Batteri og ydeevne for iPhone

Om iPhones ydeevne og dens relation til batteriet.

Det er vores hensigt, at iPhone skal være en enkel og brugervenlig oplevelse. Dette kræver en masse produktudvikling og mange avancerede teknologier. Et vigtigt teknologisk område er batteriet og ydeevnen. Batterier er en kompliceret teknologi, og der er flere variabler, der bidrager til batteriers ydeevne og din iPhones relaterede ydeevne. Alle genopladelige batterier er forbrugsvarer og har en begrænset levetid, og med tiden vil deres kapacitet og ydeevne aftage, så det bliver nødvendigt at udføre service på batterierne eller udskifte dem. Dette kan også medføre ændringer af din iPhones ydeevne. Vi har samlet disse oplysninger til brugere, der ønsker at vide mere.

Om lithium-ion-batterier

iPhone-batterier anvender lithium-ion-teknologi. Sammenlignet med tidligere batteriteknologier oplades lithium-ion-batterier hurtigere, holder længere og har en højere energitæthed, som giver en længere batterilevetid i en lettere indpakning. Teknologien bag genopladelige lithium-ion-batterier er i øjeblikket den bedste teknologi til din enhed. Få mere at vide om lithium-ion-batterier.

Sådan maksimerer du batteriernes ydeevne

"Batterilevetiden" er den tid, en enhed kan arbejde i, før den skal oplades. "Batteriets driftstid" er den tid, et batteri kan holde, før det er nødvendigt at udskifte det. Én faktor, der har indflydelse på batteriets levetid og driftstid, er kombinationen af de ting, du foretager dig med din enhed. Uanset hvordan du bruger den, er der noget, der kan hjælpe. Et batteris driftstid er forbundet med dets "kemiske alder", hvilket ikke kun er et spørgsmål om tid. Det omfatter forskellige faktorer, såsom antallet af opladningscyklusser, og hvor godt der er blevet passet på det. Følg disse tips for at maksimere batteriets ydeevne og forlænge batteriets driftstid. Du kan for eksempel lade din iPhone være halvt opladt, når den skal opbevares i længere tid. Undgå også at oplade din iPhone eller efterlade den et varmt sted, f.eks. i direkte sollys, i længere tid.

Når batterier bliver kemisk ældre

Alle genopladelige batterier er forbrugskomponenter, der bliver mindre effektive, efterhånden som deres kemiske alder bliver højere.

Efterhånden som lithium-ion-batterier ældes kemisk, forringes deres evne til at holde opladningen. Dette kan medføre, at der går kortere tid, før en enhed skal genoplades. Derudover kan et batteris evne til at levere energi hurtigt aftage. For at en telefon skal fungere korrekt, skal elektronikken kunne trække på en omgående forsyning af strøm fra batteriet. Ét element, der påvirker denne omgående levering af strøm, er batteriets impedans. Et batteri med høj impedans kan ikke levere strøm hurtigt nok til det system, der skal bruge den. Batteriets impedans kan stige, hvis et batteri har en højere kemisk alder. Et batteris impedans vil stige midlertidigt, når det har lav opladningsstatus og befinder sig i et koldt miljø. I kombination med en højere kemisk alder vil stigningen i impedans være mere markant. Disse kendetegn for et batteris kemiske egenskaber er fælles for alle lithium-ion-batterier til mobilenheder.

Når der trækkes strøm fra et batteri med et højere impedansniveau, vil batteriets spænding falde mere. Elektroniske komponenter skal bruge et minimum af spænding for at kunne fungere. Disse omfatter enhedens interne lager, strømkredsløb og selve batteriet. Strømstyringssystemet bestemmer batteriets evne til at levere denne effekt og styrer belastningerne for at opretholde enhedens funktion. Når funktionen ikke længere kan understøttes med strømstyringssystemets fulde kapacitet, udfører systemet en nedlukning for at bevare disse elektroniske komponenter. Selv om denne nedlukning er tilsigtet fra enhedens perspektiv, kan den være uventet for brugeren.

