Sådan bruger du dit Apple Watch

Læs om, hvordan du bruger Digital Crown, sideknappen og bevægelser.

Tryk på eller drej på Digital Crown

• Tryk for at se urskiven eller hjemmeskærmen.
  • Dobbeltklik for at gå til den senest anvendte app.
  • Tryk og hold nede for at bruge Siri
  • Drej for at zoome, rulle eller justere det, der vises på skærmen.
  • På Apple Watch Series 2 eller nyere og Apple Watch SE* skal du dreje for at låse skærmen op under svømmetræning.

Tryk på sideknappen

• Tryk for at vise eller skjule Dock.
  • Tryk og hold nede for at bruge SOS.
  • Dobbeltklik for at bruge Apple Pay.
  • Tryk og hold nede for at tænde eller slukke dit ur.

Sådan fjerner du remmen på dit Apple Watch

Udløserknapperne til remmen er placeret på undersiden af uret.

Læs, hvordan du fjerner remmen på dit Apple Watch

Tag et kig på din Apple Watch-skærm

Med Apple Watch Series 2 eller nyere og Apple Watch SE kan du gradvist gøre skærmen aktiv for at holde lysstyrken lav. Det kan f.eks. være, at du vil tage et hurtigt kig på skærmen, mens du sidder i en biograf.

Drej langsomt på Digital Crown for gradvist at gøre skærmen aktiv, og drej derefter den anden vej for at sætte skærmen på vågeblus igen.

Hvis du har et Apple Watch Series 5 eller Series 6, kan du når som helst tage et kig på din skærm med funktionen Altid til.

Brug bevægelser

Apple Watch reagerer på bevægelser. Dit ur udfører forskellige funktioner, når du trykker hurtigt på skærmen eller trykker på den i længere tid.

Tryk

Tryk på skærmen for at vælge en knap eller et emne. På Apple Watch-modeller med funktionen Altid til betyder et tryk, at skærmen skifter til fuld lysstyrke.

Tryk og hold nede

Tryk på skærmen, og hold din finger nede for at ændre urskiven, se indstillinger i en app og meget mere.

Træk

Træk fingeren hen over skærmen for at rulle eller justere et mærke.

Skub

Skub opad, nedad, til venstre eller til højre for at se forskellige skærme.

* Tilgængelig på Apple Watch Series 2 eller nyere og Apple Watch SE. Apple Watch Series 1 og Apple Watch (1. generation) er ikke egnet til svømning. Læs mere om Apple Watch og vandafvisning