Brug af funktionstaster på MacBook Pro med Touch Bar

Læs mere om brug af funktionstaster på MacBook Pro-modeller med Touch Bar.

Touch Bar på MacBook Pro (15", 2016) og nyere og MacBook Pro (13", 2016, fire Thunderbolt 3-porte) og nyere erstatter funktionstasterne øverst på tastaturet og giver dig hurtig adgang til kommandoer på din Mac. Touch Bar ændres automatisk, alt efter hvad du laver, og hvilke programmer du bruger.

Hvis du vil bruge funktionstasterne (F1-F12), skal du holde funktionstasten (fn) nederst til venstre på tastaturet nede. Touch Bar ændres, så den viser de funktionstaster, du kan vælge. Når du slipper funktionstasten igen, vender Touch Bar tilbage til den tidligere tilstand.

Når du bruger visse programmer, kan du få vist funktionstasterne permanent på Touch Bar:

1. Gå til Systemindstillinger, og vælg Tastatur.
  2. Klik på Genveje.
  3. Vælg Funktionstaster i indholdsoversigten til venstre.
  4. Klik på +, find programmet, og vælg det.

Når du fremover åbner eller skifter til det pågældende program, viser Touch Bar altid funktionstasterne.

Du kan også bruge et tastatur på skærmen til at få adgang til funktionstasterne:

1. Gå til Systemindstillinger, og vælg Tastatur.
  2. Marker "Vis Tastatur-, Emoji- & Symbolfremvisere på menulinje".
  3. Vælg fremvisningssymbolet  i menulinjen, og vælg derefter Vis tastaturfremviser.

Der vises herefter et tastatur på skærmen med de funktionstaster, du kan klikke på.

Brug af funktionstaster i Windows

Når du bruger Boot Camp til at køre Windows på din MacBook Pro, fungerer funktionstasterne på samme måde som i macOS. Når du holder funktionstasten på tastaturet nede, vises funktionstasterne.

Du kan også bruge Windows-skærmtastaturet til at få adgang til funktionstasterne:

1. Vælg menupunktet "Øget tilgængelighed" i menuen Windows.
  2. Klik på Skærmtastatur.
  3. Klik på fn-tasten. Funktionstasterne vises på skærmtastaturet.

Du kan også få funktionstasterne vist kontinuerligt på Touch Bar, når du bruger Windows, uden at du skal holde funktionstasten nede:

1. Klik på pil op i systembakken i Windows for at få vist flere symboler.
  2. Klik på det mørkegrå diamantformede Boot Camp-symbol.
  3. Vælg Boot Camp-kontrolpanel på den menu, der vises.
  4. Klik på Ja for at lade kontrolpanelet starte.
  5. Klik på fanen Tastatur.
  6. Vælg "Brug alle tasterne F1, F2 osv. som almindelige funktionstaster" for at få funktionstasterne vist kontinuerligt på Touch Bar hele tiden. Fjern markeringen af afkrydsningsfeltet for at vende tilbage til funktionstasternes standardindstillinger.