Deaktivering af Apple-id-konto

Apple ønsker at give dig større kontrol over dine data og din anonymitet og giver dig dermed mulighed for midlertidigt at deaktivere din Apple-id-konto når som helst og uanset årsagen. Adgangen til denne funktion kan variere efter land eller område.

Denne artikel indeholder oplysninger og svar på almindelige spørgsmål om midlertidig deaktivering af din Apple-id-konto. Sørg for at læse hele siden, så du er sikker på, at du ved, hvad der sker, når dit Apple-id deaktiveres.

Om deaktivering af dit Apple-id

Muligheden for at deaktivere din konto giver dig større kontrol over de personlige data, du gemmer på dine Apple-enheder. På den måde kan du midlertidigt ophæve adgangen til din konto uden at slette den permanent.

Når du deaktiverer din Apple-id-konto, bevarer vi din konto og dine data, men du kan ikke logge ind på kontoen eller bruge den. Når din konto er deaktiveret, kan du ikke få adgang til data, du har gemt gennem Apple-tjenester, hvor du bruger dit Apple-id, f.eks. iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime og Find min iPhone. Apple holder op med at behandle eller bruge dine data, medmindre vi er forpligtet til at gøre det af lovmæssige hensyn såsom økonomisk udbytte eller anden juridisk procedure. Vi vil i visse tilfælde bruge dine kontaktoplysninger til at kommunikere med dig om din anmodning.

Inden du anmoder om deaktivering af dit Apple-id

Vi anbefaler, at du træffer nogle foranstaltninger, inden du anmoder om deaktivering af dit Apple-id.

• Sikkerhedskopier de data, du gemmer i iCloud – herunder indhold til apps fra Apple eller tredjeparter, der gemmer data ved hjælp af iCloud – til et sted, der ikke giver adgang ved hjælp af dit Apple-id.
  • Download evt. DRM-fri køb, iTunes Match-numre, som du ikke har kopier af, og evt. anden musik og andre mediearkiver.
  • Gennemse aktive abonnementer. Abonnementer fornys ikke, mens din konto er inaktiv.
  • Gem kopier af eventuelle Apple-relaterede oplysninger, som du har brug for i øjeblikket eller forventer at få brug for.
  • Sørg for at logge ud af alle enheder for at undgå problemer med apps, der bruger din Apple-id-konto eller iCloud. Når din konto er deaktiveret, kan du ikke logge ud af iCloud eller slå Aktiveringslås for Find min iPhone fra på dine enheder. Hvis du glemmer at logge ud, kan du muligvis ikke bruge din enhed, mens din konto er deaktiveret.

Midlertidig deaktivering af dit Apple-id

Log ind på kontosiden for dit Apple-id på en Mac, pc, iPhone eller iPad. Rul derefter ned til Data og anonymitet, og vælg "Administrer dine data og din anonymitet". Vælg "Kom i gang" under "Deaktiver din konto" på den følgende side. Hvis denne valgmulighed ikke vises, betyder det, at denne funktion ikke er tilgængelig i dit land eller område.

Når du anmoder om deaktivering af din konto, modtager du en entydig, alfanumerisk adgangskode. Sørg for at opbevare denne adgangskode et sikkert sted, da du skal bruge den, hvis du vil aktivere kontoen igen.

Når vi har fået bekræftet, at du er den kontoindehaver, der har foretaget anmodningen, deaktiverer vi din konto.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg modtage e-mails eller beskeder på min iCloud-konto, mens den er deaktiveret?

Nej. Du modtager ikke nye beskeder, mens din konto er deaktiveret. Beskeder, der sendes til dig via iCloud (Mail og iMessage), leveres ikke.

Hvad sker der med musik, film, tv-udsendelser, bøger og apps, som jeg har købt med min konto?

Hvis du har købt emner i iTunes Store, App Store, Mac App Store eller Apple Books med dette Apple-id, kan du ikke bruge disse tjenester, mens kontoen er deaktiveret. Sådanne tjenester omfatter, men er ikke begrænset til følgende:

• Opdatering af købte apps
  • Download af tidligere købte emner
  • Synkronisering af DRM-beskyttede købte emner til iOS-enheder
  • Kopiering af DRM-beskyttede købte emner fra en computer til en anden
  • Afspilning af lejede emner
  • Godkendelse af, at computere kan afspille DRM-beskyttede købte emner
  • Adgang til iTunes Match, hvis du har abonnement
  • Adgang til sæsonpas i iTunes

Indhold uden DRM (Digital Rights Management), f.eks. køb af iTunes-musik, vil fortsat fungere normalt, mens din konto er deaktiveret. Du har dog ikke adgang til DRM-frit indhold, der gemmes i iCloud-musikbiblioteket, og kan heller ikke afspille det.

