Om de ydre kendetegn og porte på din iMac og iMac Pro

Få mere at vide om de ydre kendetegn og porte på iMac-computere fra 2012 og nyere modeller og iMac Pro (2017).

iMac Pro (2017)

Frontpanel

Retina 5K-skærm

27" Retina 5K-skærmen med strålende farver har en opløsning på 5120 x 2880 og understøtter P3 Wide Color.

1080p FaceTime HD-kamera

Foretag FaceTime-videoopkald, eller tag billeder, og optag videoer med kameraet øverst på skærmen. Hvis lampen lyser, er kameraet tændt.

Højttalere og mikrofoner

Fjern uønsket støj, forstærk din stemme, og tal til Siri ved hjælp af de fire indbyggede mikrofoner. Sammen med stereohøjttalerne giver mikrofonerne en bedre oplevelse, når du bruger FaceTime og deltager i videokonferencer.

Bagpanel

3,5 mm stik til hovedtelefoner

Tilslut stereohovedtelefoner for at få lyd i høj kvalitet, når du ser fim eller lytter til din yndlingsmusik.

SDXC-kortplads

Du kan overføre fotografier, videoer og data til og fra din iMac Pro ved hjælp af SD-kort med stor kapacitet. SDXC-kortpladsen understøtter SD-kort med en ydeevne på op til UHS-II-niveau.

USB 3-porte

Tilslut hurtigt og nemt en iPad, iPhone eller iPod, et digitalt kamera, et videokamera, en ekstern lagringsenhed eller en printer. USB 3-portene på iMac Pro understøtter USB 3- og USB 2-enheder.

Thunderbolt 3-porte (USB-C)

Tilslut Thunderbolt 3- og USB-C-enheder eller skærme. Eller brug et mellemstik til at tilslutte ydre Thunderbolt 2-enheder, en skærm eller projektor m.m.

10 Gigabit Ethernet-port (RJ-45)

Nbase-T Ethernet-teknologi understøtter flere datahastigheder på op til 10 Gbit/s over parsnoede standardkobberkabler med en længde på op til 100 meter. Den højeste koblingshastighed fastlægges automatisk afhængigt af den enhed, du tilslutter, kablets type og længde og den anvendte teknologi. Læs mere om Ethernet-hastigheder på iMac Pro.

VESA-monteringsbeslag, der kan påsættes af brugeren

Du kan erstatte foden på din iMac Pro med et VESA-monteringsbeslag. Med VESA-monteringssættet kan du fastgøre din iMac Pro til VESA-kompatibelt udstyr som et vægbeslag, et bordbeslag eller en roterende arm.

iMac-computere fra 2017

Frontpanel

Føler til omgivende lys

Din iMac bruger en føler til omgivende lys til at justere skærmens lysstyrke alt efter omgivelserne.

FaceTime HD-kamera

Du kan bruge FaceTime HD-kameraet til at videochatte med FaceTime til Mac via en bredbåndsforbindelse, tage billeder via Photo Booth eller optage video via iMovie. En grøn indikator tænder, når kameraet er i brug.

Mikrofon

Den indbyggede mikrofon understøtter optagelse ved bitdybder på 16, 20 eller 24 bit pr. sample og ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Lyd, der optages med mikrofonen, sendes som en stereodatastrøm med de samme data i venstre og højre kanal. Du kan justere mikrofonindgangens forstærkning fra -16 dB til +30 dB.

Bagpanel

3,5 mm stik til hovedtelefoner

Hovedtelefonudgangen understøtter en stereodatastrøm ved bitdybder på 16, 20 eller 24 bit pr. sample og ved samplinghastigheder på 44,1 kHz eller 48 kHz. Lydstyrken for hovedtelefonudgangen kan justeres fra 0,0 dB til -43,0 dB.

Ved afspilning af en 1 kHz sinuskurve ved -3 dBFS spændingsniveau, 24-bit sampledybde, 44,1 kHz samplinghastighed for output og 100 k belastning (medmindre andet er angivet) har lydudgangen følgende nominelle specifikationer:

• Stiktype: 3,5 mm stereokombi
  • Maks. udgangsspænding: 1,4 VRMS (+5,15 dBu)
  • Udgangsimpedans: <24 ohm
  • Frekvensområde: 20 Hz til 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB
  • Signal/støjforhold (SNR): >90 dB
  • Total harmonisk forvrængning + støj (THD+N): <-80 dB (0,007 %)
  • Kanalseparation: >85 dB

SDXC-kortplads

Den indbyggede SDXC-kortplads gør det muligt for iMac at læse og skrive til SD-medier. På pladsen kan der bruges SD-standardkort på 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) på 4 GB til 32 GB og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) på 32 GB og derover. Læs mere om SD- og SDXC-kortpladsen.

