam, vises under knappen Shazam.
  • På Apple Watch: Sange, der for nylig er identificeret med Shazam, vises under knappen Shazam, og de gemmes også i Min musik på den parrede iPhone.
  • Hvis du vil have adgang til dine Shazam-identificerede sange på dine andre Apple-enheder og online på shazam.com/myshazam, kan du gemme dine Shazam-identificerede sange i iCloud. Dette sikrer også, at du ikke mister dine Shazam-identificerede sange, hvis der sker noget med din enhed.

Køb sange, som du har identificeret med Shazam

Du kan købe de sange, du har identificeret med Shazam, i iTunes Store.

1. I Shazam skal du trykke på knappen More (Mere)  ud for den sang, du har identificeret, og derefter trykke på Buy on iTunes (Køb i iTunes).
  2. Tryk på prisen ud for sangen i iTunes Store for at købe den.
  3. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode for at gennemføre købet. Har du brug for hjælp?
  4. Du kan finde den musik, du har købt, ved at åbne appen Apple Music og trykke på fanen Bibliotek.
  5. Hvis du vil downloade musik for at høre det offline, skal du trykke på knappen Hent .

Hvis du ikke kan se Buy on iTunes (Køb i iTunes), kan du muligvis stadig købe sangen. Gå til iTunes Store for at prøve.

Skift indstillinger

Skub op til Min musik fra hovedskærmen til Shazam i appen Shazam, og tryk derefter på knappen Indstillinger  for at justere indstillingerne for Shazam:
iPhone med appen Shazam, der viser Indstillinger

• Styr meddelelser fra Shazam.
  • Slå "Shazam on app start" (Shazam ved start af app) til, hvis du ønsker, at Shazam automatisk skal begynde at lytte, når appen åbnes.
  • Brug iCloud til at sikkerhedskopiere dine Shazam-identificerede sange.

Mikrofonindstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch

Shazam har brug for adgang til mikrofonen på din enhed for at høre, hvad du lytter til. På iPhone eller iPad: Åbn Indstillinger, rul ned til installerede apps, tryk på Shazam, og slå derefter Mikrofon til. Hvis du ikke kan se indstillingen Mikrofon, har du muligvis slået begrænsninger til under Anonymitet.

Sådan får du hjælp

Har du stadig brug for hjælp? Kontakt Apple-support.