Brug Shazam til at identificere sange og finde ny musik

Brug Shazam til at finde ud af, hvilken sang du lytter til i radioen, i en butik, eller hvor du nu lytter. Tilgå derefter dit Shazam-bibliotek for at finde sange, som du har identificeret, og opdag ny musik baseret på de sange, du har identificeret med Shazam.

Shazam identificerer en sang ved at oprette et unikt digitalt fingeraftryk, der matcher det, som du hører, med en af de mange millioner af sange i Shazam-databasen. Du kan bruge Shazam på iPhone, iPad, Mac og Apple Watch samt på Android- og Wear OS-enheder.

Identificer musik med Shazam

1. Åbn appen Shazam på enheden.
  2. Tryk eller klik på knappen Shazam  for at identificere, hvad der afspilles i nærheden af dig. Når Shazam identificerer sangen, gemmes den i dit Shazam-bibliotek

Når du har identificeret en sang, kan du oprette forbindelse til Apple Music og andre musiktjenester for at lytte til dine Shazam-identificerede sange.

Hvis du ikke har forbindelse til internettet, opretter appen alligevel et unikt digitalt fingeraftryk, der matches med Shazam-databasen, næste gang din enhed har forbindelse til internettet. Hvis en sang ikke kan identificeres, fjernes den fra din liste over afventende Shazam-identificerede sange.

Brug Auto Shazam

Hvis du vil have Shazam til automatisk at identificere musikken, der afspilles i nærheden af dig, skal du holde Shazam-knappen nede. Når Auto Shazam er slået til, matcher Shazam det, som du hører, med sange i Shazam-databasen – også selvom du skifter til en anden app. Shazam gemmer eller lagrer aldrig, hvad appen hører.

Du kan derefter finde de Shazam-sange, der er blevet identificeret med Auto Shazam, i dit Bibliotek, hvor de er grupperet efter dato.

Tryk eller klip på Shazam-knappen for at slå Auto Shazam fra.

Flere måder at identificere musik på

• På iPhone eller iPad: Sig "Hej Siri”, og spørg derefter, hvad sangen hedder.
  • På Android: Brug "Ok Google", og spørg derefter, hvad sangen hedder.
  • På iPhone: Tilføj Shazam-widgetten for at identificere musik via visningen I dag.
  • Brug Shazam på dit Apple Watch eller din Wear OS-enhed for at lytte til Shazam-identificerede sange
  • Hvis du vil identificere musik fra menulinjen på din Mac, skal du downloade Shazam til Mac i Mac App Store.

Se dine tidligere Shazam-identificerede sange

Når Shazam identificerer en sang, gemmes sangen i dit Shazam-bibliotek:

• På iPhone, iPad og Android-enheder: Skub til Bibliotek, eller tryk på knappen Bibliotek  for at se dine tidligere Shazam-identificerede sange.
  • På Mac: Nylige Shazam-identificerede sange vises under knappen Shazam.
  • På Apple Watch vises sange identificeret med Shazam for nyligt under knappen Shazam, og de gemmes derudover også i dit Shazam-bibliotek på den parrede iPhone.
  • Hvis du vil tilgå alle dine tidligere Shazam-identificerede sange, skal du oprette en Shazam-konto. Du kan derefter se alle dine Shazam-identificerede sange på shazam.com/myshazam og på andre enheder, som du logger på.

Skift indstillinger

I appen Shazam til iOS eller Android skal du gå til Bibliotek og derefter trykke på tandhjulssymbolet . Her kan du tilpasse dine Shazam-indstillinger:

• Styr meddelelser fra Shazam.
  • Slå Shazam ved start af app til, hvis du ønsker, at Shazam automatisk skal begynde at lytte, når appen åbnes.
  • På Android kan du kontrollere lokalmenuen Shazam.

Mikrofonindstillinger på iPhone, iPad eller iPod touch

Shazam har brug for adgang til mikrofonen på din enhed for at høre, hvad du lytter til. På iPhone eller iPad: Åbn Indstillinger, rul ned til installerede apps, tryk på Shazam, og slå derefter Mikrofon til. Hvis du ikke kan se indstillingen Mikrofon, har du muligvis slået begrænsninger til under Anonymitet.

Sådan får du hjælp

Har du stadig brug for hjælp? Kontakt Apple-support.