Registrering og blokering af uønskede telefonopkald

Du kan bruge Slå lyd fra for ukendte opkald eller en tredjepartsapp til at blokere for uønskede opkald på din iPhone.

Aktiver Slå lyd fra for ukendte opkald

Med iOS 13 kan du aktivere Slå lyd fra for ukendte opkald for at undgå opkald fra personer, du ikke kender. På den måde blokeres telefonnumre for personer, du aldrig har været i kontakt med og ikke har liggende på listen over kontakter. Hvis du tidligere har udvekslet en sms med en person via dennes telefonnummer, eller hvis en person har delt sit telefonnummer med dig i en e-mail, vil et telefonopkald fra dette nummer gå igennem.

Hvis du vil aktivere Slå lyd fra for ukendte opkald, skal du gå til Indstillinger > Telefon, rulle ned og derefter vælge Slå lyd fra for ukendte opkald. Lyden slås fra for opkald fra ukendte numre, og opkaldet sendes videre til telefonsvareren og vises på listen over nylige opkald.

Du vil modtage de indgående opkald, der kommer fra personer, der er gemt på listen Kontakter, på listen over nylige opkald og fra forslag fra Siri, så du ved, hvem der ringer baseret på telefonnumre i dine e-mails eller sms-beskeder.

I tilfælde af et opkald til alarmcentralen vil Slå lyd fra for ukendte opkald blive midlertidigt deaktiveret i de næste 24 timer, så det er muligt at ringe op til din iPhone.

Inden du slår Slå lyd fra for ukendte opkald, skal du sikre dig, at du har arkiveret vigtige kontakter, da du ellers kan gå glip af et ønsket opkald. Opkaldet vil stadig gå videre til telefonsvareren og vises på listen over nylige opkald, men du får ikke en meddelelse om opkaldet.

Sådan indstilles en app til at filtrere og registrere uønskede opkald

1. Gå til App Store, og hent en app, der registrerer og blokerer for uønskede telefonopkald. Du kan hente og installere flere apps med denne funktion fra forskellige appudviklere.
  2. Åbn Indstillinger > Telefon.
  3. Tryk på Opkaldsblokering og opkalds-id.
  4. Slå appen til eller fra under Disse apps må blokere opkald og oplyse opkalds-id. Du kan også arrangere appsene efter prioritet. Du skal bare trykke på Rediger og derefter trække appsene i den ønskede rækkefølge.

De telefonnumre, der vises under Blokerede kontakter, er numre, du har blokeret manuelt.

Når du modtager et opkald, kontrollerer din enhed nummeret og sammenligner det med listen over telefonnumre i dine apps fra andre producenter til registrering af uønskede opkald. Hvis der er et match, viser iOS den identificerende beskrivelse, der er valgt af appen, f.eks. Spam eller Telemarketing. Hvis appen vurderer, at telefonnummeret er uønsket, kan den vælge at blokere opkaldet automatisk. Indgående opkald sendes aldrig til tredjepartsudviklere.

Hvis du beslutter, at et nummer er fra en uønsket person, kan du blokere nummeret manuelt på din enhed. Telefonnumre, som du blokerer manuelt, vises under Blokerede kontakter.

Hvis du ikke vil bruge appen mere, kan du fjerne den.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.