Alt indhold med DRM-beskyttelse, du har købt – f.eks. apps, film eller tv-udsendelser – vil muligvis holde op med at fungere eller opdateres ikke længere, mens kontoen er deaktiveret, alt afhængigt af indholdstypen.

Hvad sker der med mine abonnementer?

Alle dine abonnementer på tjenester som f.eks. Apple Music eller iCloud-lagringsplads eller tjenester fra tredjeparter, som du abonnerer på med brug af dit Apple-id, eller som er tilknyttet dit Apple-id, annulleres ved udgangen af betalingsperioden, når du deaktiverer din konto.

Jeg har abonneret på Apple Music via min mobiloperatør. Hvad sker der med mit abonnement?

Hvis du har abonneret på Apple Music via en mobiloperatør og har knyttet din konto til det Apple-id, du deaktiverer, kan du stadig streame musik, men du mister adgangen til andre Apple Music-funktioner som f.eks. iCloud-musikbiblioteket.

Jeg er familieorganisator. Hvordan påvirker det mine familiemedlemmer, at jeg deaktiverer min konto?

Hvis du er organisator af en gruppe med Familiedeling, og du deaktiverer dit Apple-id, holder familien op med at dele emner som f.eks. Apple Music, iCloud-lagringsplads og køb. Alle børnekonti i din familie deaktiveres desuden samtidig med din konto.

Modtager jeg stadig de køb, jeg har foretaget online på apple.com?

Ja. Aktive ordrer på internettet behandles normalt, mens din konto er deaktiveret.

Vil igangværende produktreparationer fortsætte efter deaktiveringen af min konto?

Ja. Deaktiveringen af dit Apple-id annullerer ikke reparationer, der allerede er igangværende.

Apple-support hjælper mig med noget i øjeblikket. Kan jeg stadig få hjælp, når min konto er deaktiveret?

Apple-support kan også hjælpe dig, efter din konto er blevet deaktiveret. Du kan dog ikke få adgang til igangværende sager, mens kontoen er inaktiv.

Kan jeg stadig bruge min AppleCare-aftale til at sende min enhed til service?

Ja. Hvis din enhed er dækket af en AppleCare-aftale, kan du stadig bruge den til at sende din enhed til service, mens kontoen er deaktiveret.

Holder mine kommende aftaler i Apple Store stadig, selvom min konto er deaktiveret?

Nej. Aftaler eller reservationer, du har planlagt med Apple Store, annulleres, når kontoen deaktiveres.

Jeg er tilmeldt programmet til opgradering af iPhone. Skal jeg stadig betale, mens min konto er deaktiveret?

Ja. Hvis du er tilmeldt programmet til opgradering af iPhone, skal du stadig betale for din enhed. Du kan dog muligvis ikke oprette yderligere opgraderingsordrer online uden det tilknyttede Apple-id.

Hvordan fravælger jeg direkte markedsføring?

Vi har gjort det let at fravælge direkte markedsføring fra Apple. Klik på linket til afmelding nederst i en e-mail med markedsføringsindhold for hurtigt at fravælge dette. Du kan også administrere dine præferencer i forhold til kommunikation på siden med din Apple-id-konto.

Kan jeg genaktivere min konto?

Ja. Hvis du anmoder om deaktivering af din konto, modtager du en entydig alfanumerisk adgangskode. Når du er klar til at genaktivere dit Apple-id, skal du kontakte Apple-support og angive din adgangskode, så hjælper vi dig med at genaktivere din konto. Hvis du mister denne kode, kan vi ikke hjælpe dig med at genaktivere kontoen.

Kan jeg kontakte Apple med spørgsmål om, hvordan mine data behandles?

Ja. Hvis du har spørgsmål eller feedback om vores anonymitetspolitik eller andre emner, kan du kontakte os.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.