Om iOS 11-opdateringer

iOS 11 forsyner iPhone og iPad med hundredvis af nye funktioner, inkl. en hel ny App Store, en mere proaktiv og intelligent Siri, forbedringer i Kamera og Fotos samt augmented reality-teknologier til opslugende oplevelser. iOS 11 er også den største version til iPad nogensinde og tilføjer avancerede nye funktioner til multitasking, en ny app, Arkiver, og flere måder at bruge Apple Pencil på.

Læs mere, hvis du ønsker opdateringen eller har problemer med at opdatere.

iOS 11.1.2

iOS 11.1.2 indeholder rettelser af fejl til din iPhone og iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem, hvor iPhone X-skærmen midlertidigt holder op med at reagere på berøring efter et hurtigt fald i temperaturen
  • Løser et problem, som kunne forårsage forvrængning i Live Photos og videoer, som er taget eller optaget med iPhone X

Der findes flere oplysninger om sikkerhedsindholdet af Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 11.1.1

iOS 11.1.1 indeholder rettelser af fejl til din iPhone eller iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem med autokorrektur ved brug af tastatur
  • Løser et problem, hvor Hej Siri holder op med at fungere

Der findes flere oplysninger om sikkerhedsindholdet af Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 11.1

iOS 11.1 introducerer over 70 nye emoji-symboler og indeholder fejlrettelser og forbedringer.

Emoji-symboler

• Over 70 nye emoji-symboler, inkl. nye madvarer, dyr, mytiske væsener, forskelligt slags tøj, mere udtryksfulde smiley'er, kønsneutrale personer m.m.

Fotos

• Løser et problem, der kunne få nogle fotos til at se slørede ud
  • Afhjælper et problem, der kunne få Live Photo-effekter til at blive afspillet langsomt
  • Retter en fejl, der kunne medføre, at nogle fotos ikke blev vist i albummet Personer, når der blev gendannet fra en iCloud-sikkerhedskopi
  • Retter en fejl, der kunne have indflydelse på ydeevne, når der blev skubbet mellem skærmbilleder

Tilgængelighed

• Forbedrer brailleunderstøttelse til det engelske punktskriftsalfabet Grade 2
  • Forbedrer VoiceOver-adgang til PDF-dokumenter på flere sider
  • Forbedrer VoiceOver-rotorhandlinger til annoncering af indgående meddelelser
  • Forbedrer menuen VoiceOver-rotorhandlinger, når der fjernes en app fra appskifteren
  • Retter en fejl, som nogle brugere oplevede, hvor alternative taster ikke blev vist ved brug af VoiceOver med berøringsindtastning
  • Retter en fejl, hvor VoiceOver-rotoren altid vendte tilbage til standardhandlingen i Mail
  • Retter en fejl, hvor VoiceOver-rotoren ikke ville slette beskeder

Andre forbedringer og rettelser

• Genetablerer adgang til appskifter ved tryk på kanten af skærmen med 3D Touch
  • Retter et problem, der fik fjernede Mail-meddelelser til at vises igen på den låste skærm
  • Retter et problem i firmamiljøer, som forhindrede data i at blive flyttet mellem administrerede apps
  • Retter et problem med nogle tredjeparters GPS-tilbehør, som forårsagede unøjagtigheder i lokalitetsdata
  • Løser et problem, hvor indstillinger til pulsmeddelelser blev vist i appen Apple Watch (1. generation)
  • Retter en fejl, hvor appsymboler ikke blev vist i meddelelser på Apple Watch

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 11.0.3

iOS 11.0.3 indeholder fejlrettelser til din iPhone eller iPad. Opdateringen:

• Retter et problem med lyd og haptisk feedback, som ikke virkede på nogle iPhone 7- og 7 Plus-enheder
  • Afhjælper et problem, hvor indtastning vha. berøring ikke virkede på nogle iPhone 6s-skærme, fordi de ikke var repareret med ægte Apple-dele

Bemærk: Skærme, der ikke er blevet udskiftet med ægte dele, kan have nedsat visuel kvalitet og virker måske ikke korrekt. Apple-certificerede skærmreparationer udføres af godkendte eksperter, som bruger ægte Apple-dele. Der er flere oplysninger på support.apple.com/da-dk.

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 11.0.2

iOS 11.0.2 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPhone eller iPad. Denne opdatering:

• Løser et problem med, at der muligvis kan forekomme knitrende lyde under opkald på et lille antal iPhone 8- og 8 Plus-enheder
  • Løser et problem, der kunne få nogle fotos til at blive skjult
  • Løser et problem med, at bilag i S/MIME-krypterede e-mails ikke kunne åbnes

Der findes flere oplysninger om sikkerhedsindholdet af Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 11.0.1

iOS 11.0.1 indeholder fejlrettelser og forbedringer til din iPhone eller iPad.

