Hvis Mail på din Mac-computer bliver ved med at bede dig om adgangskoden

Mail fortæller måske, at der ikke kan oprettes forbindelse til din e-mailkonto, og du bliver flere gange bedt om at angive adgangskoden til den.

Hvis din Mac har forbindelse til internettet, men pludselig begynder at bede dig angive din adgangskode, bør du generelt prøve igen senere. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte din e-mailudbyder for at få hjælp til at løse problemet. Hvis du bruger Apples iCloud Mail, kan du se, hvordan du løser problemer med iCloud Mail.

Hvorfor beder Mail dig om din adgangskode?

Mail kan bede dig angive din adgangskode, hvis det kan oprette forbindelse til din e-mailudbyder, men ikke kan oprette forbindelse til din e-mail, fordi e-mailudbyderen ikke accepterer adgangskoden til din e-mail.

Forbindelsesfejl i Mail

Din e-mailudbyder kan afvise din adgangskode af flere årsager, f.eks.:

• Du bruger ikke din aktuelle adgangskode til e-mail. Hvis du har opdateret adgangskoden på en anden enhed, skal du huske at bruge den samme adgangskode på din Mac.
  • Din e-mailudbyder har brug for, at du opdaterer eller nulstiller din adgangskode af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis du f.eks. bruger Googles totrinsbekræftelse, kræver din Gmail-konto i Mail den rette appadgangskode.
  • Din e-mailudbyder har deaktiveret eller spærret din konto. Kontakt din e-mailudbyder for at få hjælp.

Kontroller din adgangskode i indstillingerne for Internetkonti

Afhængigt af den type e-mailkonto du bruger, kan du muligvis rette adgangskoden på følgende måde:

1. Slut Mail. Hvis det ikke slutter, kan du tvinge det til at slutte.
  2. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Internetkonti.
  3. Vælg din mailkonto i indholdsoversigten.
  4. Hvis du får vist et adgangskodefelt for din konto, skal du slette adgangskoden og indtaste den korrekte adgangskode.
  5. Luk Systemindstillinger, og åbn derefter Mail for at prøve at bruge din konto igen.

Hvis Mail stadig beder om din adgangskode, er adgangskoden muligvis forkert. Din e-mailudbyder kan hjælpe dig med at bekræfte dine e-mailindstillinger og kontrollere, om du bruger den korrekte adgangskode.

Test ved hjælp af webmail

Mange e-mailudbydere tilbyder webmail, hvor du kan få adgang til dine e-mails via en browser som Safari i stedet for via en e-mailapp som Mail. Hvis du f.eks. bruger en iCloud Mail-konto, kan du bruge iCloud.com til at sende og modtage e-mails.

Da den adgangskode, du bruger med Mail, som regel er den samme adgangskode, som du bruger med webmail, kan du prøve at logge ind på webmail med den adgangskode. Hvis den heller ikke virker der, er adgangskoden muligvis forkert. Din e-mailudbyder kan hjælpe dig med at bekræfte dine e-mailindstillinger og kontrollere, om du bruger den korrekte adgangskode til Mail-appen.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.