USB 3-porte

Din iMac har fire USB 3.0-kompatible porte. Du kan slutte USB 3.0-, USB 2.0- og USB 1.1-kompatible enheder til disse porte. Læs mere om brug af USB-enheder med Mac-computere.

Thunderbolt 3-porte (USB-C)

Din iMac har også to Thunderbolt 3-porte (USB-C). Thunderbolt 3 er en I/O-teknologi, der forbinder enheder til din computer med hastigheder på op til 40 Gbps. Thunderbolt 3 kombinerer dataoverførsel, videooutput og opladning i ét enkelt, kompakt stik. Det giver hurtigere hastighed end Thunderbolt 2 – op til 40 Gbps med et Thunderbolt 3-kompatibelt kabel. Thunderbolt 3 understøtter også USB 3.1, 2. generation, på op til 10 Gbps og kan levere 15 W pr. port til eksterne enheder.

Ethernet-port (10/100/1000 Base-T)

iMac-computere har en indbygget Ethernet-port til 10Base-T/UTP, 100Base-TX og 1000Base-T Gigabit. Du kan via et Ethernet-kabel slutte en iMac til et kabel- eller DSL-modem, et samlingspunkt, en switch eller en router eller til en anden Mac-computer.

Den tilsluttede enhed kan være af typen 10Base-T, 100Base-T eller 1000Base-T. Porten registrerer automatisk, hvilken type enhed du tilslutter. Du behøver ikke at bruge et Ethernet-krydskabel til at oprette forbindelse til andre Ethernet-enheder.

Ethernet-porten understøtter konfiguration af Ethernet-rammer, der er større end 1.500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Kensington-sikkerhedslås

Fastgør din iMac med Kensington-sikkerhedslåsen, der sidder under strømstikket.

iMac-computere fra 2012 til og med 2015

Frontpanel

Føler til omgivende lys

Din iMac bruger en føler til omgivende lys til at justere skærmens lysstyrke alt efter omgivelserne.

To mikrofoner

De to mikrofoner fungerer uafhængigt af alle andre lydindgange og er altid tilgængelige. De indbyggede mikrofoner understøtter optagelse ved bitdybder på 16, 20 eller 24 bit pr. sample og ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz.

Lyd, der optages med mikrofonen, sendes som en stereodatastrøm med de samme data i venstre og højre kanal. Du kan justere mikrofonindgangens forstærkning fra -16 dB til +30 dB.

De to mikrofoner bruger stråleformsteknologi, der giver større nøjagtighed ved brug af Diktering og reducerer baggrundsstøj under FaceTime-videoopkald.

FaceTime HD-kamera

Du kan bruge FaceTime HD-kameraet til at videochatte med FaceTime til Mac via en bredbåndsforbindelse, tage billeder via Photo Booth eller optage video via iMovie. En grøn indikator tænder, når kameraet er i brug.

Bagpanel

3,5 mm stik til hovedtelefoner: Linje-/hovedtelefonudgang

Hovedtelefonudgangen vælges automatisk som lydudgang, hvis der ikke registreres en ekstern optisk digital S/PDIF-udgangsenhed (Sony/Philips Digital Interface Format). Hovedtelefonudgangen understøtter en stereodatastrøm med bitdybder på 16, 20 eller 24 bit pr. sample og ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz. Lydstyrken for hovedtelefonudgangen kan justeres fra 0,0 dB til -43,0 dB.

Ved afspilning af en 1 kHz sinuskurve ved -3 dBFS spændingsniveau, 24-bit sampledybde, 44,1 kHz samplinghastighed for output og 100 k belastning (medmindre andet er angivet) har lydudgangen følgende nominelle specifikationer:

• Stiktype: 3,5 mm stereokombi
  • Maks. udgangsspænding: 1,4 VRMS (+5,15 dBu)
  • Udgangsimpedans: <24 ohm
  • Frekvensområde: 20 Hz til 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB
  • Signal/støjforhold (SNR): >90 dB
  • Total harmonisk forvrængning + støj (THD+N): <-80 dB (0,007 %)
  • Kanalseparation: >85 dB

