Brug af 4K-skærme, 5K-skærme og Ultra HD-tv'er sammen med din Mac

Læs mere om Mac-understøttelse af 4K-skærme, 5K-skærme og Ultra HD-tv. Du kan også læse om systemkrav og indstilling og justering af skærmen eller tv'et.

4K-skærme og Ultra HD-tv'er kan bruges sammen med nedenstående Mac-computere:

• MacBook Pro (Retina, ultimo 2013) og nyere
  • Mac Pro (ultimo 2013)
  • iMac (27", ultimo 2013) og nyere
  • Mac mini (ultimo 2014)
  • MacBook Air (primo 2015) og nyere
  • MacBook (Retina, 12", primo 2015) og nyere

HDMI- skærme

4K-skærme og Ultra HD-tv'er med følgende opløsninger og opdateringshastigheder kan bruges via den indbyggede HDMI-port på din Mac:

• 3840 x 2160 ved 30 Hz
  • 4096 x 2160 pixel ved 24 Hz (skærmdublering understøttes ikke ved denne opløsning)

MacBook (2015 og nyere), MacBook Pro (2016 og nyere), iMac (2017 og nyere) og iMac Pro (2017) understøtter disse opløsninger og opdateringshastigheder via HDMI 1.4b, når USB-C Digital AV Multiport-mellemstikket bruges med macOS Sierra 10.12 eller nyere:

• Op til 1080p ved 60 Hz
  • 3840 x 2160 ved 30 Hz
    Disse computere understøtter også en opdateringshastighed på 60 Hz over HDMI, når de bruges med en understøttet HDMI 2.0-skærm, et HDMI Premium Certified-kabel og et kompatibelt USB-C til HDMI 2.0-mellemstik fra en anden producent.

SST-skærme (Single-Stream Transport)

De fleste SST 4K-skærme understøttes ved 30 Hz.

I OS X Yosemite v10.10.3 og nyere understøttes de fleste SST 4K-skærme (3840 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-computere:

• MacBook Pro (Retina, 13", primo 2015) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 15", medio 2014) og nyere
  • Mac Pro (ultimo 2013)
  • iMac (27", ultimo 2013) og nyere
  • MacBook Air (primo 2015)
  • iMac Pro (2017)*

I OS X Yosemite v10.10.3 og nyere understøttes de fleste SST 4K-skærme (4096 x 2160) ved 60 Hz på følgende Mac-computere:

• MacBook Pro (2016 og nyere)
  • Mac Pro (ultimo 2013)
  • iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)*

I macOS Sierra understøtter MacBook (2015 og nyere) 4K-skærme (3840 x 2160) ved 60 Hz via DisplayPort.

* Læs mere om, hvordan du tilslutter flere skærme til din iMac Pro.

MST-skærme (Multi-Stream Transport)

Disse Mac-computere understøtter også MST-skærme ved 60 Hz:

• MacBook Pro (Retina, 15", ultimo 2013) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 13", primo 2015) og nyere
  • Mac Pro (ultimo 2013)
  • iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere
  • iMac Pro (2017)*

Hvis du bruger en MST-skærm ved 60 Hz til en MacBook Pro (Retina, 15", medio 2015) med et AMD Radeon R9 M370X-grafikkort eller til en iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014), understøttes der kun én ekstra Thunderbolt-skærm. Læs mere om Thunderbolt-porte og -skærme.

Din Mac registrerer automatisk MST-aktiverede skærme. Det er muligvis nødvendigt at installere en firmwareopdatering for at opnå understøttelse ved 60 Hz. Kontakt skærmproducenten for at få flere oplysninger.

4K-skærme skal konfigureres manuelt, før de kan bruge MST. Følg disse trin for at bruge skærmens indbyggede knapper til at slå funktionen til:

• Sharp PN-K321: Vælg Menu > Setup > DisplayPort STREAM > MST > SET
  • ASUS PQ321Q: Vælg menuen OSD > Setup > DisplayPort Stream
  • Dell UP2414Q og UP3214Q: Vælg Menu > Display Setting > DisplayPort 1.2 > Enable
  • Panasonic TC-L65WT600: Vælg Menu > Display Port Settings > Stream Setting > Auto
  • Andre DisplayPort-skærme: Kontakt skærmproducenten for at få oplysninger om kompatibilitet.

* Læs mere om, hvordan du tilslutter flere skærme til din iMac Pro.

Skærme med to kabler

Nogle skærme med en højere opløsning end 4K kræver tilslutning af to DisplayPort-kabler for at kunne udnytte den fulde opløsning:

• En Dell UP2715K, 27" 5K-skærm understøttes af iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere og af Mac Pro (ultimo 2013), der kører OS X Yosemite v10.10.3 og nyere.
  • En HP Z27q 5K-skærm understøttes af iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere og af Mac Pro (ultimo 2013), der kører macOS Sierra.

LG UltraFine-skærme

LG UltraFine 4K-skærmen understøttes af disse Mac-computere med DisplayPort Alt-Mode via USB-C:

• MacBook Pro (2016 og nyere)
  • MacBook (2015 og nyere)
  • iMac (21,5", 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5", 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27", 2017)
  • iMac Pro (2017)*

LG UltraFine 5K-skærmen understøttes af disse Mac-computere med Thunderbolt 3 (USB-C):

• MacBook Pro (2016 og nyere)
  • iMac (21,5", 2017)
  • iMac (Retina 4K, 21,5", 2017)
  • iMac (Retina 5K, 27", 2017)
  • iMac Pro (2017)*

* Læs mere om, hvordan du tilslutter flere skærme til din iMac Pro.

Justering af skærmen

Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme for at justere eller skalere skærmens opløsning. Dette kan få tekst og indhold på skærmen til at blive større eller skabe mere plads på skærmen. Hvis din Mac ikke genkender en netop tilsluttet skærm, skal du holde Alternativtasten nede for at få vist knappen Find skærme og derefter klikke på knappen.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.