Sådan bruger du 4K-skærme, 5K-skærme og Ultra HD-tv'er sammen med din Mac

Læs mere om Mac-understøttelse af 4K-skærme, 5K-skærme og Ultra HD-tv. Du kan også læse om systemkrav og indstilling og justering af skærmen eller tv'et.

4K-skærme og Ultra HD-tv'er kan bruges sammen med nedenstående Mac-computere:

• iMac (27", ultimo 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)*
  • Mac mini (ultimo 2014) og nyere*
  • Mac Pro (ultimo 2013)*
  • MacBook (Retina, 12", primo 2015) og nyere
  • MacBook Air (primo 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, ultimo 2013) og nyere

* Læs mere om at slutte flere skærme til din iMac ProMac mini (2018) eller Mac Pro (ultimo 2013).

HDMI-skærme

Mac-computere med indbyggede HDMI-porte

Alle Mac-computere med en indbygget HDMI-port understøtter 4K-skærme og Ultra HD-tv'er via HDMI med en opløsning på 3840 x 2160 ved 30 Hz eller 4096 x 2160 ved 24 Hz. Bemærk, at skærmdublering ikke understøttes ved en opløsning på 4096 x 2160 ved 24 Hz.

Derudover understøtter den indbyggede HDMI-port på Mac mini (2018) opløsninger på op til 4096 x 2160 ved 60 Hz.

Mac-computere, der er kompatible med HDMI via mellemstik

Følgende Mac-modeller understøtter opløsninger og opdateringshastigheder på op til 1080p ved 60 Hz og 3840 x 2160 ved 30 Hz over HDMI 1.4b ved brug af Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstikket med macOS Sierra 10.12 eller nyere:

• iMac (2017 og nyere)
  • iMac Pro (2017)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • MacBook Air (Retina, 13", 2018)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

Computerne ovenfor understøtter også en opdateringshastighed på 60 Hz over HDMI, når de bruges med en understøttet HDMI 2.0-skærm, et HDMI Premium Certified-kabel og et kompatibelt USB-C til HDMI 2.0-mellemstik fra en anden producent.

Hvis HDMI-skærmen, der er sluttet til din Mac, starter op og viser Apple-logoet, men derefter bliver sort, skal du muligvis opdatere dit HDMI-kabel. Apple anbefaler et kabel, der understøtter HDMI 2.0 eller nyere, f.eks. Belkin Ultra High Speed 4K HDMI-kablet, for at sikre kompatibilitet og opnå 4K-opløsning.

SST-skærme (Single-Stream Transport)

De fleste SST 4K-skærme understøttes ved 30 Hz.

I OS X Yosemite 10.10.3 og nyere understøttes de fleste SST 4K-skærme (3840 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-computere:

• iMac (27", ultimo 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • Mac Pro (ultimo 2013)
  • MacBook Air (primo 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 13", primo 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 15", medio 2014) og nyere

I OS X Yosemite 10.10.3 og nyere understøttes de fleste SST 4K-skærme (4096 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-computere:

• iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)
  • Mac Pro (ultimo 2013)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

I macOS Sierra understøtter MacBook (2015 og nyere) 4K-skærme (3840 x 2160) ved 60 Hz via DisplayPort.

MST-skærme (Multi-Stream Transport)

Disse Mac-computere understøtter også MST-skærme ved 60 Hz:

• iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • Mac Pro (ultimo 2013)
  • MacBook Air (Retina, 13", 2018)
  • MacBook Pro (Retina, 13", primo 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 15", ultimo 2013) og nyere

Hvis du bruger en MST-skærm ved 60 Hz til en MacBook Pro (Retina, 15", medio 2015) med et AMD Radeon R9 M370X-grafikkort eller til en iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014), understøttes der kun én ekstra Thunderbolt-skærm. Læs mere om Thunderbolt-porte og -skærme.

Din Mac registrerer automatisk MST-aktiverede skærme. Det er muligvis nødvendigt at installere en firmwareopdatering for at opnå understøttelse ved 60 Hz. Kontakt skærmproducenten for at få flere oplysninger.

4K-skærme skal konfigureres manuelt, før de kan bruge MST. Følg disse trin for at bruge skærmens indbyggede knapper til at slå funktionen til:

• Sharp PN-K321: Vælg Menu > Setup > DisplayPort STREAM > MST > SET
  • ASUS PQ321Q: Vælg menuen OSD > Setup > DisplayPort Stream
  • Dell UP2414Q og UP3214Q: Vælg Menu > Display Setting > DisplayPort 1.2 > Enable
  • Panasonic TC-L65WT600: Vælg Menu > Display Port Settings > Stream Setting > Auto
  • Andre DisplayPort-skærme: Kontakt skærmproducenten for at få oplysninger om kompatibilitet.

Skærme med to kabler

Nogle skærme med en højere opløsning end 4K kræver tilslutning af to DisplayPort-kabler for at kunne udnytte den fulde opløsning:

• Dell UP2715K 27" 5K-skærmen understøttes af iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere modeller og Mac Pro (ultimo 2013), der kører OS X Yosemite 10.10.3 og nyere versioner.
  • En HP Z27q 5K-skærm understøttes af iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere og af Mac Pro (ultimo 2013), der kører macOS Sierra.

LG UltraFine-skærme

LG UltraFine 4K-skærmen understøttes af disse Mac-computere med DisplayPort Alt-Mode via USB-C:

• iMac (21,5", 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5", 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27", 2017)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • MacBook Air (Retina, 13", 2018)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

LG UltraFine 5K-skærmen understøttes af disse Mac-computere med Thunderbolt 3 (USB-C):

• iMac (21,5", 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5", 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27", 2017)
  • iMac Pro (2017)
  • Mac mini (2018)
  • MacBook Air (Retina, 13", 2018)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

Tilpas din skærm

Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme for at justere eller skalere skærmens opløsning. Dette kan få tekst og indhold på skærmen til at blive større eller skabe mere plads på skærmen. Hvis din Mac ikke genkender en netop tilsluttet skærm, skal du holde Alternativtasten nede for at få vist knappen Find skærme og derefter klikke på knappen.

Skærmindstillinger

Læs mere

• 4K-skærme og Ultra HD-tv'er, der kører Windows 7, 8 og 8.1 med Boot Camp, bruger de samme regler som macOS. Hvis du opgraderer fra Windows 8 til 8.1, skal du reparere Boot Camp-driverne
  • Du opnår den bedste grafikydeevne med 4K-skærmen ved at slutte skærmen eller dens mellemstik direkte til din Mac i stedet for at tilslutte den via eksterne enheder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.