Sådan opgraderer du til OS X El Capitan

OS X El Capitan er fortsat tilgængelig til Mac-computere, som ikke kan opgraderes til macOS Catalina, Mojave, High Sierra eller Sierra, eller som først skal opgraderes til El Capitan.

Tjek, om din enhed er kompatibel

Du kan opgradere til OS X El Capitan fra OS X Snow Leopard eller en nyere version på følgende Mac-modeller. Din Mac skal også have mindst 2 GB hukommelse og 8,8 GB fri lagringsplads.

MacBook fra 2009 eller en nyere model plus MacBook (13", aluminium, ultimo 2008)
MacBook Air fra ultimo 2008 eller en nyere model
MacBook Pro fra medio 2007 eller en nyere model
Mac mini fra primo 2009 eller en nyere model
iMac fra medio 2007 eller en nyere model
Mac Pro fra primo 2008 eller en nyere model
Xserve-modeller fra primo 2009

Du kan få oplysninger om din Mac-model, hukommelse, lagringsplads og version af macOS ved at vælge Om denne Mac i Apple-menuen . Hvis din Mac ikke er kompatibel med OS X El Capitan, giver installeringsprogrammet dig besked.

Oprettelse af en sikkerhedskopi

Det er en god idé, at du sikkerhedskopierer din Mac, inden du installerer opdateringer. Time Machine gør det nemt, og der findes også andre metoder til sikkerhedskopiering. Læs mere om, hvordan du sikkerhedskopierer din Mac.

Opret forbindelse

Det tager noget tid at downloade og installere OS X, så sørg for, at du har en stabil internetforbindelse. Hvis du bruger en bærbar Mac-computer, skal du tilslutte den en strømforsyning.

Download OS X El Capitan

Sørg for at få den stærkeste sikkerhed og de seneste funktioner ved at finde ud af, om du kan opgradere til macOS Catalina, den seneste version af macOS.

Hvis du stadig skal bruge OS X El Capitan, kan du bruge dette link: Download OS X El Capitan. Et arkiv med navnet InstallMacOSX.dmg downloades til din Mac.

Installer macOS-installeringsprogrammet

Dobbeltklik på det downloadede arkiv for at åbne et vindue, der viser indholdet. Dobbeltklik derefter på arkivet indeni, der har navnet InstallMacOSX.pkg.

Følg vejledningen på skærmen, der guider dig gennem de nødvendige trin til installering.

Begynd installationen

Når installeringsprogrammet er installeret, skal du åbne mappen Programmer på din Mac og derefter dobbeltklikke på arkivet med navnet Installer OS X El Capitan.

Klik på Fortsæt, og følg vejledningen på skærmen. Det letteste kan være at starte installationen om aftenen, så den kan stå og køre færdig hen over natten.

Installeringsskærmen

Lad installationen blive færdig

Lad installationen blive færdig uden at sætte din Mac på vågeblus eller lukke låget. Din Mac kan genstarte, vise en statuslinje eller vise tom skærm adskillige gange, mens den installerer både OS X og relaterede opdateringer af din Mac-firmware.