3,5 mm stik til hovedtelefoner: Optisk digital S/PDIF-udgang

Den optiske digitale S/PDIF-udgang vælges automatisk, når der registreres en optisk digital S/PDIF-udgangsenhed i den eksterne kombinationslydport. Den optiske digitale S/PDIF-udgang understøtter lydformaterne PCM (Pulse Code Modulation) og AC-3 (Arc Consistency Algorithm #3) med følgende egenskaber for stereodatastrømmen:

• PCM: 16, 20 eller 24 bit pr. sample ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz eller 96 kHz
  • AC-3: 16 bit pr. sample ved samplinghastigheder på 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz og 96 kHz

Den optiske digitale S/PDIF-udgangskanal overholder IEC 60958-3 (International Electrotechnical Commission) for digital audio-interface til hjemmebrug.

Ved afspilning af en 1 kHz sinuskurve (S/PDIF-outputformat ved 0 dBFS udgangsniveau, 44,1 kHz samplinghastighed og 24-bit sampledybde, medmindre andet er angivet) har den digitale lydudgang følgende nominelle specifikationer:

• Stiktype: 3,5 mm stereokombi
  • Signal/støj-forhold (SNR) for digital lyd: >130 dB
  • Total harmonisk forvrængning + støj (THD+N) for digital lyd: <-130 dB (0,00003 %)

SDXC-kortplads

Den indbyggede SDXC-kortplads gør det muligt for iMac at læse og skrive til SD-medier. På pladsen kan der bruges SD-standardkort på 4 MB til 4 GB, SDHC (Secure Digital High Capacity) på 4 GB til 32 GB og SDXC (Secure Digital Extended Capacity) på 32 GB og derover. Læs mere om SD- og SDXC-kortpladsen.

USB 3-porte

Din iMac har fire USB 3.0-kompatible porte. Du kan slutte USB 3.0-, USB 2.0- og USB 1.1-kompatible enheder til disse porte. Læs mere om brug af USB-enheder med Mac-computere.

Thunderbolt 2-porte

Din iMac har også to porte, der understøtter Thunderbolt og Thunderbolt 2. Thunderbolt er en I/O-teknologi (input/output), der understøtter skærme med høj opløsning og dataenheder med stor ydeevne. Thunderbolt giver dig to kanaler i det samme stik med en kapacitet på 10 Gbps i begge retninger.

iMac-modeller fra 2014 og 2015 er udstyret med Thunderbolt 2, som sikrer en større hastighed – op til 20 Gbps.

Thunderbolt- og Thunderbolt 2-porte understøtter disse digitale videoudgangstilstande:

• Mini DisplayPort-udgang ved hjælp af et Mini DisplayPort til Mini DisplayPort-kabel (ekstraudstyr)
  • DVI-udgang ved hjælp af et Mini DisplayPort til DVI-mellemstik (ekstraudstyr)
  • VGA-udgang ved hjælp af et Mini DisplayPort til VGA-mellemstik (ekstraudstyr)
  • Dual-link DVI-port bruger Mini DisplayPort til Dual-Link DVI-mellemstik. Understøtter 30" Apple Cinema HD Display (ekstraudstyr)
  • HDMI-lyd- og videoudgang via et Mini DisplayPort til HDMI-mellemstik fra en anden producent end Apple
  • Destinationsskærmtilstand: Med denne funktion kan nogle iMac-computere fungere som skærm for en anden Mac. Funktionen understøttes via Thunderbolt-porten med et Thunderbolt til Thunderbolt-kabel (understøttes ikke via Mini DisplayPort-kabel).
    iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2014) og nyere iMac-modeller kan ikke bruges som skærm ved hjælp af Mac som ekstern skærm.

Ethernet-port (10/100/1000 Base-T)

iMac-computere har en indbygget Ethernet-port til 10Base-T/UTP, 100Base-TX og 1000Base-T Gigabit. Du kan via et Ethernet-kabel slutte en iMac til et kabel- eller DSL-modem, et samlingspunkt, en switch eller en router eller til en anden Mac-computer.

Den tilsluttede enhed kan være af typen 10Base-T, 100Base-T eller 1000Base-T. Porten registrerer automatisk, hvilken type enhed du tilslutter. Du behøver ikke at bruge et Ethernet-krydskabel til at oprette forbindelse til andre Ethernet-enheder.

Ethernet-porten understøtter konfiguration af Ethernet-rammer, der er større end 1.500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Kensington-sikkerhedslås

Fastgør din iMac med Kensington-sikkerhedslåsen, der sidder under strømstikket.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.