Administrer og slet kontakter på din iPhone eller iPad

Læs om, hvordan du indstiller og administrerer dine kontakter for at ændre, hvad der vises i appen Kontakter, slette kontakter og meget mere.

Sådan indstiller du din konto med kontakter

Du kan indstille dine e-mailkonti til at dele kontakter med appen Kontakter. Hvis du har en konto med kontakter – f.eks. et forretnings- eller skoleregister – kan du også indstille den.

1. Gå til Indstillinger > Kontakter > Konti.

2. Tryk på Tilføj konto.

3. Tryk på den tjeneste, du har en konto hos. Eller tryk på Andre for at indstille en konto med kontakter, f.eks. en LDAP- eller CardDAV-konto.

ios-16-iphone-13-pro-settings-mail-add-account
  4. Indtast dine oplysninger og din adgangskode.

5. Tryk på Næste.

Hvis du har indstillet flere konti i appen Kontakter, og du gerne vil se en bestemt kontos kontakter, skal du åbne Kontakter og trykke på Lister i øverste venstre hjørne.

Sådan slås Kontakter til eller fra for en konto

Vil du gerne tilføje eller fjerne alle kontakter fra en konto, som du allerede har indstillet? Bare slå Kontakter til eller fra for den pågældende konto:

1. Gå til Indstillinger > Kontakter > Konti.

2. Tryk på den konto, der indeholder de kontakter, som du vil tilføje eller fjerne.

3. Slå Kontakter til for at tilføje kontakter. Slå Kontakter fra, og tryk dernæst på Slet fra min iPhone for at fjerne kontakter.

En iPhone-skærm, der viser, hvordan du slår Kontakter til for din Gmail-konto

Vælg en standardkonto, som nye kontakter skal tilføjes

Hvis du indstiller flere konti i appen Kontakter, kan du vælge, hvilken konto nye kontakter som standard tilføjes:

1. Gå til Indstillinger > Kontakter > Standardkonto.

2. Vælg en konto.

En iPhone, der viser skærmen Standardkonto

Sådan ændres sortering og visning af kontakter

Du kan vælge, hvordan du vil sortere dine kontakter – f.eks. alfabetisk efter for- eller efternavn. Gå til Indstillinger > Kontakter, og vælg mellem følgende:

• Sorter efter: Sorter dine kontakter alfabetisk efter for- eller efternavn.

• Vis som: Vis dine kontakters fornavne før eller efter deres efternavne.

• Kort navn: Vælg, hvordan kontaktnavne skal vises i apps som Mail, Beskeder, Telefon og meget mere.

En iPhone, der viser skærmen Kontakter

Sådan slettes en kontakt

Når du sletter en kontakt, bliver denne permanent slettet fra din enhed. Hvis du sletter en kontakt fra din e-mailkonto, slettes kontakten også permanent fra alle enheder, der er logget ind på den pågældende e-mailkonto.

Sådan sletter du en kontakt:

1. Åbn Kontakter, og tryk på den kontakt, som du vil slette.

2. Tryk på Rediger.

3. Rul ned, tryk på Slet kontakt, og tryk derefter på Slet kontakt igen for at bekræfte.

En iPhone-skærm, der viser muligheden for at slette en kontakt

Læs mere