Brug mere end én version af macOS på en Mac

Hvis du installerer en kompatibel macOS på en ny enhed på din indbyggede startdisk, kan din Mac starte fra begge enheder. Det er en nem måde at bruge en nyere macOS på, mens du beholder en tidligere installeret macOS til software, der muligvis kræver det.

Oprettelse af en sikkerhedskopi

Sikkerhedskopiér din Mac, især hvis du planlægger at installere en betaversion af macOS. Betasoftware er software, der stadig er under udvikling, hvorfor nogle apps og tjenester muligvis ikke fungerer som forventet.

Sådan tilføjes en APFS-enhed

1. Sørg for, at din Mac bruger macOS High Sierra eller en nyere version.
  2. Åbn Diskværktøj, der ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  3. Vælg din eksisterende APFS-enhed i sidepanelet, f.eks. Macintosh HD.
  4. Vælg Rediger > Tilføj APFS-enhed på menulinjen, eller klik på knappen Tilføj enhed (+) på værktøjslinjen for Diskværktøj. Disse indstillinger er kun tilgængelige, når der er valgt en APFS-formateret enhed.
  5. Indtast et navn for den nye enhed, og klik derefter på Tilføj.
  6. Afslut Diskværktøj.

Lær mere om tilføjelse eller sletning af APFS-enheder

Installer en kompatibel macOS på den nye enhed

Hvis den macOS, du vil installere, er kompatibel med din Mac, kan du installere den på den nye enhed.

• Hvis du vil installere en betaversion (testversion) af macOS, skal du tilmelde din Mac i Apple Beta Software Program og følge installationsvejledningen på programmets hjemmeside.
  • Hvis du vil installere den nyeste version af macOS, skal du downloade den fra App Store.
  • Hvis du vil installere en version, der er tidligere end den version, der aktuelt er installeret, skal du bruge et installationsprogram med startmulighed til macOS High Sierra eller en nyere version.

Når installationsprogrammet åbner, og du bliver bedt om at vælge, hvor du vil installere, skal du klikke på Vis alle diske og derefter vælge den nye enhed.

Sådan skifter du mellem macOS-versioner

Hvis du vil skifte mellem installerede macOS-versioner, skal du bare starte din Mac fra den anden enhed. Du kan gøre det ved ændre din Mac-startdisk.

Første gang du starter fra en ny enhed, hjælper en indstillingsassistent dig med at oprette en ny brugerkonto. Brugerkonti deles ikke mellem enheder, men du kan dele filer mellem brugerkonti.

Hold macOS opdateret på hver enhed

Hvis du vil finde de seneste opdateringer til hver enkelt version af macOS, skal du søge efter softwareopdateringer og derefter starte fra den anden enhed og søge efter softwareopdateringer igen.

Slet en enhed

Hvis du vil slette en enhed, inklusive macOS og alle andre data på den pågældende enhed, skal du følge disse trin.

1. Start din Mac fra en enhed, som du ikke sletter.
  2. Åbn Diskværktøj.
  3. Vælg den enhed, du vil slette, i sidepanelet i Diskværktøj.
  4. Vælg Rediger > Slet APFS-enhed på menulinjen, eller klik på knappen Slet enhed (–) på værktøjslinjen Diskværktøj.
  5. Klik på Slet. Hvis enheden er en del af en diskenhedsgruppe, skal du slette diskenhedsgruppen, når du bliver bedt om det.