Om krypterede sikkerhedskopier i iTunes

Du kan bruge adgangskode og kryptering til at beskytte sikkerhedskopier af din iPhone, iPad eller iPod touch i iTunes.

Når du krypterer sikkerhedskopier i iTunes

Funktionen Krypter sikkerhedskopi i iTunes låser og koder dine oplysninger. Krypterede iTunes-sikkerhedskopier kan indeholde oplysninger, der ikke findes i ukrypterede iTunes-sikkerhedskopier:

• Dine arkiverede adgangskoder
  • Wi-Fi-indstillinger

• Webstedshistorik
  • Sundhedsdata

iTunes krypterer ikke sikkerhedskopier som standard. Første gang du krypterer en sikkerhedskopi i iTunes, skal du slå den adgangskodebeskyttede mulighed Krypter sikkerhedskopi til. Derefter opretter iTunes fremover automatisk krypterede sikkerhedskopier for den pågældende enhed.

Det er ikke muligt at gendanne dine data eller slå Krypter sikkerhedskopi fra, hvis du mister eller glemmer adgangskoden.

Du kan også oprette en sikkerhedskopi i iCloud, som automatisk krypterer dataene hver gang.

Sådan krypteres iTunes-sikkerhedskopier

1. Åbn iTunes. Det er vigtigt, at du har installeret den nyeste version.
  2. Slut enheden til computeren ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Din tilsluttede enhed vises som symbolet iPhone, iPad eller iPod touch i øverste venstre hjørne af iTunes-vinduet. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis symbolet ikke vises
  3. Vælg "Krypter sikkerhedskopi af [enhed]" i sektionen Sikkerhedskopier på skærmen Resume.
  4. Opret en adgangskode, når du bliver bedt om det. Det er vigtigt, at du kan huske koden – skriv den ned og gem den – det er ikke muligt at bruge dine iTunes-sikkerhedskopier uden denne adgangskode.
  5. Når du har bekræftet adgangskoden, begynder iTunes at sikkerhedskopiere, og tidligere sikkerhedskopier overskrives og krypteres med det samme.

Når processen er fuldført, skal du kontrollere, at din krypterede sikkerhedskopi er oprettet:

1. Mac: Gå til menulinjen øverst i skærmbilledet, og vælg iTunes > Indstillinger.
    Windows: Gå til menulinjen øverst i iTunes-vinduet, og vælg Rediger > Indstillinger.
  2. Klik på fanen Enheder.
  3. Der vises en  til højre for enhedens navn, og der vises også dato og klokkeslæt for den iTunes-oprettede sikkerhedskopi.
  4. Klik på OK for at lukke iTunes-indstillingerne.

Sådan kontrollerer du, om iTunes allerede er indstillet til at kryptere sikkerhedskopier

Hvis iTunes er indstillet til at kryptere sikkerhedskopier, er funktionen Krypter sikkerhedskopi markeret i vinduet Resume, når du slutter enheden til iTunes.

Du kan også se, om en bestemt iTunes-sikkerhedskopi er krypteret:

1. Mac: Gå til menulinjen øverst i skærmbilledet, og vælg iTunes > Indstillinger.
    Windows: Gå til menulinjen øverst i iTunes-vinduet, og vælg Rediger > Indstillinger.
  2. Klik på fanen Enheder.
  3. Kig efter  ud for sikkerhedskopien. Hvis vises, er sikkerhedskopien krypteret.
  4. Klik på OK for at lukke iTunes-indstillingerne.

Sådan gør du, hvis du ikke kan huske adgangskoden til din krypterede sikkerhedskopi

Du kan ikke gendanne en krypteret sikkerhedskopi uden adgangskoden. I iOS 11 og nyere versioner kan du lave en ny krypteret sikkerhedskopi af din enhed ved at nulstille din adgangskode. Sådan gør du:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Nulstil på din iOS-enhed.
  2. Tryk på Nulstil alle indstillinger, og indtast din iOS-kode.
  3. Følg vejledningen for at nulstille indstillingerne. Det vil ikke påvirke dine brugerdata eller adgangskoder, men nulstiller indstillinger som f.eks. lysstyrke på skærmen, hjemmeskærmens layout og baggrunden. Nulstillingen fjerner også adgangskoden til den krypterede sikkerhedskopi.
  4. Forbind din enhed til iTunes igen, og opret en ny krypteret sikkerhedskopi.

Du kan ikke bruge tidligere krypterede sikkerhedskopier, men du kan sikkerhedskopiere dine aktuelle data ved hjælp af iTunes og indstille en ny adgangskode til sikkerhedskopien.

Hvis du har en enhed med iOS 10 eller en tidligere version, kan du ikke nulstille adgangskoden. Hvis det er tilfældet, kan du prøve følgende:

• Hvis en anden person har indstillet enheden, skal du bede vedkommende om adgangskoden.
  • Brug en iCloud-sikkerhedskopi i stedet for iTunes. Hvis du ikke har en iCloud-sikkerhedskopi, kan du oprette en.
  • Prøv at bruge en tidligere iTunes-sikkerhedskopi.

Sådan slår du kryptering af iTunes-sikkerhedskopier fra

Hvis du vil slå kryptering af iTunes-sikkerhedskopier fra, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Krypteret sikkerhedskopi i iTunes og indtaste adgangskoden. Du har to muligheder, hvis du har glemt din adgangskode:

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.

Udgivelsesdato:Fri Dec 29 18:11:32 GMT 2017