Sådan anmoder du om adgang til en Apple-konto for et familiemedlem, der er afgået ved døden

Denne artikel forklarer, hvordan du kan anmode om adgang til eller slette en persons Apple-id og de data, der er lagret sammen med det, efter personen er gået bort.

Hver dag arkiverer folk over hele verden vigtige dokumenter, minder og meget andet på deres Apple-enheder og i iCloud. Hos Apple anser vi anonymitet for at være en grundlæggende menneskeret, og vores brugere forventer, at vi til enhver tid holder deres oplysninger private og sikre. I det tragiske tilfælde at en kunde afgår ved døden, giver Apple de pårørende mulighed for at anmode om adgang til eller slette personens Apple-id samt de data, der er lagret sammen med det.

Selvom vi også kan hjælpe med at fjerne Aktiveringslås fra enheder, der gør brug af personens originale Apple-id, skal vedkommendes iPhone, iPod og iPad gendannes til fabriksindstillingerne, inden de kan bruges sammen med et andet Apple-id. Bemærk, at enheder, der er låst med en kode, er beskyttet af kodekryptering, og Apple kan ikke fjerne kodelåsen uden at slette enheden.

Af sikkerhedsmæssige årsager kræver og verificerer Apple juridisk dokumentation, inden vi kan hjælpe med en afdød persons konto. Dette omfatter normalt en dødsattest* og kan også kræve en retskendelse eller anden dokumentation. Kravene varierer efter land og område. Vi har stor sympati for de efterladte familiemedlemmer og prøver at hjælpe med anmodninger så vidt og hurtigt som muligt.

Hvis du har en adgangsnøgle til arvekontakt

Fra iOS 15.2, iPadOS 15.2 og macOS 12.1 kan Apple-brugere føje en arvekontakt Tilføjelse af en arvekontakt er den nemmeste, mest sikre måde at give en person, man har tiltro til, adgang til data, man har gemt på ens Apple-konto, efter man er død.

Hvis du er arvekontakt for et familiemedlem eller en ven, som er gået bort – og du både er i besiddelse af den unikke adgangsnøgle, personen oprettede, da du blev tilføjet som arvekontakt, samt personens dødsattest* – kan du påbegynde en anmodning fra din egen enhed eller på siden Digital arv – Anmod om adgang.

Hvis du ikke har en adgangsnøgle til arvekontakt, kan du stadig bede om at få en konto slettet eller anmode om adgang til en konto ved at bruge mulighederne nedenunder.

Du skal bruge en enhed med iOS 15.2, iPadOS 15.2 eller macOS 12.1 eller nyere for at kunne tilføje en arvekontakt, lagre en adgangsnøgle til arvekontakt eller foretage en anmodning om arvekontakt på din enhed.

Hvis du ønsker at slette et Apple-id permanent

Hvis du ønsker at anmode om permanent sletning af et Apple-id og data for en afdød person, skal du bruge dit Apple-id, Apple-id'et for den konto, du ønsker at slette, og den påkrævede juridiske dokumentation for dit land eller område.

Du kan begynde at anmode om sletning af en afdød persons Apple-id på siden Digital overdragelse – Sletning af Apple-id.

Hvis du ikke er sikker på, om den e-mailadresse, du har for den afdøde person, er tilknyttet et Apple-id, kan du bruge iforgot.apple.com Hvis du ikke selv har et Apple-id, kan du oprette et.

Anmod om adgang med en retskendelse eller anden juridisk dokumentation

I USA og andre lande kan du anmode om adgang til en afdød persons Apple-id og data med en retskendelse, som udpeger dig som den retmæssige arving af den afdødes personlige oplysninger. I nogle jurisdiktioner, f.eks. Frankrig, Tyskland, Japan, Australien og New Zealand, accepteres anden dokumentation og metode end en retskendelse. Hvor det er relevant, skal retskendelsen angive:

• Den afdøde persons navn og Apple-id.

• Navnet på den pårørende, der anmoder om adgang til afdødes konto.

• At afdøde var brugeren af alle konti, der er tilknyttet Apple-id'et.

• At anmoderen er afdødes juridiske, personlige repræsentant, agent eller arving, og at vedkommendes bemyndigelse udgør "lovligt samtykke."

• At Apple får besked fra retten om at assistere i anskaffelsen af afdødes oplysninger fra afdødes personlige konti. Retskendelsen skal rettes til den relevante Apple-enhed.

Hvis du har en retskendelse med disse oplysninger, eller hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du kontakte Apple-support.

Om formueplanlægning

Vi opfordrer til, at man som Apple-bruger overvejer tilføjelsen af en arvekontakt til ens Apple-id eller en arveplan til testamentet, som dækker de personlige oplysninger, der lagres på ens enheder og på iCloud.

Dette kan forenkle processen om at opnå en retskendelse og kan mindske antallet af forsinkelser og mængden af frustrationer for familiemedlemmerne under en svær tid.

Læs mere

* Dokumentationskravene kan variere efter land eller område. I Japan skal du f.eks. muligvis have en familieattest, der angiver en kontohavers død, i stedet for en dødsattest.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.