Meddelelser om puls på dit Apple Watch

Du kan aktivere meddelelser fra appen Puls på dit Apple Watch, så du får beskeder om høj eller lav puls og uregelmæssige hjerterytmer.

Meddelelser om høj eller lav puls

Du får en meddelelse på dit Apple Watch, hvis din puls bliver ved med at ligge over eller under et angivet antal slag i minuttet (SPM), selvom du lader til at have været inaktiv i 10 minutter. Sådanne meddelelser kan kun fås på Apple Watch Series 1 eller nyere.

Du kan slå meddelelser om puls til, når du åbner appen Puls for første gang på dit Apple Watch eller til enhver tid på din iPhone:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Mit ur og derefter på Hjerte.
  3. Tryk på Høj puls, og vælg derefter SPM.
  4. Tryk på Lav puls, og vælg derefter SPM.

Læs mere om, hvad der kan forårsage en høj puls eller en lav puls, i oplysningerne fra den amerikanske hjerteforening American Heart Association.

Meddelelser om uregelmæssig hjerterytme

Dit Apple Watch tjekker lejlighedsvis din puls for uregelmæssige hjerterytmer, der kan være tegn på atrieflimren (AFib). Meddelelser om uregelmæssig hjerterytme er i øjeblikket ikke tilgængelig i alle lande og områder. Se, hvor meddelelser om uregelmæssig hjerterytme er tilgængelige.

Hvad er AFib?

AFib er en type af uregelmæssig hjerterytme. AFib forekommer, når hjertet slår i et uregelmæssigt mønster. Det er en almindelig form for uregelmæssig hjerterytme, hvor slagene i de øvre kamre ikke er i takt med de nedre kamre.

Ifølge det amerikanske center for sygdomskontrol, CDC, lider ca. 2 % under 65 år og 9 % på 65 eller derover af AFib. Risikoen for uregelmæssig hjerterytme bliver større med alderen. Nogle personer med AFib oplever ikke nogen symptomer. Andre oplever symptomer, der kan omfatte hurtig hjertebanken, palpitationer, træthed eller åndenød.

AFib kan være midlertidigt eller vedvarende, og folk med AFib lever ofte sunde og aktive liv. AFib-hændelser kan undgås ved at dyrke regelmæssig fysisk aktivitet, spise en hjertesund diæt, opretholde en sund vægt og behandle andre lidelser, der kan forværre AFib. Hvis AFib ikke behandles, kan det medføre hjertestop eller blodpropper, hvilket kan føre til et slagtilfælde. AFib kan behandles med lægehjælp og medicinering, og hvis det diagnosticeres og behandles på et tidligt tidspunkt, kan man undgå komplikationer.

Læs mere om AFib hos American Heart Association.

Sådan fungerer meddelelser om uregelmæssig hjerterytme

Dit Apple Watch tjekker periodisk din puls for uregelmæssige hjerterytmer, der kan være tegn på atrieflimren (AFib). Dette tjekkes normalt, når du sidder stille, for at sikre en mere nøjagtig måling. Antallet af målinger, der indsamles hver dag, og intervallet mellem målingerne varierer, afhængigt af hvor aktiv du er.

Sådan aktiverer du meddelelser om uregelmæssig hjerterytme

Aktivering af meddelelser om uregelmæssig hjerterytme

1. Sørg for, at softwaren på din iPhone og dit Apple Watch er opdateret.
  2. På iPhone: Åbn appen Sundhed.
  3. Følg trinnene på skærmen. Hvis du ikke bliver bedt om at foretage indstillinger, skal du trykke på fanen Gennemse og derefter gå til Hjerte > Meddelelser om uregelmæssig puls.
  4. Når denne indstilling er aktiveret, kan du slå meddelelser om uregelmæssig hjerterytme til eller fra i appen Apple Watch på din iPhone: Åbn appen Apple Watch, tryk på fanen Mit ur, og gå til Hjerte > Uregelmæssig hjerterytme.

Det skal du gøre, hvis du modtager en meddelelse

Hvis du modtager en meddelelse, har Apple Watch registreret en uregelmæssig hjerterytme, der kan være et tegn på AFib, og har bekræftet det med flere målinger.

Hvis du ikke er diagnosticeret med AFib, bør du tale med din læge.

Dette bør du vide

• Apple Watch kan ikke registrere hjerteanfald. Hvis du oplever brystsmerter, trykken for brystet, åndenød eller andet, du tror kan være et hjerteanfald, skal du ringe efter en ambulance med det samme.
  • Apple Watch tjekker ikke for AFib hele tiden. Det betyder, at Apple Watch ikke kan registrere alle tilfælde af AFib, og personer, der lider af AFib, vil derfor muligvis ikke få nogen meddelelse om dette.
  • Hvis du føler dig utilpas, bør du tale med din læge, også selvom du ikke har modtaget en meddelelse. Symptomer såsom hurtig puls, fornemmelsen af hamrende hjerteslag eller uregelmæssige hjerteslag, svimmelhed eller besvimelsesanfald kan være tegn på en alvorlig lidelse.
  • Skift ikke medicin uden først at tale med din læge.
  • I nogle tilfælde kan meddelelsen indikere, at der er tale om en anden form for uregelmæssig hjerterytme end AFib.