Sådan bruger du funktionstasterne på din Mac

Du kan bruge den øverste række af taster på dit Apple-tastatur til at styre indbyggede Mac-funktioner eller som almindelige funktionstaster.

Styr funktioner på din Mac

Som standard styrer den øverste række af taster på dit Apple-tastatur mange forskellige funktioner på din Mac. Hvis du f.eks. trykker på tasterne med højttalersymboler, justeres lydstyrken.

Den øverste række af taster på et Apple Magic Keyboard, der viser funktionstasterne.

Hvis din Mac ikke har fysiske funktionstaster, kan du læse mere om brug af funktionstaster på MacBook Pro med Touch Bar.

Brug almindelige funktionstaster

Almindelige funktionstaster fungerer forskelligt afhængigt af appen og de tastaturgenveje, som du har indstillet. Nogle apps har deres egne tastaturgenvejsindstillinger, som du kan tilpasse.

Hvis du vil bruge de almindelige funktionstaster, skal du holde Fn-tasten (funktion) nede, når du trykker på en funktionstast. Hvis du f.eks. trykker på både Fn og F12 (højttalersymbol), udføres den funktion, der er tildelt F12-tasten i stedet for at skrue op for lydstyrken på dine højttalere.

Hvis dit tastatur ikke har en Fn-tast, kan du prøve at trykke på og holde Control-tasten nede, når du trykker på en funktionstast.

Rediger den almindelige handling knyttet til en funktionstast

Hvis du vil ændre den øverste række af taster til at fungerer som almindelige funktionstaster uden at skulle holde Fn-tasten nede, skal du følge disse trin:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Tastatur.
  3. Vælg "Brug tasterne F1, F2 osv. som almindelige funktionstaster".

Hvis du ikke kan se "Brug tasterne F1, F2 osv. som almindelige funktionstaster"

Hvis du ikke kan se "Brug tasterne F1, F2 osv. som almindelige funktionstaster", bruger du muligvis et tastatur, der ikke er fremstillet af Apple. Det kræver muligvis et værktøj at ændre tastaturfunktionerne på disse tastaturer. Kontakt producenten af tastaturet for at få flere oplysninger.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.