Forebyggelse af uventet nedlukning

Når et batteri har lav opladningsstatus, højere kemisk alder eller befinder sig i koldere temperaturer, vil der være større sandsynlighed for, at brugeren oplever uventede nedlukninger. I ekstreme tilfælde kan nedlukninger forekomme oftere, så enheden bliver upålidelig elle ubrugelig. iOS 10.2.1 (udgivet januar 2017) indeholder opdateringer til tidligere iPhone-modeller, som skal forebygge uventede nedlukninger. Dette omfatter en funktion til iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus og iPhone SE, som dynamisk, og kun når der er behov for det, maksimerer ydeevnen for at forhindre, at enheden lukker ned uventet. Denne funktion er også implementeret på iPhone 7 og iPhone 7 Plus med iOS 11.2, og vi vil fortsætte med at forbedre vores strømstyringsfunktion i fremtiden. Denne funktion er kun beregnet til at forebygge uventede nedlukninger, så din iPhone stadig kan bruges. Denne strømstyringsfunktion er specifik for iPhone og er ikke relevant for andre Apple-produkter.

Denne strømstyringsfunktion fungerer ved hjælp af en analyse af en kombination af enhedens temperatur, batteriets opladningsstatus og batteriets impedans. Kun hvis det er nødvendigt ud fra disse variabler, maksimerer iOS ydeevnen for visse systemkomponenter for at forebygge uventede nedlukninger, for eksempel for CPU'en og GPU'en. Dette medfører, at enhedens belastninger afstemmer sig selv og giver mulighed for en mere jævn fordeling af systemopgaverne i stedet for høje og hurtige maksimeringer af ydeevnen på samme tid. I nogle tilfælde vil brugeren ikke bemærke nogen forskelle i enhedens daglige ydeevne. Hvor kraftigt ændringerne opleves afhænger af, hvor meget strømstyring der kræves for en bestemt enhed.

I tilfælde, der kræver mere ekstreme indgreb fra strømstyringen, kan brugeren for eksempel opleve følgende indvirkninger:

• Længere opstartstid for apps
  • Lavere billedfrekvens, når der rulles på skærmen
  • Dæmpet baggrundslys (hvilken kan tilsidesættes i Kontrolcenter)
  • Reduktion af lydstyrken i højttalerne med op til -3 dB
  • Gradvis reduktion af billedfrekvensen i nogle apps
  • I de mest ekstreme tilfælde vil kameraets flash blive deaktiveret, hvilket kan ses i kameragrænsefladen
  • Apps, der opdateres i baggrunden, skal muligvis genindlæses på ny ved opstart

Mange nøgleområder bliver ikke påvirket af denne strømstyringsfunktion. Blandt disse er følgende:

• Kvaliteten af mobilopkald og mobilnetværkets hastighed
  • Optagekvaliteten for fotos og video
  • GPS-ydeevnen
  • Nøjagtigheden af lokalitetsfunktioner
  • Sensorer såsom gyroskop, accelerometer og barometer
  • Apple Pay

Få mere hjælp

Ved lav batteriopladningsstatus og ved lavere temperaturer er strømstyringsændringerne midlertidige. Hvis en enheds batteri har en tilpas høj kemisk alder, kan strømstyringsændringerne vare længere. Dette skyldes, at alle genopladelige batterier er forbrugsvarer og har en begrænset driftstid, og de vil i sidste ende skulle sendes til service eller bortskaffes. Hvis du er påvirket af dette og ønsker at forbedre din enheds ydeevne, kan det hjælpe at udskifte enhedens batteri.

Få mere at vide om service af og bortskaffelse af batterier.

Hvis du vil have hjælp med udskiftning af et batteri, kan du kontakte Apple-support for at høre om servicemuligheder.