Sådan deaktiveres din Apple-id-konto

Apple ønsker at give dig større kontrol over dine data og din anonymitet og giver dig dermed mulighed for midlertidigt at deaktivere din Apple-id-konto, når som helst og uanset årsagen. Adgangen til denne funktion kan variere efter land eller område.

Denne artikel indeholder oplysninger om og svar på almindelige spørgsmål om midlertidig deaktivering af din Apple-id-konto. Sørg for at læse hele siden, så du er sikker på, at du ved, hvad der sker, når dit Apple-id deaktiveres.

Om deaktivering af dit Apple-id

Muligheden for at deaktivere din konto giver dig større kontrol over de personlige data, du gemmer på dine Apple-enheder. På den måde kan du midlertidigt ophæve adgangen til din konto uden at slette den permanent.

Når du deaktiverer din Apple-id-konto, bevarer vi din konto og dine data, men du kan ikke logge på kontoen eller bruge den. Når din konto er deaktiveret, kan du ikke få adgang til data, du har gemt gennem Apple-tjenester, hvor du bruger dit Apple-id, f.eks. iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime og Find min iPhone. Apple stopper behandling eller brug af dine data, medmindre vi er forpligtet af lovmæssige hensyn, f.eks. økonomisk udbytte eller anden juridisk procedure. Vi vil i visse tilfælde bruge dine kontaktoplysninger til kommunikation omkring din anmodning.

Inden du anmoder om deaktivering af dit Apple-id

Vi anbefaler, at du udfører nogle få handlinger, inden du anmoder om deaktivering af dit Apple-id.

• Sikkerhedskopier de data, du gemmer i iCloud – herunder indhold til apps fra Apple eller tredjeparter, der gemmer data ved hjælp af iCloud – til et sted, hvor du ikke skal bruge dit Apple-id [til at få adgang].

• Download apps, spil, musik, film, tv-udsendelser og bøger og lydbøger, som du ikke har kopier af.

• Gennemgå alle aktive abonnementer. Abonnementer fornys ikke, mens din konto er inaktiv.

• Betal eventuelle resterende låneafdrag, der er påløbet med Apple Pay Later.

• Gem kopier af eventuelle Apple-relaterede oplysninger, som du har brug for i øjeblikket eller forventer at få brug for.

• Sørg for at logge af alle enheder for at undgå problemer med apps, der bruger din Apple-id-konto eller iCloud. Når din konto er deaktiveret, kan du ikke logge af iCloud eller slå Aktiveringslås for Find min iPhone fra på dine enheder. Hvis du glemmer at logge ud, kan du muligvis ikke bruge din enhed, mens din konto er deaktiveret.

Sådan deaktiveres dit Apple-id midlertidigt

Log ind med dit Apple-id på privacy.apple.com på en Mac, pc, iPhone eller iPad", og vælg "Anmod om at deaktivere din konto". Hvis du ikke kan se denne valgmulighed, skyldes det, at funktionen ikke er tilgængelig i dit land eller område.

Når du anmoder om deaktivering af din konto, modtager du en entydig, alfanumerisk adgangskode. Sørg for at opbevare denne adgangskode et sikkert sted, da du skal bruge den, hvis du vil aktivere kontoen igen.

Når vi har fået bekræftet, at du er den kontoindehaver, der har foretaget anmodningen, deaktiverer vi din konto.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg modtage e-mails eller beskeder via iCloud på min konto, mens den er deaktiveret?

Nej. Du modtager ikke nye beskeder, mens din konto er deaktiveret. Beskeder, der sendes til dig via iCloud (Mail og iMessage), leveres ikke.

Hvad sker der med musik, film, tv-udsendelser, bøger og apps, som jeg har købt med min konto?

Hvis du har købt emner i iTunes Store, App Store, Mac App Store eller Apple Books med dette Apple-id, kan du ikke bruge disse tjenester, mens kontoen er deaktiveret. Sådanne tjenester omfatter, men er ikke begrænset til, følgende:

• Opdatering af købte apps

• Download af tidligere købte emner

• Synkronisering af DRM-beskyttede købte emner til iOS-enheder

• Kopiering af DRM-beskyttede købte emner fra en computer til en anden

• Afspilning af lejede emner

• Godkendelse af computere til afspilning af købte, DRM-beskyttede emner

• Adgang til iTunes Match, hvis du har abonnement

• Adgang til sæsonpas i iTunes

Indhold uden DRM (Digital Rights Management), f.eks. køb af iTunes-musik, fungerer normalt, mens din konto er deaktiveret. Du har dog ikke adgang til DRM-frit indhold, der arkiveres i iCloud-musikbiblioteket, og kan heller ikke afspille det.