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i Apple-softwareopdateringer på dette websted: https://support.apple.com/da-dk/HT201222

iOS 11

App Store

• Helt ny App Store designet til opdagelse af fantastiske apps og spil hver dag
  • Den nye fane I dag hjælper dig med at finde nye apps og spil med artikler, vejledninger m.m.
  • Den nye fane Spil hjælper dig med at finde nye spil og se, hvad der er mest populært med spilhitlister
  • Den dedikerede fane Apps med de mest populære valg, dedikerede apphitlister og -kategorier
  • Appsider indeholder flere videoeksempler, etiketter med Editors' Choice, lettere adgang til brugernes vurderinger og oplysninger om køb i apps

Siri

• Den nye Siri-stemme er mere naturlig og udtryksfuld
  • Oversæt engelske ord og udtryk til kinesisk, fransk, tysk, italiensk eller spansk (beta)
  • Siri-forslag baseret på din brug af Safari, News, Mail og Beskeder
  • Virker med apps til noter til oprettelse af huskelister, noter og påmindelser
  • Virker med bankapps til kontooverførsler og saldi
  • Virker med apps, der viser QR-koder
  • Diktering på hindi og shanghainesisk

Kamera

• Portrætfunktion understøtter nu optisk billedstabilisering, HDR og True Tone-blitz
  • Fotos og videoer optager nu halvdelen af pladsen med de nye billed- og videoformater HEIF og HEVC
  • Nydesignet sæt på ni filtre optimeret til naturlige hudfarver
  • Identificerer og scanner automatisk QR-koder

Fotos

• Effekterne Sløjfe, Returner og Lang eksponering til Live Photos
  • Gør lydløs, beskær eller vælg et nyt nøglefoto til Live Photos
  • Film af minder tilpasser automatisk indhold til stående og liggende retning
  • Mere end et dusin nye mindetyper, inkl. kæledyr, babyer, bryllupper og sportsbegivenheder
  • Albummet Personer er mere præcist og forbliver ajour på enheder med iCloud-fotobibliotek
  • Understøttelse af animerede GIF-billeder

Kort

• Indendørs kort til større lufthavne og indkøbscentre
  • Hjælp til vejbaner og oplysninger om hastighedsbegrænsning ved trinvis vejvisning
  • Zoom med en hånd med to tryk og et skub
  • Interager med Flyover ved at flytte din enhed

Forstyr ikke under kørsel

• Gør automatisk meddelelser lydløse under kørsel og sørger for, at iPhone er lydløs, og skærmen er slukket
  • Valgfrit automatisk svar fra iMessage til udvalgte kontakter om, at du kører

Nye funktioner designet til iPad

• En helt ny Dock giver hurtig adgang til dine favoritapps og senest brugte apps og kan endda vises oven på aktive apps
    • Docken ændrer størrelse, så du kan tilføje alle dine favoritapps
    • Senest brugte apps og kontinuitetsapps er tilgængelige til højre
  • Forbedret Slide Over og Split View
    • Apps kan let startes i Slide Over og Split View fra Dock
    • Slide Over og apps i baggrunden afvikles nu samtidig
    • Apps i Slide Over og Split View kan nu anbringes i venstre side af skærmen
  • Træk og anbring
    • Flyt tekst, billeder og arkiver mellem apps på iPad
    • Brug Multi-Touch til at flytte flere emner samtidig
    • Dynamisk åbning af emner sikrer, at du kan flytte indhold mellem apps
  • Markering
    • Markering virker på tværs af dokumenter, PDF-dokumenter, websider, fotos m.m.
    • Marker med det samme alt i iOS – sæt bare Apple Pencil på det, du vil markere
    • Opret et PDF-dokument, og marker alt, der kan udskrives
  • Noter
    • Opret med det samme en ny note ved at trykke på den låste skærm med Apple Pencil
    • Integreret tegning kræver blot, at Apple Pencil anbringes i brødteksten i en note
    • Søg i håndskrevet tekst
    • Dokumentscanner retter automatisk skævheder og bruger billedfiltre til at fjerne skygger
    • Understøtter tabeller til organisering og visning af oplysninger
    • Fastgør vigtige noter til toppen af listen
  • Arkiver
    • Den helt nye app, Arkiver, kan du bruge til at gennemse, søge efter og organisere arkiver
    • Virker med iCloud Drive og tredjepartsudbyderes lagringsløsninger i skyen
    • Oversigten Seneste giver hurtig adgang til senest brugte arkiver i alle apps og tjenester i skyen
    • Opret mapper, og sorter arkiver efter navn, dato, størrelse og mærker

