Hvis du ikke kan sikkerhedskopiere eller gendanne din Mac-computer med Time Machine

Kontroller nedenstående, hvis du får vist en advarsel om, at Time Machine ikke kan sikkerhedskopiere dine data, eller hvis du ikke kan vælge disken til sikkerhedskopier i Time Machine-indstillingerne.

Systemkrav til Time Machine

Før du bruger Time Machine, skal du købe en ekstern lagringsløsning (sælges separat):

• Ekstern harddisk tilsluttet en USB-, FireWire- eller Thunderbolt-port på din Mac-computer.
  • Time Capsule eller macOS Server på netværket.
  • Ekstern harddisk, der er tilsluttet USB-porten på en AirPort Extreme-base (802.11ac) på netværket.
    Det kan ske, at Time Machine ikke fungerer, hvis drevet til sikkerhedskopiering ikke er tilsluttet på en af følgende måder. Kontakt producenten af enheden for at få oplysninger om kompatibilitet og tilslutning.

Kontroller følgende, hvis din opstilling opfylder disse krav, men du stadig ikke kan bruge Time Machine:

Kontroller Mac-computeren

1. Kontroller, at softwaren på din Mac-computer er opdateret.
  2. Genstart din Mac-computer, og se, om problemet fortsætter.

Kontroller din AirPort-base

1. Hvis du bruger en AirPort Time Capsule eller et drev, der er sluttet til en AirPort Extreme-base, , skal du kontrollere, at din AirPort-firmware er opdateret
  2. Genstart din base, og se, om problemet fortsætter. Start igen ved at afbryde strømmen til basen i 5 sekunder, og derefter tilslutte den igen.

Kontroller netværksforbindelsen

Hvis du sikkerhedskopierer til en server, til AirPort Time Capsule eller et drev, der er sluttet til din AirPort Extreme-base, skal du kontrollere, at Mac-computeren er sluttet til samme netværk som drevet til sikkerhedskopien. Du kan vælge det trådløse netværk på menuen Wi-Fi

Kontroller sikkerhedskopien

Hvis du sikkerhedskopierer til en server, til AirPort Time Capsule eller et drev, der er sluttet til din AirPort Extreme-base, skal du kontrollere, at din aktuelle Time Machine-sikkerhedskopi ikke indeholder problemer, der kan blokere for sikkerhedskopierne:

1. Hold Alternativ nede på tastaturen, klik på menuen Time Machine  i menulinjen, og vælg derefter Kontroller sikkerhedskopier.
  2. Hvis Time Machine finder et problem i sikkerhedskopien, vises der en besked med flere oplysninger. Følg vejledningen på skærmen.

Kontroller diskene

• Hvis du bruger et drev, der er sluttet til en port på din Mac-computer eller AirPort Extreme-base, skal du kontrollere, at der er tændt for drevet.
  • Hvis du bruger et USB-samlingspunkt eller en lignende enhed, skal du prøv at slutte drevet direkte til Mac-computeren eller basen.
  • Hvis du sikkerhedskopierer til et eksternt drev fra tredjepart, skal du kontrollere, at drevets firmware er opdateret på drevproducentens websted.
  • Hvis du sikkerhedskopierer til et eksternt drev, skal du kontrollere drevets formatering. Time Machine kræver, at et eksternt drev er formateret som en Mac-startdisk: Mac OS Extended (Journaled) med en GUID-partitionstabel (GPT). Hvis du vælger et anderledes formateret drev til brug med Time Machine, beder Mac-computeren dig automatisk om at slette det for Time Machine.
    En genformatering af en disk sletter alle data på disken, så det kan være en god idé at starte med at flytte vigtige arkiver til en anden disk.

Hvis drevet allerede er formateret korrekt, skal du slukke Time Machine, og derefter kontrollere det for problemer:

• Du kan kontrollere drevet for en AirPort Time Capsule ved at følge trinnene for at bekræfte et AirPort Time Capsule-drev.
  • Du kan kontrollere et eksternt drev, der er sluttet til din Mac-computer ved at åbne Diskværktøj i mappen Hjælpeprogrammer i mappen Programmer. Du skal derefter bruge funktionen Førstehjælp i Diskværktøj til at bekræfte din disk. Gør også dette for startdisken.

Du kan slå Time Machine til igen, når disken er kontrolleret eller repareret.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.