Om krypterede sikkerhedskopier på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan beskytte sikkerhedskopier af din iPhone, iPad eller iPod touch på din computer ved hjælp af en adgangskode og kryptering.

Når du krypterer sikkerhedskopien af din iPhone, iPad eller iPod touch

Funktionen Krypter sikkerhedskopi i Finder eller iTunes låser og koder dine oplysninger. Krypterede sikkerhedskopier kan indeholde oplysninger, der ikke findes i ukrypterede sikkerhedskopier:

• Dine arkiverede adgangskoder
  • Wi-Fi-indstillinger
  • Webstedshistorik
  • Sundhedsdata

Din sikkerhedskopi krypteres ikke som standard. Første gang du krypterer en sikkerhedskopi i Finder eller iTunes, skal du slå den adgangskodebeskyttede mulighed Krypter sikkerhedskopi til. Derefter krypteres sikkerhedskopier af din enhed automatisk.

Det er ikke muligt at gendanne dine data eller slå Krypter sikkerhedskopi fra, hvis du mister eller glemmer adgangskoden.

Du kan også oprette en sikkerhedskopi i iCloud, som automatisk krypterer dataene hver gang.

Krypter dine sikkerhedskopier

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15: Åbn et Finder-vindue. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller en tidligere version eller på en pc: Åbn iTunes.
  2. Slut enheden til computeren ved hjælp af det medfølgende USB-kabel. Derefter skal du søge efter din enhed på computeren.
  3. Gå til fanen Generelt eller fanen Oversigt, og vælg "Krypter lokal sikkerhedskopi" under sektionen Sikkerhedskopier.
  4. Opret en adgangskode, når du bliver bedt om det. Det er vigtigt, at du kan huske koden – skriv den ned og gem den – idet det ikke er muligt at bruge dine sikkerhedskopier uden denne adgangskode.

Når du har bekræftet din adgangskode, går din sikkerhedskopi straks i gang med at overskrive og kryptere dine tidligere sikkerhedskopier. Når processen er fuldført, skal du kontrollere, at din krypterede sikkerhedskopi er oprettet:

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 skal du åbne et Findervindue, klikke på fanen Generelt og derefter klikke på Administrer sikkerhedskopier. Du får vist en liste over dine sikkerhedskopier. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidligere eller på en pc med iTunes skal du gå til menulinjen øverst i iTunes-vinduet, vælge iTunes > Indstillinger og derefter klikke på fanen Enheder.
  2. Du kan se en lås låsesymbol ud for enhedens navn og den dato og det klokkeslæt, sikkerhedskopien blev oprettet.
  3. Klik på OK for at lukke vinduet med sikkerhedskopier.

Se, om dine sikkerhedskopier allerede er krypteret

Hvis Finder eller iTunes er indstillet til at kryptere dine sikkerhedskopier, har indstillingen Krypter sikkerhedskopi et hak under fanen Generelt eller fanen Oversigt, når du opretter forbindelse til Finder eller iTunes fra din enhed.

Du kan også se, om en bestemt sikkerhedskopi er krypteret:

1. På en Mac med macOS Catalina 10.15 skal du åbne et Findervindue, klikke på fanen Generelt og derefter klikke på Administrer sikkerhedskopier. Du får vist en liste over dine sikkerhedskopier. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidligere eller på en pc med iTunes skal du gå til menulinjen øverst i iTunes-vinduet, vælge iTunes > Indstillinger og derefter klikke på fanen Enheder.
  2. Se efter en lås låsesymbol ud for sikkerhedskopien. Hvis du kan se en lås låsesymbol, er sikkerhedskopien krypteret.
  3. Klik på OK for at lukke vinduet med sikkerhedskopier.

Sådan gør du, hvis du ikke kan huske adgangskoden til din krypterede sikkerhedskopi

Du kan ikke gendanne en krypteret sikkerhedskopi uden adgangskoden. Med iOS 11 eller nyere eller iPadOS kan du oprette en ny krypteret sikkerhedskopi af din enhed ved at nulstille adgangskoden. Sådan gør du:

1. Gå til Indstillinger > Generelt > Nulstil på din enhed.
  2. Tryk på Nulstil alle indstillinger, og indtast din adgangskode.
  3. Følg vejledningen for at nulstille indstillingerne. Det vil ikke påvirke dine brugerdata eller adgangskoder, men nulstiller indstillinger som f.eks. lysstyrke på skærmen, hjemmeskærmens layout og baggrunden. Nulstillingen fjerner også adgangskoden til den krypterede sikkerhedskopi.
  4. Opret forbindelse til Finder eller iTunes fra din enhed igen, og opret en ny krypteret sikkerhedskopi ved at udføre trinnene ovenfor.

Du kan ikke bruge tidligere krypterede sikkerhedskopier, men du kan bruge Finder eller iTunes til at sikkerhedskopiere dine aktuelle data og indstille en ny adgangskode til sikkerhedskopien.

Hvis du har en enhed med iOS 10 eller en tidligere version, kan du ikke nulstille adgangskoden. Hvis det er tilfældet, kan du prøve følgende:

• Hvis en anden person har indstillet enheden, skal du bede vedkommende om adgangskoden.
  • Brug en iCloud-sikkerhedskopi i stedet. Hvis du ikke har en iCloud-sikkerhedskopi, kan du oprette en.
  • Prøv at bruge en tidligere iTunes-sikkerhedskopi.

Slå kryptering af sikkerhedskopier fra

Hvis du vil slå kryptering af sikkerhedskopier fra, skal du fjerne hakket i feltet Krypteret sikkerhedskopi i Finder eller iTunes og indtaste adgangskoden. Du har to muligheder, hvis du har glemt din adgangskode:

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.