Hjælp dit barn med at indstille en iPhone, iPad eller iPod touch

Indstil dit barns iPhone, iPad eller iPod touch, så de kan være med i Familiedeling, beskytte deres enhed og meget mere. Du kan også tilpasse enhedens indstillinger, så du ved, hvilke funktioner de bruger.

Når dit barn får en ny iPhone, iPad eller iPod touch, kan du indstille den med Touch ID, et Apple-id, Familiedeling, Find min iPhone, Find mine venner og begrænsninger. Selvom du allerede har indstillet enheden, kan du kontrollere dens indstillinger og indstille funktioner som Familiedeling. Se vores tip nedenfor.

Indstil Touch ID og adgangskode

Indstil Touch ID, så du kan låse enheden op med en finger. Du kan registrere op til fem fingeraftryk, så tilføj dit barns fingeraftryk og dit eget.

Indstil derefter en adgangskode på seks cifre for at beskytte deres data. Tryk på Indstillinger til adgangskode, hvis du hellere vil have en adgangskode på fire cifre. Mind dit barn om, at adgangskoden ikke må deles.

Kontroller dit barns Apple-id

Et Apple-id er den konto, som du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime og meget mere. Alle skal have deres eget Apple-id, så sørg for, at dit barn logger ind med sit eget Apple-id. Du må ikke dele dit Apple-id med dit barn. Hvis dit barn bruger dit Apple-id, kan der opstå problemer med at få hinandens iMessages. Læs mere om, hvordan du kontrollerer, at alle i familien bruger sit eget Apple-id.

Gå derefter til kontosiden for dit barns Apple-id for at sikre, at deres oplysninger er korrekte. Kontroller deres fødselsdag, da denne dato skal være korrekt til funktioner som Familiedeling.

Indstil Familiedeling

Familiedeling gør det muligt at dele hinandens køb fra iTunes, iBooks og App Store, dele et Apple Music-familieabonnement, iCloud-lagringsplads og meget mere uden, at I skal dele samme konto. Når du slår deling af køb til, trækkes betalingen for familiens køb på din konto.

Du kan også slå Spørg før køb til for dit barn. Når de starter et køb, får du som familiearrangør en advarsel, så du kan gennemse emnet og godkende eller afvise købet direkte fra din enhed. Dette gælder både for køb og gratis downloads.

Slå Find min iPhone til

Find min iPhone hjælper dig med at finde barnets enhed, hvis den forsvinder eller bliver stjålet, og hjælper også med at beskytte den. Du skal blot logge på iCloud.com eller Find min iPhone med deres Apple-id for at finde den forsvundne enhed.

Med Familiedeling, kan ethvert familiemedlem hjælpe med at finde et andet medlems enhed.

Læs mere om, hvordan du indstiller Find min iPhone.

Indstil Find mine venner

Med Find mine venner kan du finde dine familiemedlemmer fra din iPhone, iPad, iPod touch eller iCloud.com. Du skal blot åbne appen, tilføje barnet som ven og bede barnet om at acceptere invitationen.

Med Familiedeling kan familiemedlemmerne automatisk dele deres placering med hinanden.

Læs mere om, hvordan du indstiller Find mine venner.

Indstil tilladelser og begrænsninger for dit barn

Du kan bruge Begrænsninger, også kendt som børnesikring, til at blokere for eller begrænse adgangen til bestemte apps og funktioner på barnets iPhone. Du skal blot gå til Indstillinger > Generelt > Begrænsninger og trykke på Slå begrænsninger til. Opret derefter en adgangskode, så du til enhver tid kan kontrollere indstillingerne på dit barns enhed.

Her er et par forslag til, hvad du kan begrænse:

• Bloker apps som iTunes Store. Eller juster, hvad dit barn kan foretage sig i appsene, f.eks. køb i apps.
  • Begræns dit barns adgang til indhold. Begræns f.eks. bestemt indhold eller R-klassificerede film (Restricted).
  • Vælg de indstillinger, som dit barn kan ændre. Hvis du f.eks. vil være sikker på, at Find min iPhone er slået til, skal du trykke på Lokalitetstjenester, slå Lokalitetstjenester til og vælge Tillad ikke ændringer.
  • Læs mere om, hvad du kan begrænse.