Alt købt indhold med DRM-beskyttelse – f.eks. apps, film eller tv-udsendelser – holder muligvis op med at fungere eller opdateres ikke, mens kontoen er deaktiveret, alt afhængigt af indholdstypen.

Hvad sker der med mine abonnementer?

Alle dine abonnementer på tjenester, f.eks. Apple Music eller iCloud-lagringsplads eller tjenester fra tredjeparter, som du abonnerer på via dit Apple-id, eller som er tilknyttet dit Apple-id, annulleres ved udgangen af betalingsperioden, når du deaktiverer din konto.

Hvad sker der med mit Apple Pay Later-lån?

Før du kan deaktivere dit Apple-id, skal eventuelle resterende låneafdrag, der er påløbet med Apple Pay Later, betales af.

Jeg har abonneret på Apple Music via min mobiloperatør. Hvad sker der med mit abonnement?

Du kan stadig streame musik, hvis du har abonneret på Apple Music via en mobiloperatør og har knyttet din konto til det Apple-id, du deaktiverer, men du mister adgangen til andre Apple Music-funktioner, f.eks. iCloud-musikbiblioteket.

Jeg er familiearrangør. Hvordan påvirker det mine familiemedlemmer, at jeg deaktiverer min konto?

Hvis du er arrangør af en gruppe med Familiedeling, og du deaktiverer dit Apple-id, stopper familiedelingen af emner som Apple Music, iCloud-lagringsplads og køb. Desuden deaktiveres alle børnekonti i din familie samtidig med din konto.

Modtager jeg stadig de køb, jeg har foretaget online på apple.com/dk?

Ja. Aktive ordrer på internettet behandles normalt, mens din konto er deaktiveret.

Vil igangværende produktreparationer fortsætte efter deaktiveringen af min konto?

Ja. Deaktiveringen af dit Apple-id annullerer ikke igangværende reparationer.

Apple-support hjælper mig med noget i øjeblikket. Kan jeg stadig få hjælp, når min konto er deaktiveret?

Apple-support kan også hjælpe dig, efter din konto er blevet deaktiveret. Du kan dog ikke få adgang til igangværende sager, mens kontoen er inaktiv.

Kan jeg stadig bruge min AppleCare-aftale til at sende min enhed til service?

Ja. Hvis din enhed er dækket af en AppleCare-aftale, kan du stadig bruge den til at sende din enhed til service, mens kontoen er deaktiveret.

Holder mine kommende aftaler i Apple Store-butikken stadig, selvom min konto er deaktiveret?

Nej. Aftaler eller reservationer, du har planlagt med Apple Store-butikken, annulleres, når kontoen deaktiveres.

Jeg er tilmeldt programmet til opgradering af iPhone. Skal jeg stadig betale, mens min konto er deaktiveret?

Ja. Hvis du er tilmeldt programmet til opgradering af iPhone, skal du stadig betale for din enhed. Du kan dog muligvis ikke oprette yderligere opgraderingsordrer online uden det tilknyttede Apple-id.

Jeg distribuerer apps og andet indhold på Apples platforme. Hvad sker der med mit butiksindhold, når mit Apple-id er deaktiveret?

Når din konto er deaktiveret, har du ikke længere adgang til dit butiksindhold gennem App Store Connect og iTunes Connect. Hvis din konto er den juridiske "kontoindehaver", kan du ikke acceptere eller forny kontrakter, og dit indhold kan muligvis udløbe eller blive fjernet fra butikken, medmindre du tildeler en ny juridisk bruger af dit indhold, før du anmoder om deaktivering. Læs mere om at administrere din udviklerkonto.

Hvordan fravælger jeg direkte markedsføring?

Vi har gjort det let at fravælge direkte markedsføring fra Apple. Klik på linket til afmelding nederst i en markedsføringsmail for hurtigt at afmelde den. Du kan også administrere dine præferencer i forhold til kommunikation på kontosiden for dit Apple-id.

Kan jeg genaktivere min konto?

Ja. Hvis du anmoder om deaktivering af din konto, modtager du en entydig alfanumerisk adgangskode. Når du er klar til at genaktivere dit Apple-id, skal du kontakte Apple-support og angive din adgangskode, så vi kan hjælpe dig med at genaktivere din konto. Hvis du mister denne kode, kan vi ikke hjælpe dig med at genaktivere kontoen.

Kan jeg kontakte Apple med spørgsmål om, hvordan mine data behandles?

Ja. Hvis du har spørgsmål eller feedback til vores Anonymitetspolitik eller andre emner, kan du kontakte os.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.