Hjælp dit barn med at indstille en iPhone, iPad eller iPod touch

Indstil dit barns iPhone, iPad eller iPod touch, så dit barn kan være med i Familiedeling, beskytte sin enhed og meget mere. Du kan også tilpasse enhedens indstillinger, så du ved, hvilke funktioner dit barn bruger.

Når du køber en ny iPhone, iPad eller iPod touch til dit barn, kan du indstille den med Face ID eller Touch ID, et Apple-id, Familiedeling, appen Find og begrænsninger. Selvom du allerede har indstillet enheden, kan du kontrollere dens indstillinger og indstille funktioner som Familiedeling. Se vores tip nedenfor.

Indstilling af Face ID, Touch ID eller en adgangskode

Indstil Face ID eller indstil Touch ID, så du kan låse enheden op med et enkelt blik eller et enkelt tryk. Du kan føje et alternativt udseende til Face ID og op til fem fingeraftryk, så du kan anvende både dit barns og dit eget.

Du kan også indstille en sekscifret adgangskode for at beskytte dit barns data. Tryk på adgangskodeindstillingerne, hvis du hellere vil have en firecifret adgangskode eller en tilpasset adgangskode. Mind dit barn om, at adgangskoden ikke må deles.

Du skal vælge en anden adgangskode end den, du bruger til at låse enheden op med. Hvis du ikke kan huske en adgangskode til begrænsninger, du har indstillet på en tidligere version af iOS, eller hvis du har glemt din kode til Skærmtid, skal du slette enheden og derefter indstille den som en ny enhed for at fjerne koden. Hvis du gendanner enheden ved hjælp af en sikkerhedskopi, fjernes koden ikke.

Kontroller dit barns Apple-id

Et Apple-id er den konto, som du bruger til at få adgang til Apple-tjenester som App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime og meget mere. Alle skal have deres eget Apple-id, så sørg for, at dit barn logger ind med sit eget Apple-id. Du må ikke dele dit Apple-id med dit barn. Hvis dit barn bruger dit Apple-id, kan der opstå problemer, som f.eks. at I modtager hinandens iMessages. Læs mere om, hvordan du kontrollerer, at alle i familien bruger sit eget Apple-id.

Gå derefter til kontosiden for dit barns Apple-id for at sikre, at hans eller hendes oplysninger er korrekte. Kontroller barnets fødselsdag, da denne dato skal være korrekt til funktioner som Familiedeling.

Indstilling af Familiedeling

Med Familiedeling kan I dele hinandens køb fra App Store og Apple Books, et Apple Music-familieabonnement, iCloud-lagringsplads og meget mere, uden at I behøver at dele en konto. Når du slår deling af køb til, trækkes betalingen for familiens køb på din konto.

Du kan også slå Spørg før køb til for dit barn. Når dit barn starter et køb, får du som familiearrangør en advarsel, så du kan gennemse emnet og godkende eller afvise købet direkte fra din enhed. Dette gælder både for køb og gratis downloads.

Sådan slår du Find min [enhed] til på iOS 13 eller en nyere version
Find min [enhed] hjælper dig med at finde dit barns enhed, hvis den mistes eller bliver stjålet, og hjælper også med at beskytte enheden. Du skal bare logge ind på iCloud.com med barnets Apple-id eller bruge appen Find til at se den mistede enhed.

Med Familiedeling kan ethvert familiemedlem hjælpe med at finde et andet medlems enhed.

Læs mere om, hvordan du indstiller Find min [enhed]. Hvis du har iOS 12, skal du indstille og bruge appen Find min iPhone.

Sådan finder du familiemedlemmer med Find
Med Find kan du finde dine familiemedlemmer fra din enhed med iOS 13 eller en nyere version. Du skal bare åbne appen, tilføje barnet som ven og bede barnet om at acceptere invitationen.

Med Familiedeling kan familiemedlemmer automatisk dele deres lokalitet med hinanden.

Læs mere om, hvordan du indstiller Find. Hvis du har iOS 12 eller en tidligere version, kan du se, hvordan du indstiller Find mine venner.

Indstil Indhold og anonymitet for dit barn

Med Skærmtid på iOS 12 eller en nyere version kan du bruge Indhold og anonymitet til at blokere eller begrænse specifikke apps og funktioner på dit barns iPhone. Du skal bare gå til Indstillinger > Skærmtid > Fortsæt og derefter vælge Dette er min iPhone eller Dette er mit barns iPhone.

Hvis det er dit barns enhed, kan du indstille Skærmtid og oprette indstillinger direkte på barnets enhed, eller du kan bruge Familiedeling til at konfigurere barnets enhed fra din egen iPhone eller iPad. Når du har indstillet dit barns enhed, kan du også bruge Familiedeling til at se rapporter og tilpasse indstillingerne direkte på din egen enhed, når som helst det passer dig.

Med Skærmtid kan du også oprette en specifik kode til at sikre indstillingerne, så det kun er dig, der kan forlænge tiden eller lave andre ændringer.