Brug af Faldregistrering med Apple Watch

Hvis Apple Watch registrerer, at du er ude for et slemt fald, kan det hjælpe dig med at kontakte alarmcentralen om nødvendigt.

Sådan fungerer det

Hvis Apple Watch SE eller Apple Watch Series 4 eller en nyere model eller Apple Watch Ultra eller en nyere model registrerer, at du er ude for et slemt fald, mens du har uret på, vil det trykke dig på håndleddet, afgive en alarm og vise en alarmmeddelelse. Du kan vælge at kontakte alarmcentralen eller afvise alarmen ved at trykke på Digital Crown, trykke på Luk i øverste venstre hjørne eller trykke på "Jeg er OK".

watchos-10-series-8-fall-detection-notification

Hvis dit Apple Watch registrerer, at du bevæger dig, venter det på, at du besvarer alarmen i stedet for automatisk at ringe til alarmcentralen. Hvis uret registrerer, at du ikke har bevæget dig i cirka et minut, foretager det automatisk et opkald til alarmcentralen.1

Efter opkaldet sender det en besked til dine nødkontakter med din placering og en besked om, at Apple Watch har registreret, at du har været ude for et slemt fald, og at alarmcentralen er blevet kontaktet. Dit ur får dine nødkontakter fra Nødinfo.

Hvis du ikke bevæger dig, og der er flere nødopkaldsnumre i dit land eller dit område, vælger Apple Watch automatisk et enkelt nødopkaldsnummer at ringe op.

Hvis du har eller iPhone 14 eller en nyere model (alle modeller) kan notifikationer fra Faldregistrering til alarmcentralen blive kommunikeret af Nødopkald SOS via satellit, når du er uden for mobil- og Wi-Fi-dækning, hvor Nødopkald SOS via satellit er tilgængelig. Læs mere om Nødopkald SOS via satellit.

Sådan foretager du et opkald

Hvis du vil ringe til alarmcentralen, skal du trække i mærket Nødopkald i advarslen.

Afslut et opkald, som du startede ved et uheld

Hvis opkaldet er foretaget, men du ikke har brug for nødtjenester, skal du ikke lægge på. Vent, indtil opkaldet bliver besvaret, og forklar derefter, at du ikke har brug for hjælp. Hvis du ringer til alarmcentralen, kan du afslutte opkaldet, når opkaldet er afsluttet.

Dette sker, hvis dit Apple Watch registrerer, at du ikke bevæger dig

Hvis dit Apple Watch ikke registrerer bevægelse i ca. et minut, begynder det en nedtælling på 30 sekunder, mens det trykker dig på håndleddet og afgiver en alarm. Alarmen bliver højere, så du og personer i nærheden kan høre den. Tryk på Annuller, hvis du ikke vil kontakte alarmcentralen. Når nedtællingen slutter, kontakter dit Apple Watch automatisk alarmcentralen og dine nødkontakter.

Når opkaldet går igennem, afspiller dit Apple Watch en lydbesked, der informerer alarmcentralen om, at Apple Watch har registreret et slemt fald, hvorefter det deler din aktuelle lokalitet via koordinater for længde- og breddegrader.2 Hvis du tidligere har aktiveret indstillingen Del under nødopkald under Nødinfo, deles dine oplysninger under Nødinfo også automatisk med alarmcentralen. Første gang beskeden afspilles, er lyden skruet helt op, men derefter skrues der ned for lydstyrken, så du eller en anden person kan tale med medarbejderen på alarmcentralen. Beskeden afspilles, indtil du trykker på Stop besked, eller opkaldet afsluttes.

For at uret automatisk kan ringe til alarmcentralen, skal Registrering af håndled være slået til: Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch, tryk på Kode, og kontroller, at Registrering af håndled er slået til.

Hvornår registreres et fald?

Fald registreres automatisk i appen Sundhed, medmindre du giver Apple Watch besked om, at du ikke er faldet, når uret spørger dig om dette. Du kan tjekke din faldhistorik ved at åbne appen Sundhed på din iPhone og derefter trykke på fanen Gennemse. Tryk på Andre data, og tryk derefter på Antal gange, du er faldet.

Slå Faldregistrering til eller fra

1. Åbn appen Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.

2. Tryk på Nødopkald SOS.

3. Slå Faldregistrering til eller fra. Hvis Faldregistrering er aktiveret, kan du vælge Altid til eller Kun til under træning.

ios-16-iphone-13-pro-watch-emergency-sos

Hvis du har angivet din alder under indstillingen af dit Apple Watch eller i appen Sundhed, og du er over 55 år, vil funktionen automatisk være slået til. Sørg for, at din korrekte alder fremgår under Nødinfo og på din Sundhedsprofil. Faldregistrering er kun tilgængelig for personer på 18 år eller ældre.

Apple Watch kan ikke registrere alle faldulykker. Dit ur registrerer muligvis aktivitet med kraftige stød som et fald og udløser Faldregistrering.

Indstil Nødinfo, og tilføj dine nødkontakter

1. Åbn Indstillinger på din iPhone, og tryk på Sundhed > Nødinfo.

2. Tryk på Rediger.

3. Angiv din fødselsdato og andre sundhedsoplysninger.

ios-16-iphone-13-pro-settings-health-medical-id
  4. Hvis du vil tilføje en nødkontakt, skal du trykke på knappen Tilføjknappen Tilføj under nødkontakterne. Klik på en kontakt, og tilføj vedkommendes relation.

5. Hvis du vil fjerne en nødkontakt, skal du trykke på knappen Fjernknappen Fjern ud for kontakten og derefter trykke på Slet.

6. Hvis du vil gøre din Nødinfo tilgængelig fra låst skærm, skal du slå Vis på låst skærm til. I nødsituationer vises oplysningerne for personer, der kommer dig til hjælp. Hvis du vil dele dine Nødinfo med reddere, skal du slå Del under nødopkald til. Når du foretager et opkald eller sender en sms til alarmcentralen på din iPhone eller dit Apple Watch, deles din Nødinfo automatisk med alarmcentralen.

7. Tryk på OK.

Du kan ikke indstille alarmcentralen som en nødkontakt.

Indstil andre nødfunktioner

1. I specifikke områder kan det lokale nødopkaldssystem kræve et manuel input, f.eks. i form af "Tryk 1 for…", når nødopkaldet forbindes. I disse meget sjældne tilfælde kan menupunktet ikke vælges automatisk, så dit nødopkald kan fuldføres, men dine nødkontakter vil stadig blive underrettet.

2. Kun tilgængelig i USA og Canada. Når du ringer eller sender en sms til en alarmtjeneste, sendes din placering og dine krypterede Nødinfo til Apple. Din placering bruges til at bestemme, om tjenesten Forbedrede nødhjælpsdata understøttes i dit område. Hvis den understøttes, videresender Apple dine oplysninger til alarmtjenesten. Apple kan ikke læse dine oplysninger under Nødinfo. Hvis du slår "Nødopkald og SOS" fra under Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester > Systemtjenester, kan denne kontrol ikke udføres, og dine oplysninger under Nødinfo sendes ikke. Afsendelse af sms'er til alarmcentralen er ikke tilgængelig i alle lande og områder.