Om administrerede Apple-id'er til uddannelsesbrug

Læs mere om, hvordan du bruger det administrerede Apple-id, som din uddannelsesinstitution har tildelt dig.

Denne artikel er tiltænkt brugere, der har et administreret Apple-id. Hvis du er it-administrator, kan du læse mere om, hvordan du opretter og bruger administrerede Apple-id'er med Apple School Manager

Din uddannelsesinstitution kan oprette administrerede Apple-id'er til undervisere og elever til uddannelsesmæssige formål. Administrerede Apple-id'er er unikke for din institution og adskilt fra de Apple-id'er, som du kan oprette til dig selv. Du kan knytte dit administrerede Apple-id til samme e-mailadresse og telefonnummer som dit personlige Apple-id. I modsætning til de personlige Apple-id'er er det it-administratorerne, der administrerer de tjenester, som de administrerede Apple-id'er har adgang til.

Kontroller tilgængeligheden af funktioner

Din skole eller dit distrikt kan bruge administrerede Apple-id'er til at logge på en delt iPad og få adgang til Apple-tjenester. Disse tjenester omfatter iCloud og iTunes U, og du kan samarbejde i Pages, Numbers og Keynote med andre brugere inden for jeres organisation. Administrerede Apple-id'er indeholder også 200 GB iCloud-lagringsplads.

Følgende tjenester er deaktiverede for administrerede Apple-id'er for at holde fokus på uddannelse:

• Køb i App Store
  • Køb i iTunes Store
  • Køb i bogbutikker i Apps og bøger
  • HomeKit-tilsluttede enheder
  • Apple Pay
  • Find min iPhone
  • Find min Mac
  • Find mine venner
  • iCloud Mail
  • iCloud-nøglering (selvom nøgleringsemner arkiveres og gendannes på delte iPad-enheder)
  • Familiedeling i iCloud
  • FaceTime (slået fra som standard, men institutionen kan slå det til)
  • iMessage (slået fra som standard, men institutionen kan slå det til)

Administrerede Apple-id'er kan ikke foretage køb, og derfor tildeler administratorerne indhold til dit administrerede Apple-id eller til tildelte enheder.

Ikke alle tjenester er tilgængelige i alle lande eller områder.

Om brugernavn og adgangskode

Du kan bruge dit administrerede Apple-id, når institutionen har oprettet din konto. Dit administrerede Apple-id indeholder muligvis navnet på din institution eller "appleid". Dit id kan eksempelvis ligne følgende: johnappleseed@appleid.minskole.edu.

Institutionens Apple School Manager-administrator indstiller dit kontonavn. Du skal kontakte institutionens administrator, hvis der er fejl i brugernavnet, eller hvis du har brug for at ændre kontooplysninger.

Opret din adgangskode

Første gang du logger på dit administrerede Apple-id, skal du bruge den midlertidige adgangskode, som du har fået af din underviser eller administrator. Når du er logget ind, bliver du bedt om at indstille en ny adgangskode. Indstillingen af adgangskode skal gennemføres, før du kan logge på Apple-tjenester som iTunes U eller kreditportalen til Program for mængdekøb (VPP).

Hvis du er administrator, underviser eller har en anden medarbejderfunktion, skal du logge på appleid.apple.com på din Mac eller iOS-enhed for at indstille din adgangskode. Du skal bruge en standardadgangskode på mindst otte tal og bogstaver.

Hvis du er elev, kan du muligvis bruge en sekscifret eller firecifret adgangskode i stedet for standardadgangskoden. Skolens administrator bestemmer, hvor kompleks adgangskoden skal være. Hvis du vil indstille en adgangskode, skal du logge på en delt iPad eller logge på iCloud på en skoleenhed.

Nulstil din adgangskode

I modsætning til de personlige Apple-id'er er det din administrator, der nulstiller din adgangskode. Følg disse trin for at oprette en ny adgangskode:

1. Kontakt din administrator for at få en midlertidig adgangskode.
  2. Brug din midlertidige adgangskode til at logge på en delt iPad eller logge på iCloud på din enhed. Eller, hvis din rolle har adgang, skal du logge på Apple School Manager med din midlertidige adgangskode.
  3. Opret en ny adgangskode.

Adgangskoder til administrerede Apple-id'er kan ikke nulstilles fra kontosiden for dit Apple-id eller fra iforgot.apple.com.

Log ind med dit administrerede Apple-id

Brug dit administrerede Apple-id og din adgangskode til at logge på enheder, der er indstillet med Apple School Manager. Hvis du vil logge på enheder, der ikke er indstillet med Apple School Manager, skal du følge disse trin for din rolle:

• Elever: Brug dit administrerede Apple-id, din adgangskode og en sekscifret godkendelseskode. Det er din skole eller administrator, der udsteder koden, og den udløber efter et år.
  • Administratorer, undervisere eller personer med anden medarbejderfunktion: Brug dit administrerede Apple-id og din adgangskode med tofaktorgodkendelse.

Administratoradgang til din konto

Din konto ejes af den institution, der udsteder dit administrerede Apple-id. Dine it-administratorer kan til enhver tid få adgang til din konto og foretage følgende ændringer:

• Begrænse adgangen til din konto.
  • Fjerne din konto.
  • Opdatere dine kontooplysninger.

Kontroller den politik, som din administrator, dine ledere eller undervisere har for personligt brug af administrerede Apple-id'er.

Opdater dine kontooplysninger

Hvis du vil ændre din adgangskode, tilføje en ny e-mailadresse eller ændre dit telefonnummer, skal du bruge kontosiden for dit Apple-id. Hvis du vil ændre godkendte enheder, skal du være administrator, leder eller underviser.