Sådan installeres den offentlige betaversion af macOS Mojave på en separat APFS-enhed

APFS gør det nemmere end nogensinde før at afprøve funktionen af en testversion af macOS.

Når du installerer betaversionen af macOS Mojave på en separat enhed af din harddisk, kan du nemt og bekvemt skifte mellem Mojave og High Sierra på den samme Mac, som var de installeret på et separat drev. Og du behøver ikke reservere plads til den nye enhed, fordi lagringspladsen, der bruges af den ekstra APFS-enhed, deles med din eksisterende enhed. Dens størrelse justeres automatisk til indholdet.

Du skal bruge følgende

Du skal bruge en Mac med flashlagringsenhed og macOS High Sierra for at kunne gennemføre følgende trin. Kontroller, at du har mindst 20 GB ledig plads til at installere Mojave plus ekstra plads til dine arkiver og apps. Den plads, der er nødvendig til installere Mojave og holde den opdateret, varierer i løbet af betaudgivelsesperioden.

Tjek Om denne Mac for at se, hvor meget lagringsplads du har, og se efter "Flash-lagring" under drevsymbolet for at kontrollere, at du bruger flashlagring:

Fanen Lagringsplads i Om denne Mac

Vælg Apple-menuen () > Om denne Mac, og klik derefter på Lagringsplads.

Hvis din Mac ikke bruger flashlagring, kan du i stedet oprette en ny partition. I dette tilfælde skal du følge de trin, der beskriver tilføjelse af en enhed til en enhed, der er formateret som Mac OS - udvidet, før du fortsætter.

Sikkerhedskopier din Mac

Betasoftware er software, der stadig er under udvikling, og dette betyder, at nogle apps og tjenester muligvis ikke fungerer som forventet. Så det er vigtigt, at du sikkerhedskopierer din Mac, før du fortsætter. Du kan bruge Time Machine til at oprette en sikkerhedskopi

Sådan tilføjes en APFS-enhed

1. Åbn Diskværktøj, der ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer.
  2. Gå til indholdsoversigten, og vælg din eksisterende APFS-enhed.
  3. Gå til menulinjen, og vælg Rediger > Tilføj APFS-enhed, eller gå til værktøjslinjen for Diskværktøj, og klik på knappen Tilføj enhed. Følgende indstillinger er kun tilgængelige, når der er valgt en APFS-enhed.
  4. Indtast et navn for den nye APFS-enhed, og klik derefter på Tilføj:

Vinduet Diskværktøj efter valg af indstillingen for oprettelse af en ny APFS-enhed. I feltet Navn står der macOS Mojave Public Beta. Menuen Format, hvor der er valgt APFS.

Tilmeld din Mac, og installer betaversionen

Gå til beta.apple.com, og følg instruktionerne for at melde din Mac til Apple-betasoftwareprogrammet, downloade Mojave-betainstalleringsprogrammet og starte installeringen.

Når du bliver bedt om at vælge, hvor betaversionen skal installeres, skal du klikke på Vis alle diske og vælge den netop oprettede enhed:

Vinduet til installering af betaversionen af macOS Mojave 10.14 viser to enheder

Skift mellem Mojave og High Sierra

Når installeringen er gennemført, kan du bruge indstillinger for Startdisk eller Startadministration til hurtigt at skifte mellem Mojave og High Sierra:

• Vælg Apple-menuen () > Startdisk, klik derefter på , og indtast derefter administratoradgangskoden. Vælg Mojave- eller High Sierra-enheden, og klik derefter på Start igen.
  • Eller tryk på Alternativtasten under opstart, og hold den nede, og vælg derefter Mojave- eller High Sierra-enheden, når du bliver bedt om det.

Hold betaversionen opdateret

Når din Mac er tilmeldt Apple-betasoftwareprogrammet, modtager du en meddelelse, når en ny offentlig betaversion er tilgængelig. Du kan tjekke for opdateringer eller installere den seneste version ved hjælp af vinduet Softwareopdatering under Systemindstillinger:

Vinduet Softwareopdatering i Systemindstillinger

Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Softwareopdatering.