Sådan opretter du en gendannelsesnøgle

Med tofaktorgodkendelse og en Apple-enhed kan du oprette en gendannelsesnøgle for at forbedre kontosikkerheden. Hvis du får brug for at nulstille din adgangskode, kan du bruge gendannelsesnøglen til at få adgang til dit Apple-id igen.

En gendannelsesnøgle er en kode på 28 tegn, du kan bruge til at nulstille din adgangskode eller få adgang til dit Apple-id igen. Selvom den ikke er påkrævet, vil en gendannelsesnøgle gøre din konto mere sikker, da du selv kan nulstille din adgangskode. Når du opretter en gendannelsesnøgle, slår du kontogendannelse fra. Kontogendannelse er en proces, der ellers hjælper dig med igen at få adgang til din Apple-id-konto, når du ikke har tilstrækkelige oplysninger til at nulstille din adgangskode.

Det er mere sikkert at bruge en gendannelsesnøgle, men det betyder, at du selv er ansvarlig for at vedligeholde adgang til de enheder, du har godkendt, og til din gendannelsesnøgle. Hvis du mister begge af disse, kan din konto være spærret permanent. Det er derfor vigtigt, at du opbevarer gendannelsesnøglen et sikkert sted. Du kan overveje at give et familiemedlem en kopi af gendannelsesnøglen eller opbevare kopier flere steder. Så har du altid gendannelsesnøglen, hvis du får brug for den.

Opret en gendannelsesnøgle

Du opretter en ny gendannelsesnøgle fra Indstillinger eller Systemindstillinger på en godkendt enhed, hvor du er logget ind med dit Apple-id.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Adgangskode og sikkerhed. Du skal muligvis indtaste adgangskoden for dit Apple-id.
  2. Tryk på Gendannelsesnøgle.
  3. Skub for at slå Gendannelsesnøgle til.
  4. Tryk på Brug gendannelsesnøgle, og skriv koden til din enhed.
  5. Skriv gendannelsesnøglen ned, og opbevar den et sikkert sted.
  6. Bekræft gendannelsesnøglen ved at skrive den på næste skærm.

På din Mac

1. Åbn Systemindstillinger > Apple-id > Kontooplysninger. Du skal muligvis indtaste adgangskoden for dit Apple-id.
  2. Klik på Sikkerhed.
  3. Klik på Slå til under Gendannelsesnøgle.
  4. Klik på Brug gendannelsesnøgle.
  5. Skriv gendannelsesnøglen ned, og opbevar den et sikkert sted.
  6. Klik på Fortsæt.
  7. Bekræft gendannelsesnøglen ved at skrive den på næste skærm.

Hvis du ikke kan oprette en gendannelsesnøgle på din Mac, kan du i stedet bruge en iPhone, iPad eller iPod touch.

Brug en gendannelsesnøgle

Hvis du glemmer adgangskoden til dit Apple-id, kan du prøve at få adgang igen ved hjælp af din godkendte enhed, som er beskyttet med en adgangskode. Eller du kan bruge din gendannelsesnøgle, et godkendt telefonnummer og en Apple-enhed til at nulstille din adgangskode. Se, hvad du kan gøre, hvis du glemmer adgangskoden til dit Apple-id

Hvis du beslutter, at du ikke længere vil bruge en gendannelsesnøgle, skal du følge trinnene ovenfor på din iPhone, iPad eller iPod touch og skubbe for at slå Gendannelsesnøgle fra. På din Mac skal du klikke på Slå fra i sektionen Gendannelsesnøgle.

Læs mere

• Når du opretter en gendannelsesnøgle, kan du ikke bruge kontogendannelse. Kontogendannelse er en proces, der ellers hjælper dig med igen at få adgang til din Apple-id-konto, når du ikke har tilstrækkelige oplysninger til at nulstille din adgangskode. Læs mere om kontogendannelse.
  • Læs mere om tofaktorgodkendelse, og se, hvordan du kan administrere dine godkendte enheder og godkendte telefonnumre.