Hjælp dit barn med at indstille en iPhone, iPad eller iPod touch

Indstil dit barns iPhone, iPad eller iPod touch, så de kan være med i Familiedeling, beskytte deres enhed og meget mere. Du kan også tilpasse enhedens indstillinger, så du ved, hvilke funktioner de bruger.

iPhone viser videospil

Når dit barn får en ny iPhone, iPad eller iPod touch, kan du indstille den med Touch ID, et Apple-id, Familiedeling, Find min iPhone, Find mine venner og begrænsninger. Selvom du allerede har indstillet enheden, kan du kontrollere dens indstillinger og indstille funktioner som Familiedeling. Se vores tip nedenfor.

Indstil Touch ID og adgangskode

Indstil Touch ID, så du kan låse enheden op med en finger. Du kan registrere op til fem fingeraftryk, så tilføj dit barns fingeraftryk og dit eget.

Indstil derefter en adgangskode på seks cifre for at beskytte deres data. Tryk på Indstillinger til adgangskode, hvis du hellere vil have en adgangskode på fire cifre. Mind dit barn om, at adgangskoden ikke må deles.

Kontroller dit barns Apple-id

Et Apple-id er den konto, som du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som App Store, iTunes, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime og meget mere. Alle skal have deres eget Apple-id, så sørg for, at dit barn logger ind med sit eget Apple-id. Du må ikke dele dit Apple-id med dit barn. Hvis dit barn bruger dit Apple-id, kan der opstå problemer med at få hinandens iMessages. Læs mere om, hvordan du kontrollerer, at alle i familien bruger sit eget Apple-id.

Gå derefter til kontosiden for dit barns Apple-id for at sikre, at deres oplysninger er korrekte. Kontroller deres fødselsdag, da denne dato skal være korrekt til funktioner som Familiedeling.

Indstilling af Familiedeling

Familiedeling gør det muligt at dele hinandens køb fra App Store, iTunes og Apple Books, dele et Apple Music-familieabonnement, iCloud-lagringsplads og meget mere uden, at I skal dele samme konto. Når du slår deling af køb til, trækkes betalingen for familiens køb på din konto.

Du kan også slå Spørg før køb til for dit barn. Når de starter et køb, får du som familiearrangør en advarsel, så du kan gennemse emnet og godkende eller afvise købet direkte fra din enhed. Dette gælder både for køb og gratis downloads.

Slå Find min iPhone til
Find min iPhone hjælper dig med at finde barnets enhed, hvis den forsvinder eller bliver stjålet, og hjælper også med at beskytte den. Du skal blot logge på iCloud.com eller Find min iPhone med deres Apple-id for at finde den forsvundne enhed.

Med Familiedeling kan ethvert familiemedlem hjælpe med at finde et andet medlems enhed.

Læs mere om, hvordan du indstiller Find min iPhone.

Indstil Find mine venner
Med Find mine venner kan du finde dine familiemedlemmer fra din iPhone, iPad, iPod touch eller iCloud.com. Du skal blot åbne appen, tilføje barnet som ven og bede barnet om at acceptere invitationen.

Med Familiedeling kan familiemedlemmerne automatisk dele deres placering med hinanden.

Læs mere om, hvordan du indstiller Find mine venner.

Se Indhold og anonymitet for dit barn

Med Skærmtid på iOS 12 kan du bruge Indhold og anonymitet til at blokere eller begrænse specifikke apps og funktioner på dit barns iPhone. Du skal bare gå til Indstillinger > Skærmtid > Fortsæt og derefter vælge Dette er min iPhone eller Dette er mit barns iPhone.

Hvis det er dit barns enhed, kan du indstille Skærmtid og oprette indstillinger direkte på barnets enhed, eller du kan bruge Familiedeling til at konfigurere barnets enhed fra din egen iPhone eller iPad. Når du har indstillet dit barns enhed, kan du også bruge Familiedeling til at se rapporter og tilpasse indstillingerne direkte på din egen enhed, når som helst det passer dig.

Med Skærmtid kan du også oprette en specifik kode til at sikre indstillinger, så det kun er dig, der kan forlænge tiden eller lave andre ændringer.

Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du ikke kan huske en adgangskode til begrænsninger, du har indstillet på en tidligere version af iOS, eller hvis du har glemt din kode til Skærmtid, skal du slette enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne koden. Hvis du gendanner enheden ved hjælp af en sikkerhedskopi, fjernes koden ikke.