QuickType

• Svirp ned på bogstavtaster for at indtaste tal, symboler og skilletegn på iPad
  • Understøttelse af brug af tastatur med en hånd på iPhone
  • Nye tastaturet til armensk, aserbajdsjansk, hviderussisk, georgisk, irsk, kannada, malajisk, maori, odia, swahili og walisisk
  • Indtastning af engelsk på pinyin-tastaturet med 10 taster
  • Indtastning af engelsk på det japanske romaji-tastatur

HomeKit

• Nye tilbehørstyper, inkl. AirPlay 2-højttalere, sprinklere og vandhaner
  • Udvidet tilstedeværelse, tids- og tilbehørsbaserede udløsere
  • QR-kode og tryk for at parre tilbehør under indstilling

Augmented Reality

• Augmented reality-teknologier, som apps fra App Store kan bruge til at levere indhold oven på scener i den virkelige verden til interaktive spil, opslugende indkøbsoplevelser, industrielt design m.m.

Machine Learning

• Machine learning-kerneteknologier, som apps fra App Store kan bruge til at levere intelligente funktioner med machine learning-data behandlet på enheden, så der opnås høj ydeevne og brugeranonymitet

Andre funktioner og forbedringer

• Nyt design af Kontrolcenter med alle betjeningsmuligheder på en side
  • Specielle betjeningsmuligheder i Kontrolcenter inkluderer tilgængelighed, forenklet adgang, forstørrelse, tekststørrelse, skærmoptagelse og Wallet
  • Apple Music hjælper dig nu med at opdage musik med venner. Opret en profil, så venner kan lytte til spillelister, som du har delt, og se den musik, som du oftest lytter til
  • Apple News inkluderer nu Top Stories udvalgt kun til dig, anbefalinger fra Siri, dagens bedste videoer i oversigten I dag og spændende artikler udvalgt af vores redaktører på den nye fane Spotlight
  • Apple Podcasts har fået et helt nyt design. Med Lyt nu kan du nemt afspille nye episoder eller fortsætte, hvor du slap. Udsendelser kan nu også indeholde sæsoner, forfilm og bonusepisoder.
  • Automatisk indstilling logger dig ind på iCloud, Nøglering, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime med dit Apple-id
  • Automatisk indstilling gendanner enhedsindstillinger, inkl. sprog, område, netværk, tastaturindstillinger, steder du besøger ofte, hvordan du taler til Siri, og data om hjem og sundhed
  • Del nemt adgang til dine Wi-Fi-netværk
  • Meddelelser om optimering af lagringsplads og frigørelse af plads i Indstillinger til apps som Fotos, Beskeder m.m.
  • Nødopkald SOS ringer op til alarmcentralen på basis af din aktuelle lokalitet og underretter automatisk dine kontaktpersoner, deler din lokalitet og viser dine nødinfo
  • Med FaceTime kan du tage Live Photos fra den anden persons Mac eller iPhone-kamera
  • Tjek nemt flystatus i Spotlight og Safari
  • Understøttelse af definitioner, konverteringer og regning i Safari
  • Russisk - engelsk – tosproget ordbog
  • Portugisisk - engelsk – tosproget ordbog
  • Understøttelse af arabisk systemskrift

Tilgængelighed

• Understøttelse af VoiceOver-beskrivelser til billeder
  • Understøttelse af VoiceOver-tabeller og -lister i PDF-dokumenter
  • Understøttelse af Skriv til Siri i grundlæggende søgninger
  • Understøttelse af talte undertekster og brailleundertekster i videoer
  • Dynamic Type øger skriftstørrelsen i tekst og appgrænseflade
  • Inverter farver er nydesignet, så det er lettere at se medieindhold
  • Forbedringer i markeringsfarver i Læs det valgte op og Læs skærm op
  • Skrivning i Knapbetjening kan scanne og skrive hele ord ad gangen

Ydeevnen i iOS 11 er optimeret til 64 bit apps. 32 bit apps skal opdateres af appudviklerne, før de kan bruges med denne version af iOS.

Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle lande eller områder. Der er flere oplysninger på: https://www.apple.com/dk/ios/feature-availability og https://www.apple.com/dk/ios/whats-new

Du kan få oplysninger om sikkerhedsindholdet i opdateringen her: https://support.apple.com/da-dk/HT201222