Overfør dine Aperture-biblioteker til Fotos eller Adobe Lightroom Classic

Aperture kan ikke køre i versioner af Mac-operativsystemet efter macOS Mojave. Følg trinnene nedenfor for at flytte dine Aperture-biblioteker til Fotos eller Adobe Lightroom Classic.

I juni 2014 annoncerede Apple, at de stoppede udviklingen af Aperture. Sidenhen har Apple udgivet fem store macOS-opdateringer. Af tekniske årsager kan Aperture ikke køre på fremtidige versioner af macOS efter macOS Mojave. Hvis du vil fortsætte med at arbejde med dine Aperture-fotobiblioteker, skal du overføre dem til appen Fotos, der findes i macOS, eller overføre dem til Adobe Lightroom Classic.

Overfør dine Aperture-biblioteker til Fotos

Du kan overføre dine Aperture-biblioteker til appen Fotos, der findes i macOS, og derefter fortsætte med at arbejde med dem.

Overfør dine Aperture-biblioteker til Adobe Lightroom Classic

Adobe Lightroom Classic version 5.7 og nyere indeholder et indbygget værktøj til overførsel af Aperture-biblioteker til Lightroom-kataloger.

Når et Aperture-bibliotek overføres til Lightroom, bevares biblioteksorganiseringen, metadata og billedjusteringer med følgende undtagelser:

• RAW-arkiver overføres, men ikke Apertures ikke-destruktive justeringslag. Lightrooms overførselsværktøj kan eksportere og overføre Apertures JPEG-eksempler i fuld visning til redigerede billeder. Hvis du vil bevare dine Aperture-redigeringer i et andet format, anbefales det, at du starter med at eksportere de redigerede billeder fra Aperture og derefter genimporterer dem i Lightroom efter overførsel af biblioteket.
  • Projekter, mapper og album overføres til Lightroom-samlinger og sæt af samlinger.
  • Ansigter, farvemærkater og stakke overføres som nøgleord.
  • Afviste billeder overføres til en samling.
  • Lysbilledshows overføres som samlinger.
  • Smarte albums overføres ikke.
  • Tilpassede metadatafelter overføres ikke.
  • Albummene organiseres alfabetisk, så det er ikke sikkert, at den manuelle organisering i indholdsoversigten bevares.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.