Brug Shazam på Android-enheder

Brug Shazam til at finde ud af, hvilken sang du lytter til i radioen, i en butik, på din enhed (med eller uden hovedtelefoner), eller hvor du end lytter til optaget musik.

Find dine tidligere Shazam-identificerede sange i biblioteket, hvor du kan høre et eksempel på sange for at opdage ny musik. Og opret en Shazam-konto for at gemme alle dine Shazam-identificerede sange, hvis der skulle ske noget med din enhed.

Identificer musik med Shazam

Sådan identificerer du musik med Shazam:

• Åbn Shazam-appen på din enhed, og tryk derefter på Shazam-knappenBilledtekst mangler.

• Tryk og hold nede på Shazam-appen i appskuffen, og tryk derefter på Shazam Now (Shazam nu).

Når Shazam identificerer sangen, gemmes den i dit Shazam-bibliotek.

Når du har identificeret en sang, kan du oprette forbindelse til Apple Music og andre musiktjenester for at lytte til dine Shazam-identificerede sange.

Hvis du ikke har forbindelse til internettet, opretter appen alligevel et unikt digitalt fingeraftryk, der matches med Shazam-databasen, næste gang din enhed har forbindelse til internettet. Hvis en sang ikke kan identificeres, fjernes den fra din liste over afventende Shazam-identificerede sange.

Brug Auto Shazam

Hvis du vil have Shazam til automatisk at identificere, hvad der afspilles i nærheden af dig, skal du slå Auto Shazam til:

• Tryk og hold nede på Shazam-appen i appskuffen, og tryk derefter på Auto Shazam.

• Åbn Shazam-appen på din enhed, og tryk og hold nede på Shazam-knappenBilledtekst mangler.

Når Auto Shazam er slået til, matcher Shazam det, som du hører, med sange i Shazam-databasen – også selvom du skifter til en anden app. Shazam gemmer eller lagrer aldrig, hvad appen hører.

Du kan derefter finde de Shazam-sange, der er blevet identificeret med Auto Shazam, i dit bibliotek, hvor de er grupperet efter dato.

Tryk på Shazam-knappen for at slå Auto Shazam fra.

Brug Notifikation til at identificere musik ved at skubbe og trykke

Selvom du bruger en anden app, kan du tilgå Shazam via notifikationslinjen for at identificere musik:

1. Skub nedad for at få vist Shazam på notifikationslinjen.

2. Tryk på Shazam for at begynde at identificere musik.

3. Hvis du vil lukke notifikationen, skal du skubbe hen til biblioteket i Shazam-appen, trykke på knappen IndstillingerBilledtekst mangler og derefter deaktivere "Shazam from notification bar" (Shazam fra notifikationslinjen).

Brug Pop-Up Shazam (Åbn Shazam som pop op) til at identificere musik

1. Åbn Shazam-appen, skub hen til biblioteket, og tryk derefter på knappen IndstillingerBilledtekst mangler.

2. Slå "Shazam from Pop-Up" (Shazam fra pop op) til, tryk på Go To Settings (Gå til indstillinger), tryk på Shazam, og slå derefter "Allow display over other apps" (Tillad visning over andre apps) til.

3. Når du er i en anden app, skal du trykke på knappen Pop-Up ShazamBilledtekst mangler, for at identificere musik, der afspilles i den pågældende app.

4. Hvis du vil fjerne den flydende knap, skal du trække den hen til X'et nederst på skærmen.

Hvis du vil have Pop-Up Shazam (Åbn Shazam som pop op) tilbage på skærmen, skal du trykke øverst på skærmen og derefter trykke på notifikationen. Hvis du ikke har "Shazam from notification bar" (Shazam fra notifikationslinjen) slået til, skal du åbne Shazam-appen og Shazam-identificere en sang. Mens Shazam identificerer en sang, kan du sætte Shazam i baggrunden. Du vil se, at knappen Pop-Up (Pop op) dukker op på skærmen igen.

Flere måder at identificere musik på

• Brug Shazam på din Wear OS-enhed til at identificere sange.

• Slå "Shazam on app start" (Shazam ved opstart) til under Shazam-indstillinger for automatisk at identificere musik, når du åbner appen.

Find dine tidligere Shazam-identificerede sange

Du kan finde dine tidligere Shazam-identificerede sange i biblioteket. I Shazam-appen skal du skubbe hen til biblioteket eller trykke på knappen Library (Bibliotek).

Hvis du vil slette en Shazam, skal du trykke på knappen MereBilledtekst mangler ud for Shazam i biblioteket og derefter trykke på "Fjern fra dit bibliotek".

Du kan også gemme dine Shazam-identificerede sange, så du ikke mister dem, hvis der sker noget med din enhed.

Gem dine Shazam-identificerede sange

Hvis du vil gemme dine Shazam-identificerede sange, skal du oprette en konto med en Google-konto eller en e-mailadresse.

1. I Shazam skal du skubbe hen til Bibliotek og derefter trykke på knappen IndstillingerBilledtekst mangler.

2. Tryk på Sign Up (Tilmeld dig) eller Sign In (Log ind).

3. Hvis du vil logge ind med en Google-konto, skal du trykke på Sign In With Google (Log ind med Google) og følge vejledningen.

4. Sådan logger du ind med en e-mailadresse:

• Tryk på Sign In With Email (Log ind med e-mailadresse), og indtast en e-mailadresse.

• Tjek din e-mail på den samme enhed, og tryk derefter på Confirm (Bekræft) i e-mailen. Hvis du ikke har modtaget e-mailen, skal du trykke på Resend (Send igen) i Shazam-appen eller starte forfra.

Hvis du vil have adgang til dine tidligere Shazam-identificerede sange fra alle dine enheder, skal du logge ind på www.shazam.com/myshazam

Slet din Shazam-konto

1. I Shazam skal du skubbe hen til Bibliotek og derefter trykke på knappen IndstillingerBilledtekst mangler.

2. Rul til bunden af skærmen Indstillinger, og tryk derefter på Log af.

3. Hvis du bruger Shazam på andre enheder, skal du logge af Shazam på disse enheder.

4. Besøg shazam.com/privacy.

5. Rul til bunden af siden, og klik eller tryk derefter på Slet din konto.

6. Log ind med den konto, du vil slette.

7. Rul til bunden af siden Slet din konto, og klik derefter på Slet din konto. Eventuelle oplysninger, der kan identificere dig personligt, fra de tilsluttede tjenester slettes inden for 30 dage.

Få en kopi af dine Shazam-data

1. Besøg shazam.com/privacy.

2. Klik eller tryk på Download dine data.

3. Log ind på den konto, hvorfra du vil hente en kopi af dataene, og følg derefter vejledningen.

4. Indtast den e-mailadresse, som dine oplysninger skal sendes til, og klik derefter på knappen "Send mine data". Du modtager dine data via e-mail inden for 30 dage.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.