Flyt dit indhold til en ny Mac

Brug Overførselsassistent til at kopiere alle dokumenter, apps, brugerkonti og indstillinger til en ny Mac fra en anden computer.

Overførselsassistent kopierer alle dine arkiver fra din gamle Mac til din nye Mac, så du ikke behøver at kopiere dem manuelt.

Klargøring

1. Installer alle tilgængelige softwareopdateringer på begge computere. Hvis din gamle Mac ikke bruger OS X Lion eller en nyere version, og hvis din nye Mac ikke bruger OS X Mavericks eller en nyere version, skal du i stedet følge trinnene til at overføre til en computer med Mountain Lion.
  2. Hvis begge computere bruger macOS Sierra eller en nyere version, skal du placere dem i nærheden af hinanden med Wi-Fi  slået til. Hvis en af computerne bruger OS X El Capitan eller en tidligere version, skal du sørge for, at begge computere er på det samme netværk.
  3. På din gamle Mac skal du vælge Apple-menuen  > Systemindstillinger og derefter klikke på Deling. Kontroller, at der vises et navn i feltet Computernavn.

Brug Overførselsassistent

Du er nu klar til at bruge Overførselsassistent til at flytte dine arkiver fra den gamle Mac til den nye.

På din nye Mac

1. Åbn Overførselsassistent, som ligger i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer. Klik derefter på Fortsæt.
  2. Når du bliver spurgt om, hvordan dine data skal overføres, skal du vælge at overføre fra en Mac, Time Machine-sikkerhedskopi eller startdisk. Klik derefter på Fortsæt.
    Overførselsassistent: Hvordan vil du overføre dine oplysninger?

På din gamle Mac

1. Åbn Overførselsassistent, og klik på Fortsæt.
  2. Når du bliver spurgt om, hvordan dine data skal overføres, skal du vælge at overføre til en anden Mac. Klik derefter på Fortsæt.

På din nye Mac

Når du bliver bedt om at vælge en Mac, en Time Machine-sikkerhedskopi eller en anden startdisk, skal du vælge den anden Mac. Klik derefter på Fortsæt.

Overførselsassistent: Vælg en overførselskilde

På din gamle Mac

Hvis der vises en sikkerhedskode, skal du kontrollere, at samme kode vises på den nye Mac. Klik derefter på Fortsæt.

På din nye Mac

1. Vælg de oplysninger, du vil overføre.
    I dette eksempel er John Appleseed en macOS-brugerkonto. Hvis kontoen har samme navn som en konto, der allerede findes på din nye Mac, bliver du bedt om enten at omdøbe den gamle konto eller erstatte kontoen på din nye Mac. Hvis du omdøber kontoen, vises den gamle konto som en selvstændig bruger på din nye Mac. Denne bruger har sin egen hjemmemappe og sit eget login. Hvis du vælger at erstatte kontoen, slettes den gamle konto, og kontoen på din nye Mac erstattes – herunder alt i hjemmemappen.Overførselsassistent: Vælg de oplysninger, der skal overføres
  2. Klik på Fortsæt for at starte overførslen. Store overførsler kan tage flere timer at fuldføre.
  3. Når Overførselsassistent er færdig, skal du logge på den overførte konto på den nye Mac for at se kontoens arkiver.

Hvis du ikke beholder den gamle Mac, kan du læse mere om, hvad du skal gøre, inden du sælger, bortgiver eller bytter din gamle Mac.