Brug af Nødopkald SOS på dit Apple Watch

Med Nødopkald SOS kan du hurtigt og nemt ringe efter hjælp og informere dine nødkontakter fra dit Apple Watch.

Sådan fungerer det

Når du foretager et opkald med Nødopkald SOS, foretager dit Apple Watch automatisk et opkald til den lokale alarmcentral og deler desuden din lokalitet med alarmcentralen.*

watchos-9-series-7-ring-til-alarmcentralen

Efter opkaldet sender dit Apple Watch en sms til dine nødkontakter med din nuværende lokalitet, medmindre du annullerer. I et stykke tid efter at du skifter til SOS-tilstand, modtager dine nødkontakter opdateringer, når din lokalitet ændres. Læs om, hvordan du tilføjer nødkontakter.

Nødopkald SOS kræver en mobilforbindelse eller Wi-Fi-opkald med en internetforbindelse fra dit Apple Watch eller en iPhone i nærheden.

I nogle lande og områder skal du muligvis vælge den nødtjeneste, du skal bruge. På det kinesiske fastland kan du f.eks. vælge politi, brandvæsen eller ambulance. Hvis du har et Apple Watch Series 5 eller en nyere model (GPS + Cellular), et Apple Watch SE eller en nyere model (GPS + Cellular) eller en hvilken som helst Ultra-model, kan dit ur også foretage opkald til den lokale alarmcentral, når du rejser i andre lande eller områder.

Sådan ringer du til alarmcentralen på dit Apple Watch

1. Tryk på urets sideknap (knappen under Digital Crown), og hold fingeren inde, indtil mærket Nødopkald vises.

watchos-10-series-8-skærmen-sluk
  2. Træk i mærket Nødopkald for at starte opkaldet med det samme. Eller du kan fortsætte med at holde sideknappen inde. Efter en nedtælling ringer dit ur automatisk til alarmcentralen.

Brug Registrering af ulykke og Faldregistrering til at ringe efter hjælp

Hvis du har Apple Watch Series 8 eller nyere, Apple Watch SE (2. generation) eller Apple Watch Ultra eller nyere med den nyeste version af watchOS, kan din enhed ringe til alarmcentralen og sende en sms til dine nødkontakter, hvis der registreres en alvorlig ulykke. Læs mere om brugen af Registrering af ulykke på Apple Watch til at ringe efter hjælp i tilfælde af en ulykke.

Faldregistrering på Apple Watch Series 4 eller nyere modeller og Apple Watch SE eller nyere modeller kan sætte dig i forbindelse med alarmcentralen, når der registreres et slemt fald. Læs om, hvordan du bruger Faldregistrering på Apple Watch.

Sådan slår du automatisk opkald fra

Du kan ændre dine indstillinger, så der ikke automatisk ringes til alarmcentralen, når du holder sideknappen inde:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.

2. Tryk på Nødopkald SOS.

3. Slå "Hold sideknappen inde for at ringe op" fra.

ios-17-iphone-14-pro-watch-mit-watch-nødopkald-sos-hold-sideknappen-inde-for-at-afslutte-opkald

Hvis du slår denne indstilling fra, vil du stadig kunne bruge mærket Nødopkald til opkald.

Afslut et opkald, som du startede ved et uheld

Hvis du ved et uheld starter Nødopkald SOS-nedtællingen, skal du bare slippe sideknappen.

Hvis opkaldet er i gang, men du ikke har brug for alarmcentralen, må du ikke lægge på. Vent, indtil der bliver svaret, og forklar derefter, at du ikke har brug for hjælp. Derefter spørger dit ur, om du stadig vil sende en sms til dine nødkontakter. Tryk på Nej, hvis du vil annullere sms'en.

Stop delingen af din lokalitet

Efter dit nødopkald minder dit Apple Watch dig hver fjerde time om, at din lokalitet deles med dine nødkontakter. Tryk på Stop deling i notifikationen for at stoppe delingen af din lokalitet.

Internationale nødopkald

Apple Watch Series 5 og nyere modeller (GPS + Cellular), Apple Watch SE og nyere modeller (GPS + Cellular) og alle Ultra-modeller kan ringe til den lokale alarmcentral, når du er i et andet land eller område. Når du starter et opkald via Nødopkald SOS, når du er i udlandet, opretter dit ur forbindelse til den lokale alarmcentral, men det kan muligvis ikke sende din lokalitet eller en sms til dine nødkontakter.

I nogle lande og områder fungerer internationale nødopkald også, hvis du ikke har indstillet en mobiltjeneste på uret. Læs mere om, hvilke lande og områder der understøttes.

Ligesom når du bruger Nødopkald SOS i dit eget land eller område, skal din iPhone være i nærheden, hvis dit Apple Watch ikke har mobilnetværk.

Sådan indstiller du andre nødfunktioner

* Lokalitetsdeling med alarmcentralen varierer efter land og område og er muligvis ikke tilgængelig overalt.